2-lagers kretskort med laserskärare / kemisk etsning

jag har typ av varit besatt försöker göra kretskort på min laserskärare sedan jag fick den. Andra människor hade redan gjort detta med hjälp av sprayfärg som motstår - sedan laseretsning färgen av icke-spårar delar av styrelsen. Denna process kräver fortfarande kemisk etsning - som jag har försökt att undvika.

Jag hade viss framgång flera månader sedan - att göra råa PCB av laser skärning tunna stål - men dessa styrelser är inte bra nog för ytmontering komponenter eller något komplicerat.

Så - om jag inte kan göra bra styrelser utan kemisk etsning - jag tänkte kanske jag kunde använda kemikalier i samband med laserskärare för att göra några anständiga 2-lagers styrelser.

Efter några misslyckanden - kom jag upp med processen dokumenteras i videon. Det fungerar ganska bra! Jag misstänker att om effektiviserat lite - du kan gå från Eagle arbetande styrelsen under 90 minuter.

Mitt första projekt är en demo styrelse för den ATtiny43u - en tjusig liten mikrokontroller som använder en voltage booster för att köra på så lite som 0,7 volt. Booster kan även power små externa enheter som kräver en högre spänning - som en LED.

Mer resurser till projektet på: http://nothinglabs.blogspot.com/2013/05/2-layer-circuit-boards-using-laser.html

Relaterade Ämnen

Dukta med laserskärare

Det finns gott om kerfing trä med laserskärare, och de började min fascination i omvandlingen av flexibiliteten i ett fast material. Detta projekt är min personlig utforskning av samma koncept, men med dukta snitt. Det vill säga i stället för att skä...

Inlaga Leaf Design med laserskärare

detta Instructable ger dig steg för steg instruktioner för att göra en fin inlaga fanér bladmönster.Jag trivs med laserskärare på TechShop. Jag är ständigt förvånad över den lilla detalj det kan göra. Och medan den är igång rörelse är fascinerande.Ja...

Akryl hölje med laserskärare och band värmare

akryl (Plexiglas(tm)) är bra material för att skapa kapslingar för elektroniska projekt. I detta Instructables, ska jag illustrera stegen i skapa en 2-delat inhägnad med laserskuren akryl och en remsa värmare för att gör böjar. I det här fallet är ka...

Med det gyllene snittet med laserskärare - gjort på Techshop!

Min första gå på Techshop! Jag kan inte tro jag har bott i Pittsburgh detta länge och aldrig råkade på det!Tja, det är en enkel go, men den har ett koncept bakom den.Dess allt om hur du använder båda sidor av ett material. Kinda som Kandinsky's stick...

Wood bokmärke med laserskärare

Hi! Jag kommer att gå igenom stegen för hur du skapar ett trä bokmärke mestadels med hjälp av en laserskärare och gravör. Jag kommer att belysa de steg som behövs för att markera och minska storleken på din pjäs, och hur du ställer in lasern korrekt....

Hur man gör en hemlig trälåda (med laserskärare)

jag ville göra en anpassad trälåda som en gåva.Jag använde laserskärare för mer precision och för att kunna göra fina hörn.I den här självstudiekursen lär du dig om hur du förbereder din fil för laserskärare och tips för att hitta allt material du be...

Hur man gör ett läder pass täcka (med laserskärare)

när du är en erfaren resenär (som min partner), passet tar en hel del slitage. Lyckligtvis kan du förebygga en försämring av ditt pass (aka "din biljett hem") i några korta steg!Detta projekt kräver användning av en laserskärare som jag åt på Te...

Snöflingor juldekorationer med laserskärare!

Efter att klassen laserskärare på Techshop, jag har spelat runt så mycket, det är så beroendeframkallande!Min flickvän bad mig att göra "något nyttigt" och jag kom med denna ides för juldekorationer: naturligtvis min flickvän var överlycklig!!!....

Roliga trä glasunderlägg med laserskärare

gjorde detta på Techshop.wsDu behöver:Planka av träLaser skärare/etsareNågra vedhuggning verktyg--jag använde den vertikal bandsågenNågra bilder med ett gemensamt temaSteg 1: Skapa din glasunderlägg på Illustrator och laser bilder 4 in av 4 in är en...

Zip slips Multi-Använd pensel, med laserskärare.

Detta instructable till skillnad från mina andra projekt kom till mig som en eurika ögonblick, samtidigt som min andra zip tie-projektet ( Under projektet var den sista etappen att lägga överlappande zip band på taket när du gör detta märkte jag det...

Skär en 3D fågel med laserskärare

först och främst bör du dra fågeln på corel draw eller andra program som detta fotoSteg 1: skär då du kan skickas det till en laser kapmaskin och skär den på en 3 mm återvunnet cartoon papperoch det kommer att se ut så härSteg 2: sätt ihop börja med...

Arkitektonisk modell att göra med en laserskärare

många saker kan utformas i tre dimensioner med hjälp av 3D-modellering program som Google Sketchup, ett gratis 3D-modellering program utnyttjas av arkitekturen studenter överallt. Med hjälp av sådana program, kan arkitektstudenter utforma detaljerade...

Ett enkelt projekt med hjälp av noshörningar och Epilog laserskärare

detta instructable visar hur du bygger en enkel 2D modell på noshörning och sedan hur man skär den med laserskärare Epilog.Steg 1: 2D modell med noshörning Måste du först välja 2D formen för din pjäs och utforma den med en modellering programvara kan...

Att skapa anpassade 3D Cribbage styrelser med en laserskärare!

Hej folk!Idag tänker jag prova och visa dig hur man gör en cribbage styrelse med en laserskärare!At minst peka dig i rätt riktning för att komma igång.* Jag nyligen börjat göra cribbage styrelser för vänner och familj i år, och har börjat att göra de...

Hur man gör en akryl solglasögon racket med en laserskärare

dessa är instruktionerna för hur man gör en akryl solglasögon racket med en laserskärare. Jag använde en laserskärare på TechShop i Menlo Park, CA. kolla deras hemsida, http://www.techshop.ws, om du är intresserad. TechShop är ett medlemskap-baserade...

Skapa en webbplats Toporaphic modell med en laserskärare

ofta gånger inför för att presentera komplex teknisk information i form av ritningar, är det svårt för dem som är obekanta eller utan någon bakgrund utbildning för att förstå den information som presenteras till exempel topografi. Genom att skapa obj...

Aluminium vinkel panel för laserskärare.

Min laserskärare kommer med en hålig panel används för att stödja material för styckning/gravyr. Men finns det några problem med det. Kanten är inte platt med panelen. Om arbetsmaterialet är för stor, men inte stor nog att ena sidan kan vila på kante...

Tyg etsning med en laserskärare

Detta projekt startade med några bilder jag tog på en resa till Hamilton, Ontario. På en promenad genom stadens centrum passerade jag en stor bädd av black eyed susan, en av min mammas favorit blommor, i full blom. Jag tog några bilder på gång, och n...

-Dubbelsidig PCB med en laserskärare

Med lite övning, kan du göra utmärkt dubbelsidig PCB genom att kombinera en laserskärare med kemisk etsning. Den grundläggande idén är: laser cutter Blaster away spray målade etch motstå, då kemikalier äta bort den exponerade kopparen. När koppar är...