Steampod Ipod touch 3G slutligen instructabledmin första steampunk projekt. Det hela började när jag inte kunde hitta en enda bild online av något annat än mässing nano... Jag kommer gärna svara på frågor eller ge mer info som jag har tid...

Klockan är en auto vinden så movemnt av ipod orsakar klockan bo aktiva... Spännande för att se vad folk tycker.

Även är här en länk till de fullständiga bilderna i olika skeden.

http://www.Facebook.com/album.php?aid=2047876&ID=1307161613&l=b8e641c99c

Okej jag började med måtten på enheten från Apple var det något annorlunda att börja arbeta i mm's efter jag blev van vid det var inte så illa.

Steg 1 (beslutsfattare måste tänka först).
Efter att jag hade tänkt enheten jag började med pappersritningar och några exakta mått på vad ånga punk betydde för mig. Detta var sammanfattas med idén av trä + mässing + liv så kände jag allt om en steampunk enhet måste se ut som det faktiskt fungerar eller har en faktisk funktion andra kloka det var bara ögongodis och förringade svalkan i enheten. Så i först bilden du ser mässing rören har akryl rör som jag fyllde med glöd färg och sedan införas i snitt mässing rör och klockan var en autowind så det har alltid varit aktiv. När jag avslutat mina tankar skär jag några mönster från min pappersritningar. (mina teckningar gjordes till de exakta specifikationerna som apple från deras webbplats) Men de bara mönster I verkligen var används de exakta dimensionerna själva skärmen är absolut viktigaste eftersom det är där projektet startar.

Steg 2. (Beslutsfattare behöver delar)
1.A hunk av trä (finns på container på min på tiden lägenhet från en remodel av en annan apt. (gratis)
2. bit 12" mässing rör från ebay ($10 eller så)
3. mässing hörn lokala hårdvara ($6,00)
4. 10' akryl tube ebay ($15 spänn eller så)
5. mässing röret uddar lokala home depot ($2-3 för alla 4)
6. upplysta dash tryckknapp lokala napa ($6,00)
7. automovement Pocket watch ebay ($30 hustru kunde inte tro att jag skulle av en klocka och hacka sjutton ut det lmao)
8. 4 rostfritt stål hex flygplan bultar lokala home depot ($2-3)
9 Misc skruvar och mässing bild ram naglar om runt huset (gratis)
10. verktyg används Dremel, Pocket kniife, sand papper skruvmejslar, tube skärare (billigt på någon järnaffär som arbetade för både mässing och akryl) skruvmejslar och en 6" coping såg. Jag kan höra en frågor nu när jag kommer att prata om nästa avsnitt. och ja det är verkligen det.

Steg 3. Först skär jag längden på min hunk gratis trä till vad jag ville att det skulle vara med hand såg. sedan gav till en lägenhet handyman som tog hem och avbröt en 1/4" på locket på sin bandsåg för mig.

Steg 4. Nu tejpade min skärm öppna mönster på framsidan av hunk av trä och och gick runt kanterna med och exacto kniv skär djupt in i träet som jag kunde med ut flytta mönstret tills det mappades till trä sedan bort mönstret. Nu jag borrade med dremel 4 hål väl inne 4 hörn och använde den coping såg för att skära centrum ut att vara mycket noga med att alltid stanna inne raderna. Jag använde en bit bort för att göra hållaren för klockan. Jag slutade också locket med dremel att runda kanterna i och fint justera öppningen till e perfekt.

Steg 5. nu hade jag i lock och botten. Jag kartlagt exakt utanför måtten på ipod till nederdelen av trä och sedan grävde detta ut ungefär som en kanot med en dremel och en fickkniv från och med fickkniv och alltid var super noga med att stanna inne raderna. Jag grävde och slipas och dremeled mycket slowley tills Ipod satt inne i exakt jäms med toppen av trä. (Obs du behöver till knotch för volym och power slår på din kartläggning i trä för att detta ska hända)

Steg 6. Jag matchas nu locket till det att se till att det inte rör pod till tätt när tillsammans. När försäkrat att det inte gjorde jag fortsatte till nästa steg.

Steg 7. Hamnar jag mea försäljningsomkostnader ut och formad i nedre hälften med en dremel och sandning fat på grund av positionering innanlåret kommer att behöva göras för strömbrytaren bara dockningsport och wifi portar inte krävde att. och det viktigaste fallet sker.

