Webbanslutning till Spark Core IOT sensorerDetta är en introduktion till enkla webb applikationsutveckling för Spark.IO core enhets- och API. Jag kommer att gå om din knytnäve webbläsare baserad webbapplikation som talar till enheten spark.io.

Detta instructable är inriktad på vad som händer efter att du har din kärna igång. Du bör redan ha den ansluten till WiFi, arbetar och har gjort ett enkelt exempel där du blinkat koden in i enheten via Spark IDE.

Jag har den web sidan av denna kod upp på min server. Du kan ge den en på försök innan du skapar en egen version med detta instructable. Spark Core Demo Web App.

Min första upptäckt och mycket av det material som används här utlöstes av en workshop på Austin/Round Rock Tech shop. Denna Tech butik får börja undervisa klasser på Spark kärnan. Jag har tummarna som de gör. Jag ser gnistan som en utmärkt lösning för beslutsfattare att jobba lite IOT.

Att komma igång behöver du...

  • Google Chrome webbläsare
    Jag är säker på att du kan använda andra webbläsare och göra allt detta arbete, men jag antar du har Chrome.
  • Adobe parentes
    Detta är en awesome fri/öppen källkod webbutveckling IDE från Adobe. Det ger ett trevligt ställe för att redigera våra filer och den ansluter med Google Chrome att köra programmen. Det har även en inbyggd webbserver!. Det gör vårt arbete super enkelt.
  • Filer från GitHub: SparkIO-Client.
    Vi kommer att arbeta med dessa filer. Ladda ner zip (längst ner på högra sidan panel) och expandera till en katalog eller om du har Git installerat du kan göra en klon.

Det är allt du behöver för nu...

Se Steg
Relaterade Ämnen

Spark Core IoT controller

Sedan jag fick min gnista Core en lång stund tillbaka, har jag mixtra utan att egentligen veta vad jag ville göra med den. Nyligen, jag har också spelat med min Rapiro igen, och det var då jag fick idén att bygga en fysisk controller för roboten, med...

Datalogging med Spark Core + Plotly

Spark kärnan gör det riktigt enkelt att ansluta ditt projekt till Sakernas Internet. Du kan använda nästan vilken sensor som fungerar med en vanlig gammal Arduinoen och automagiskt skicka in i molnet. Men vad vill du göra efter att data försvinner in...

Datalogging med Spark Core + Google Drive

Spark kärnan gör det riktigt enkelt att ansluta ditt projekt till Sakernas Internet. Du kan använda nästan vilken sensor som fungerar med en vanlig gammal Arduinoen och automagiskt skicka in i molnet. Men vad vill du göra efter att data försvinner in...

Spark Core växt monitor

Använder en gnista kärna att övervaka vattennivån och tweet den nuvarande nivånBakgrund:Vi har en planta som ständigt lider en lokaliserad torka – att vara lugn innebär att det tenderar att få ignoreras och slutar torka regelbundet.Av nödvändighet ha...

Avlägsen kontrollerade mänskliga (drivs av Spark Core)

I detta Instructable använder vi en Spark kärna, en TENS (transkutan elektrisk nervstimulering) enhet och en enkel relä fjärrstyra en mänsklig minion över WiFi. Mwuahahaha!Spark kärnan ansluter din gunstling till Sakernas Internet. TEN enhet stimuler...

Spark Core och Android Garage öppnare. Minus Spark molnet.

Detta Instructable beskriver en process för att göra en egen garage öppnare som du kan använda från din Android-telefon. Slutprodukten är kapabel att driva garageporten och återrapportering dörren status till Android-telefon.Användare kan normalt pro...

Spark Core kontrollerade relay w / webbpanel

Vad är användningen av Internet of Things (IoT) om det är inte för att kontrollera inhemska artefakter från internet? ;)Detta projekt kom från en av de första saker som kommer att tänka på när vi tänker på IoT: vrida kaffebryggaren när vi ska arbeta...

