Ställa in ultimate Mac Minidetta är den tråkiga delen. Bara att få saker och kör så kan vi fortsätta att leka med det här senare. Väl vänta dess nog spännande för dig eftersom det är en ny dator och du förmodligen inte alla de coola sakerna att göra. För mig dess tråkigt eftersom jag bara berättar hur man gör något jag finner trivialt, och ändå jag måste ge tydliga instruktioner och intressanta bilder. Aaargh hårda krav.

Så innan vi börjar... ja jag menar nu när vi har börjat... Förutom att vi inte har.

Material som behövs:

Mac mini - köp från renoverade eller avslut på apple butik. För mina pengar hittade jag det bästa erbjudandet på Apples renoverade store. På något sätt tror att deras 4 år gamla mac mini med en power pc chip är ändå värt $300, eller den senaste år modellen är värt $500 eftersom det uppgraderades på köpet. I mitt sinne, dess enda värt premien pengar om den levereras med ett årsgaranti, har en intel core två duo chip och teknik från de senaste två åren. Den nyaste modellen har också en mini-dvi så att bara köpa en om du vet att du får en mini-dvi till DVI-kontakten (detta kommer komma till hands när du ansluter till en tv).

Kickass Hard Drive, läsa största möjliga mtf'n hårddisk tillgänglig vid tiden. Det måste vara en Sata hårddisk och det måste också vara 2,5-tums formfaktor. Största 7200 RPM-enheter är vanligtvis mindre än deras 5400 RPM landsmän. Eftersom vi kommer för hård driva utrymme, bara gå för 5400 en. Få från newegg.com

Några ram - du behöver inte max här ute. Det kommer att göra bra med 1-2GB totalt, men du måste se till att du hittar rätt grejer. Inte alla mac Mini använder samma ram, så att du vet vad du gör. Också få från newegg.com

Om att ansluta till en HD-tv, köpa en DVI-HDMI-kontakt från apple store eller någon annanstans. ~ $30
http://Store.Apple.com/us/Product/TR843LL/A?MCO=NDY5ODgwOQ

Om ansluter till standard-tv, köpa en DVI-video kontakt. Mac mini har på något sätt en ovan standard DVI-anslutning som gör att du kan köpa denna billiga adapter istället för avkodning den digitala signalen och spendera $100. Apple gör något som är billigare än den genomsnittliga datorn??? Konstigt! Det kommer inte se bra, men Skyll det på teven åldrande. Du behöver även en s-videokabel eller RCA-komponentkabel. Adaptern är $19 från apple, kabel är någonstans från gratis till smuts billig.
http://Store.Apple.com/us/Product/M9319G/A?MCO=NDcwNDc5MA

Om anslutning till en stereo eller om du faktiskt vill ha ljud på TV: n, måste en 1/8" stereo till RCA-adapter och en 2-port RCA kabel. Billigt på någon elektronik butik, eller du kan köpa dyra Monster kablar (Vänligen inte de inte få bra recensioner överallt).

Programvara för att ladda ner:

Uppdatera till den senaste versionen av OS X genom att köra "Apple-menyn > Programuppdatering".

Xcode, Developer Tools - måste du registrera dig som utvecklare för mac. Gratis!
https://Developer.Apple.com/Mac/

Fink
http://www.finkproject.org/download/index.php?phpLang=en

Xquartz - bara få den senaste Hämta
http://xquartz.macosforge.org/trac/wiki

Perian - möjliggör uppspelning av icke-quicktime-filmer med quicktime stöd program.
http://Perian.org/

Firefly mediaserver
http://nightlies.fireflymediaserver.org/version.php

MAMP - förkonfigurerade webserver
http://www.MAMP.info/en/downloads/index.html

http://www.ZenPhoto.org/index.php

Denna del av ett kompendium. Kolla in de andra delarna på:

Se Steg
Relaterade Ämnen

Läs mig först: Hur man ställer in den ultimata Mac Mini superdatorn

mac mini är i grunden en laptop utan en skärm och inget tangentbord eller mus ingår. Man skulle kunna tro på dig själv, vem sjutton som kommer att använda denna sak? Men datorn använder mindre El än de flesta glödlampor, fungerar sublimt väl, och nat...

Olika sätt att ansluta till din Mac Mini

ansluter till din mac mini medan hemma eller borta avgörande, särskilt om du inte har ett tangentbord mus och övervaka permanent fästas. En bit av lingo måste vi raka behandlar vilken dator vi pratar om. Jag kommer alltid att använda "localhost"...

Hur man ställer in den ultimata Media Player med Mac Mini

datorn är tio gånger smartare än din DVD-spelare och fem gånger smartare än din stereo, borde inte det kunna göra ett bättre jobb än båda utan att ens lyfta ett finger?Ja det borde, och ja det kommer.Detta instructable visar dig hur man skapar ett br...