Steg 8. nu tog jag titta på locket och gångjärnet som höll den till klockan och klippa min centrum bit och grävde ut för att bilda titta på plattan och skruvas den på baksidan av sanded trä sedan ändarna av skruvarna av på insidan av fallet som de kom något och jag inte vill ha kontakt med pod. Jag kunde ha börjat med 1/8" tjockare träbit i hind platsen men hey gratis är gratis. Jag tog appart klockan och bort nummer ratten och målade glaset med glöd färg och ihop igen. (så glöd färg skulle Visa genom) Sedan limmade klockan in dess pläterar.

Steg 9. Power celler. Jag skär 2 stycken 3 "1/4 mässing bitar från min mässing tubbing och använde en dremel med fat sanders för att göra öppningarna hade vet idé hur man gör det men var nöjd med mina resultat. Blir varm bär handskar och ta pauser lmao. Jag även minska till 1/4" hög bitar av mässing och fat slipas för att göra de fästen för power cellerna att höja från träet något så mössor skulle passa tätt med ut behöver löda eller lim. Då jag borrade genom min mässing fönster och skruvade dem till fallet med 1/4" kastade bitar i mellan och igen sanded av någon peta på insidan av fallet.

Steg 10 (nästan klar och kan inte vänta.)
Nu skär jag 2 3' bitar av akryl röret och arbetade glöd måla in centrerar och låt torka. glöd färg mesh inte väl med akryl och som det torkade orsakade några sval luftbubblor men skulle ha försökt något annorlunda hade jag känt. Jag sedan in i mässing rören och halkade mössor på.

Steg 11. nu jag tejpade locket till fallet och borrade främre 4 hörnen för flygplan hex bultarna. fick de kortaste som jag kunde få och målade inre av hex med glöd färg använde jag en något mindre borr än bultarna så att trådarna skulle grepp och bli tight och jag belagda bultarna med bivax innan sätta dem är att möjliggöra smidig åtdragning med ut någon trä splittringar.

Steg 12. infogade ipod och bultad nedåt efter provning och bamo steampunked Ipod.

Saknade anteckningar:

Innan klockan är limmad ner och power cellerna kopplade målat jag trä och fin slipas och stål wooled.
Mässing coners är spikade på med mässing flätor innan power celler kopplad. en nära hamnen dock kräver lite trimning.
Slutligen användes en bit tunn satin från frus skjorta för att rada sätet för pod.

Hoppas detta hjälper tyvärr tog så lång tid men fortfarande använder denna enhet idag i sitt fall Låt mig veta om jag har glömt något eller jag kan svara på ytterligare frågor.

Relaterade Ämnen

Hur får man gratis Apps för Ipod Touch!

jag detta Instructable jag ska visa dig hur man får gratis Apps till Ipod Touch.Detta Instructable du kommer att behöva till Ipod Touches och Itunes eller WIFI acces AppStore.1. - du kommer att behöva gå på Itunes eller App lagra och logga ut från di...

Omforma en läsk kan i en multi touch penna (iPhone/iPod Touch/någon smartphone)

jag sökte på Google "multi touch penna" och klickade på det första resultatet som kom upp. Det var en länk till Amazon; produkten hette "iClooly Multi Touch penna för iPod Touch, iPhone, iPad och andra mobila enheter (2nd Version)", oc...

Clip-on fallet för iPod Nano, iPod Touch, videokamera och mycket, mycket mer!

Har du sett den nya iPod touch, och har du sett den iPod Nano. Du har beundrat fall med Velcro® remmar att fästa din arm. Alla dessa fantastiska uppfinningar från Apple. Men har du sett en normal clip-till-din-bälte iPod hölster? Missförstå mig inte...

3D-visningen och virtuell verklighet Headset som Oculus Rift och Google kartong, för Ipod Touch och liknande storlek smarta telefoner.

Låt oss göra en 3D-visningen och virtuell verklighet Headset för spel eller för att visa 3D sida vid sida bilder och 3D SBS videor med hjälp av en IPOD TOUCH eller en SMARTPHONE (med skärm storleken upp till 4 eller 4,5 inches).Detta kan också använd...

Styra saker med din iPod Touch/iPhone

Skapa din egen kontrollpaneler på din iPod Touch eller iPhone. Detta instructable visar hur du använder kontrollen , en fri app tillgänglig från iTunes store. Det visar också hur man kommunicerar med app använder ett PC-program.Minimikrav:PC med Wind...

Styra datorn med din Ipod touch eller Iphone

detta är min första instructable så jag är ledsen om det är inte bäst. Har du någonsin wan't att sitta på din soffa eller säng och styra din Mac eller Windows enheter på ett enkelt sätt. Detta instructable kommer att lära dig att helt styra din coput...