Sakernas Internet kontrollerad Smart lampa/Outlet med spark core och IFTTT

Jag ville ha en natt-lampa som kommer att slå på efter solnedgången och stänga av mitt i natten. Finns på homedepot eller andra järnhandeln timers kan bara ställa in en tid. Eftersom det finns sommartid i USA, fick det bytas. För att lösa detta, är u...

Spark Core - utan att behöva skriva en iPhone app!

Bob och jag börjar arbeta på ett nytt projekt - mer om detta i en framtida Instructable- och behövde en internet ansluten mikro-controller. Naturligtvis Arduino kom omedelbart att tänka på, men att komma in på den "net kan vara en utmaning. Vi tänkte...

Spark Core Läs-a-Tweet (spark.io)

I fredags hade jag en förändring att lura runt med en Spark kärna på Fablab Breda natten Instructables bygga till November.En vän ville styra en LED via Twitter, eftersom om det fungerar han kan styra hela världen! Så var det mitt mål att få det att...

Spark Core aktiverar Remote bil förrätt över WiFi

Remote Förrätter för bilar är awesome! De värma din bil under vintern och sval på sommaren. Det är trevligt att ha en fjärrkontroll, men vad händer om du vill att det ska fungera längre bort?På mitt kontor, min fjärrkontroll kan inte nå hela vägen ti...

Spark Core iPhone/Android kontrollerade R2-D2

Jag byggde en R2-D2 med offentliga ritningar från:http://Astromech.net/droidwiki/FAQMen det föreföll mig att många av dem används skrymmande styrsystem från modellflygplan. Detta Instructable dokumenterar hur jag använde en gnista kärna för att tillå...

Enkelt som att skicka IoT sensor värden genom SigFox och Intel Edison, med Python

Jag hade chansen, på en Intel IoT Hackaton äger rum på Usine.io i Paris, bredvid en Intel Edison Arduino ombord och en massa Grove sensorer/manöverdon, att också få nya Akene styrelsen från Snootlab.Tack vare Intel IoT killarna, Nicolas från SigFox o...

Enkel metod för att få ett tändstift till spark

http://youtu.be/028nBgoFjSgSyfteJag arbetade på en Halloween prop som skulle ha en låga skjuta ur den med jämna mellanrum så jag behövde någon typ av tändaren i ljuset av brandfarlig vätska som skulle ge lågan. Min första tanke var att använda ett tä...

Spark Core skicka en Tweet (spark.io)

I fredags hade jag en förändring att lura runt med en Spark kärna på Fablab Breda natten Instructables bygga till November.Jag lyckats redan läsa Tweets med min gnista kärna, så nästa steg var att skicka tweets med min gnista Core!Jag försökte några...

Med hjälp av spark core för att anmäla när en dörr öppnas

Spark kärna och ingår skärbräda används i kombination med PushingBox för att skicka en anmälan om en dörr är öppen.Steg 1: kretsar Kretsen utnyttjar det faktum att strömmen följer minsta motståndets väg. Strömmen flyter därmed alltid genom den ömtåli...

Hacka en HC SR04 till en 3 stift sensor

Jag hoppas ni alla har hört talas om det dyrt-men-awesome parallax ping))) sensor. Jag kan inte köpa en av dem det spränger min budget i små små bitar av skräp som flyter runt (30$ jag menar). Så vad gör du? bokstavligen hacka dina problem i bitar. S...

Intro till Intel XDK IoT upplagan användande en temperatur Display

Välkommen tillbaka! I detta instructable jag kommer att leda dig att göra dina egna digitala termometer med en knapp-kontrollerad temperatur "hold" funktion. Detta instructable använder delar från Intel Edison IoT Dev Kit, som var mycket generös...

Talar till ultraljud avstånd Sensor HC-SR04 med hjälp av en ATtiny84

Detta instructable handlar om samverkar en ATtiny84 med HC-SR04 ultraljud avstånd sensor använder bara C kod – ingen Arduino hårdvara eller bibliotek.HC-SR04 fungerar enligt följande:-Skicka en 10us hög puls på Trigger stift.-Sensorn skickar ut en "s...