Stående lampa gjord av akrylKungörelse

Om du stöter på några problem eller fastnar på någon punkt inom instructable (särskilt i den bild bearbetning avsnitt eller om några delar) bara gärna skicka mig ett Instructable-meddelande eller ett e-postmeddelande och jag ska göra mitt bästa att hjälpa dig via Mail, Skype eller TeamViewer. :)
Också för din egen design förslag, kan du skicka mig du bilder och jag försöker och omvandla några av dem i stående filer som laddas upp här snart.

Introduktion

För detta instructable jag kom tillbaka till TEM Messtechnik GmbH, där jag har jobbat under en praktikplats ungefär ett år tillbaka. Det kom jag att lära sig otroligt värdefulla sätt av flexibel, snabb och lätt tillverkning delar med en laserskärare av akryl, samtidigt som man bygger vissa delar för optiska komponenter och en hexapod prototyp.

Så klart och perfekt polerade ser kanterna, att kunna klippa och gravera ens minsta strukturer utan någon fysisk kontakt mellan verktyget och arbetsstycket – och bara mindre än fem minuter från att konstruera processen för din 3D-CAD-modell på datorn till håller den faktiska fysiska delen i din alldeles egna händer – jag var bara fast med denna underbara maskin , det var lite som magi.

Men även om jag trodde byggnaden mestadels mekaniska delar för tekniska ändamål inte kunde knacka på den fulla potentialen av sådan maskin. Och så jag ville ta detta till nästa nivå och experimentera med frihandsfigur banor och bilder i mer av en "designish" än en puristisk tekniskt sätt. Slutligen fick jag tillåtelse att få tillgång till maskinen för en helg och jag byggde min första "Laser Cutter konstverk" heter "Audrey", som du kan se på bilderna ovan (om du vill ha en instrctable på det också, gärna låta mig veta :)).

Det kom till mig akryl kan inte endast användas till att absorbera ljus genom att blockera eller att sprida ljus, men det kan även styra ljuset inom av total reflektion. När jag kom till peka av, vad skulle kunna göra min far (som fungerar som laser fysiker) en stor julklapp, tänkte jag på något att alltid ge honom en ljuspunkt i livet, särskilt i kombination med hans passion för vetenskap och fysik: en Albert Einstein-lampa.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Moderna stående lampa

Jag valde för att skapa en stående lampa med den anslutande stålrör så tunn som möjligt. Lampan hade att representera något elegant och ovanligt, med användning av modern ljusteknik.Med rätt verktyg är denna lampa lätt att göra.Den totala kostnaden v...

Rustik golvlampa / stående lampa

För vår inre vi där söker bara rätt lampa. Det fick bli rustik eller kanske lite industriellt. Till dålig märkta varje bit av möbler "rustik" eller "industriella" kostnader min vikt i guld. Så gjorde jag min egen förvånansvärt enkelt s...

Subaru stående lampa

5ft stående lampa tillverkad helt från Subaru bildelar, basen är gjord av fyra kolvar, con stavar och vevaxeln, stammen är avgaser midpipe och för att avsluta det. lampskärmen är katalysatorn hölje och värme som sheildmer arbete härGillar du också: s...

Upcycled stående lampa

denna lampa var tillverkad i skrot material samlas in från en soptipp. De enda köpta delarna var lampan, bulb socket och tråd. Denna stående lykta var gjord av en cylindrisk fläkt, skrot trä och metall polack....

Stående lampa

Denna lampa är tillverkad med hjälp av en laser-fräs och en 3D-skrivare.Den innehåller även en ljus-anslutning med en switch och en plugg.Verktyg & tillbehör-3D-skrivare-3D-glödtråden (... gr.)-Lasercutter-3,6 mm Plywood/akryl (650 mm x 300 mm)-Linja...

Cool snygg lampa gjord av trasiga laptop

Om du har en trasig MacBookPro, eller några andra trasiga laptop med en cool bakgrundsbelysning på baksidan av skärmen, kan du bygga denna lampa själv. På grund av RGB LED ränderna i lampan kan du costumize ljuset, så att lampan ger dig ljus du vill...