Övervaka stativ för Mac mini med USB-Hub och högtalare

Mac mini är lite konstigt och jag har aldrig ångrat sitt extra kostnad jämfört med en standard-PC. Det finns dock en sak jag har aldrig tyckt om det: USB-portarna på baksidan. I mitt fall hålla jag enheten lite långt bort från bildskärmen så varje gå...

Hur komma åt din musik från någonstans med din Mac Mini

detta instructable förvandlar din dator till en privat resurs. Det kommer att vara värd upp din musik så att bara du kan få på den. Men antar att din internet-anslutning är snabb nog, du kommer att kunna få det från hela världen. Hur coolt är det?! D...

Hur du kan dela dina bilder från din mac mini på internet

"Picasa - 1 GB gräns"Flickr - 100 MB"Photobucket - 1 GB"Din mac mini - obegränsad!!! ***"Varje andra generiska foto delar tomt ute, några dumma gräns för filstorlek och begränsat utrymme och andra icke-sensical limitanions.Vänta.....

Pipande ljud efter uppgradering RAM på Mac Mini fix

Efter installerande ny Hynix laptop minne (2X4GB PC3-8500 DDR3 - 1066MHz PC8500 204pin) i min Mac Mini 3.1 ibland fläkten fick på högvarv, det beeped ibland flera gånger, ibland med några andra intervall, men det ville inte starta.Efter att ha läst i...

Apple Mac Mini Cooler (Made med låda Skjut CNC)

min första (Intructable) var bygga min låda Skjut CNC-maskin. Och ironiskt nog, den första delen jag skära på det var detta, min andra Instructable!Det hela började när jag designa några delar på min Apple Mac Mini. Det verkade bli lite för varm med...

Renovera en renoverad MAC mini

från min granne och goda vän fick jag en äldre MAC mini. Serienumret säger den renoverades. Fallet hade repor. Så jag bestämde mig att renovera det igen. För den första tyska Steampunk utställning i Itzehoe behöver vi en server för intranätet.En lite...

Ställa in en MAC-Filter

detta instructable visar dig hur man ställer in ett säkert trådlöst nätverk med en MAC-adress filter. Jag har aldrig haft några säkerhetsproblem, och det visas som ett oskyddat trådlöst nätverk, vilket innebär att du kan stöta bort en hänsynslös rums...

Mac Mini insidan av en NES

jag gjorde detta projekt för ett par år tillbaka och samlat några ganska positivt svar. Så mycket, i själva verket tog det ner min vän Brents hemsida (där jag hosting bilder). Jag trodde att jag skulle skicka in bilder här, som kan få andra att göra...

Polished Mac Mini

Steg 1: Riva ner Dra en bas för det och separat överdel med logoSteg 2: slipning Börja slipa aluminium fall. Börja med ~ 600-750 grus sandpapper och arbeta dig upp till 2500 grit sandpapper.Steg 3: Efter 2500 Grit När du gjort med slipning du stanna...

Hem 9000 - den ultimata Doorbell

jag har köpt ett hus i Las Vegas, och att vara en lång tid snille (och instructable maker / sharer), bestämde jag mig för att innan jag går och så länge jag har möjlighet att bryta öppna väggar och köra någon tråd som jag ville, jag vill geek ut dett...

Konfigurera en Mac för en alltid-på operation

Detta instructable beskrivs hur du förbereder en Mac som kör OS X för användning i en alltid-på-inställning. Interaktiva installationer, projektion upplevelser, robotic visar, servrar, kiosker och mer allt kräver dedikerad datorer som kommer att bete...

Hur man tar bort alla låtar med utropstecken i Mac iTunes 12

Nyligen hittade jag några låtar med utropstecken i iTunes på min Mac. När du spelar denna typ av låtar, det kommer att varna "låten... kunde inte användas eftersom den ursprungliga filen inte kunde hittas, vill du hitta den?".Då jag sökte och hi...

Jag vill bara hålla din Hand - del 2

Bedriver energi genom att stimulera konkreta offentliga interaktionerhttp://www.yaelbraha.com/Portfolio/i-just-want till-ho...http://urbanprototyping.org/(detta är en uppdaterad & reviderade version av detta instructable: för håll-your-hand /)Projekt...

Jag vill bara hålla din hand

dirigering energi genom att stimulera konkreta offentliga interaktionerhttp://ijustwannaholdyourhand.com/http://Vimeo.com/56350598Vad gjorde vi?Vi satt ihop en Arduino, vissa tråd, en Mac mini och en DLP-projektor, sedan skapat ett par händer av alum...

En bättre mus fälla

jag behöver lägga till denna ansvarsfriskrivning, detta instructable är i brist på bättre ord OHYGGLIGA, om du är svag i magen eller inte gillar att se döda möss då Vänligen inte Visa detta.Jag minns inte där denna idé kom från men om inte min då jag...

Enklaste flyga fälla någonsin

Hi det! Hoppas du gör bra. Jag gör :-) Jag fik till slut befria för de små flugor i min lägenhet tack vare vad jag kommer att visa dig i denna tutorial ;-)Detta är del av en tävling så glöm inte att slå på "Rösta" knappen upp rätt om du gillar d...