IPhone / iPod Touch styrplatta

många människor som använder styrplattor istället för möss. Bärbara datorer levereras med styrplattor, men vad händer om du vill ha en styrplatta på din stationära dator?Apples Magic TrackPad är tillgänglig, men många människor vill inte spendera $70...

IPhone / iPod Touch bindemedel klipp stå med kabel etablera uppdaterad

inspirerade av andra (Tack killar du vet vem du är) jag bestämde mig att ta ställning för min iPod Touch 3G (som inte kommer med ett stativ) med den stationära stapelvara... bindemedel klipp. Även om vissa smarta konstruktioner har visat innan, jag v...

Den ultimata iPod Touch Dock

Hej killar jag kommer att lära dig hur man gör The Ultimate iPod Touch Dock.Steg 1: Vad du behöver...OK, så detta är vad du behöver.Jag hittade dessa stycken bara liggandes så du kan behöva titta runt: PSteg 2: IPod Holder Detta steg är ganska lätt o...

Gör en kabel att använda din iPhone eller iPod Touch som en gitarrförstärkare

Välkommen till min första instructable och det är inte så bra, så anser själv varnade.Om du äger en iPhone eller en iPod Touch och råkar vara en gitarrspelare chansen har ni redan hört av antingen GuitarBud av PRS eller iRig av Amplitube.Båda produkt...

Laptop-högtalarsystem med iPod Touch dock

medan på länge familjeresor vi komma med längs våra Netbook eller Laptop med användning som en bärbar underhållningssystem. Oftast ett par hörlurar räcker inte. Jag föredrar också att ha en anständig uppsättning högtalare. Tyvärr högtalarna inbyggda...

Min återkommande bildspel: iPod Touch Dock, K'nex stil.

Hej jag är tillbaka från vem vet var. Jag har uppnått många saker medan jag var inte här. Såsom:-Bättre stavning-Fler spännande mönster-Mer ansiktshår-Ökad body mass-Mer RAM-minne (JK)-Mer mogen och allvarligaHur som helst, vänta vänta vänta! Du bara...

Stop-Motion Animation med en iPod Touch / iPhone

Steg 1: Material / program Objekt används i videonAlla rekvisita och fordon som jag har i mina videor är byggd av Legos, men lera/spela-degen är också ett bra material. Behöver du idéer, finns det massor av animerade videor på YouTube. Stå för din iP...

Kontrollera din iPhone eller iPod Touch med datorn

detta Instructable kommer att lära dig hur du använder veency, ett program från Cydia, vilket gör att du kan styra din iPhone eller iPod via VNC på datorn.Detta kräver att du har:-en jailbroken iPhone eller iPod touch med Cydia-en dator, Mac eller PC...

Jailbreak iPod Touch 2 G Untethered

iPod Touch 2 G Untethered Jailbreak(Om du inte vet vad untethered innebär än oroa dig inte. Det innebär mindre arbete)För kör RS eller uppbundna Jailbreak - Untethered Jailbreak, se sista sidan!Denna guide är ett snabbt och smärtfritt sätt att jailbr...

Den enklaste och bästa iPhone / iPod Touch stå

i detta instructable, skapar du den enklaste och bästa iPhone/iPod Touch stå. Du kan göra det på mindre än en minut!Låt oss komma igång!Steg 1: Samla material Material:1 kassett låda1 iPhone, iPod Touch, etc.Steg 2: Ställa upp! Öppna rutan kassett he...

IPod Touch 2nd/3rd Gen Ultimate hörlurar hörlurar Jack kontakt reparation

I detta Instructable, kommer jag att gå igenom en verkligen nyttig fix/reparation för iPod Touch 2nd och 3rd gen modeller med en misslyckad hörlursuttaget. Vi älskar alla våra Apple enheter... Tja, jag vet faktiskt inte, men min flickvän gör. Jag är...

IPod Touch Spy bil

Med Ipod Touch Spy bil, kan du spionera på någon eller spela in bilder av ett okänt område med din alldeles egna ipod touch! Nästa gång du behöver ta reda på vad som händer i källaren när du är på övervåningen, bara facetime din ipod touch, satte den...

Hur Jailbrake din iPhone/iPod Touch - Mac-användare

*** vara säker på att Besök isoplanet.com för mer fantastiska tutorials och downloades för alla konsoler ***Vänligen prenumerera och Betygsätt om du hittat hans instructable nyttigtI denna tutorial kommer jag att visa dig hur man jailbreaka din iPhon...