Solar Powered utomhus bord lampa gjord från pallar

steg för steg process om hur man gör en solar powered bordslampa från pallar. Denna lampa kan en kabel gratis och gröna sätt att lägga till belysning till dina utemöbler.Steg 1: Bas Börja med att demontera din pallar. Sedan från den överblivna trä be...

DIY stående lampa w / hyllplan

Om du vill prova dig på att göra en lampa detta är ett riktigt bra och enkla projekt som kombinerar en lampa med möbel. Lagerhyllor är alltid efterfrågade och para ihop det med en lampa gör ett mycket vettigt. Denna skriftliga tutorial är en följesla...

Edison lampa gjord med trä och Faux kopparrör

Detta är en snabb och enkel projekt som alla kan göra med några verktyg. Jag har sett dessa lampor överallt som för sent, och jag bara älskar dem, så jag beslöt att göra en till mig själv. Jag beslutade att använda PVC i detta projekt eftersom jag ha...

Laser skär konstellation projektion lampa

FörutsättningenAtt vara mycket förtjust i astronomi, har jag alltid velat ha en konstellation lampa. Befintliga på marknaden antingen har emellertid några konstellationer eller ingen alls (har bara slumpmässiga punkter av ljus att representera stjärn...

Unicorn Emoji Rainbow lampa

Unicorn Emoji Rainbow lampan är en bakgrundsbelyst enhörning väggbonad som glöder ljusa med rainbow magic. Naturligtvis av "rainbow magic" är jag faktiskt reffering till en kontrollerbar dubbel bredd, ljusstark, rainbow LED strip.Denna lampa gjo...

Akryl Taco innehavare

Tacos är välsmakande, men irriterande. Skalen försök att falla när jag gör dem, deras innehåll delvis spilla ut när om på deras sida på min tallrik och jag behövde en ursäkt för att spela med laserskärare igen. Så jag skissat upp och gjorde detta akr...

Akryl ljus

På bilden kan du se en liten LED-lampa som jag byggde. Den är gjord av akryl och kan du spray måla något mönster du vill ha på det och det tänds.För att skapa något liknande behöver du bara några delar,vissa akrylglasen 4, 5V strömförsörjning4 röda l...

Roten lampa

en fin lampa gjord av en död Gran rot, en lampskärm och kopparrör.Eftersom jag bor i Europa och all hårdvara är i cm/mm brukar jag använda den "tum" standarden. Även ursäkta min engelska och alla misstag.Steg 1: Material och verktyg Materials:-E...

Akryl Bender från laserskrivare med relä Timer rutan

En enkel akryl värme bender från en gammal laser skrivare, några regenererade marmor plattor, en lampa dimmer och andra skrot delar.En laserskrivare använder en strålande värmelampa att värma papper och toner. De är lätta att hitta och skördas, hade...

Octagon akryl Robot

bygga en liten programmerbar robot med laserskurna akryl för plattformarna, leksak växellådor och motorer, en handfull hårdvara och en grundläggande stämpel Utbildningsstyrelsen. Roboten kan programmeras att flytta framlänges, baklänges, rotera höger...

Dowel Lamp

Jag gjorde denna lampa "leka" med träpinnar och jag älskade det.. Former och geometrier som du kan skapa med saker som dymlingar är oändlig (eller nästan!) så det är alltid mycket roligt för mig att försöka skapa nya. Ännu är den del jag älskar...

Stjärniga lampa från påskägg

gör din egen stjärna lampa från Lindt påskägg och Energizer blixtljusSteg 1: Vad du behöver - Dremel roterande verktyg eller smt liknande, du kan också använda såg och normal borr, men du behöver mycket liten borrar 0,8-3.2 mm.-uppladdningsbara blixt...

Gör en 3D lampa från en MRI och återvunnet material

Efter att min fru hade gjort vissa medicinska tester (allt var OK!) Hon skickades hem med uppsättning MRI bilder. Jag insåg att jag kunde använda dessa "skivor" av min frus skull skapa en 3D-modell. Efter lite experimenterande, inklusive en slar...