300 + Watt linjär strömförsörjningi tema av webbplatsens motto, "dela vad du gör" Jag skulle vilja presentera detta nätaggregat som jag gjort. Jag skulle vilja peka ut först om att detta inte är min ursprungliga design. Jag hittade den här schematiska tillsammans med många andra på Internet. Jag prototyped några och gillade den här mycket mer än andra som liknar det. Så gjorde jag en permanent version av det för mig själv att ha och använda.

Dragen av kretsen:

  • Justerbar spänning 1.2 - nära maximal inmatning
  • Justerbar ström när en uppsättning tröskel är hit spänning sjunker för att upprätthålla en konstant ström
  • Låg delar räkningen
  • Precision förordning
  • Högströmsutgång

Detta är en dålig pojke av en bänk nätaggregat! Det är den du vill bygga. Ta det från en kille som har byggt massor av strömförsörjning genom åren. Jag är stolt över att ha denna planer runt min electronics workbench i dag. Det är min primära gå till strömförsörjningen när jag noodling runt i min butik idag.

I bilden jag ladda testning tillförselen över 100 watt och det är inte ens bryta en svett. Kylflänsen inte ens värma upp. Analog mätare är på 10 ampere skalan och läser 8 digitala mätaren är på spänning och läsa 13,7. 8 x 13,7 = 109.6 watt!

Jag tvivlar inte på min leverans kan leverera bortom 300 watt med de komponenter som jag har använt för att bygga den. Mer om det senare.

Se Steg
Relaterade Ämnen

10Amp linjär strömförsörjning

Varför göra det för 3 när vi designar för 10?! På college vi fick i uppdrag att utforma en 3 Amp strömförsörjning, men jag sökte för en utmaning, inte ett betyg!Overcomplicating denna typ av "enkla" projekt kan göra ditt liv lite svårare men sät...

Variabel spänningsregulator - filtrerad linjär strömförsörjning

detta Instructable kommer att visa hur man gör en 1.6V-6v filtreras linjär strömförsörjning med en LM317 för variabel spänningsregulator och en 1kohm Potentiometer (trimmer). Det kan anskaffa makt från någonstans mellan 7v till 14v för denna version...

5a variabel linjär strömförsörjning

Detta är ett enkelt projekt som jag har byggt på en helg och jag trodde det skulle vara en bra idé om jag delade den här. Detta är först instructable jag skriva så snälla, ledsen om någon misstag.Den har en enkel krets och det är verkligen lätt att f...

Linjär justerbar strömförsörjning

Jag köpte ett nätaggregat med 3 12 volt variabel spänningsväljaren förra året. Men gissa vad, det aldrig fungera som förväntat. Någon spänning jag valde, det kastade ut 12 volt. Så länge var det om i sin låda tills jag beslöt att mod det förra månade...

Gitarr effekter Pedalboard & fallet med isolerad strömförsörjning

detta är kulmen på ett fåtal projekt att omorganisera alla mina pedaler i bärbara fall. Kraven för min bräda är följande:-Passar min 3 pedaler + tuner-Portabilitet-Drivna, utan Kedjekoppling av en läskig wallwart-Bypassable-Integrerad channel-växel-S...

Elektrisk cykel laddare från menar väl strömförsörjning

Fick en elektrisk cykel? Utan tvekan kom det med en laddare. Så småningom, ska du behov en annan laddare, eftersom de ibland bränna. Vad är det dyra rutan?Kärnan i en laddare för litiumbatterier kallas en CC (konstant aktuella) /CV (konstant spänning...

Avbrottsfri strömförsörjning - utvidga bearbetningstid

jag mycket välbehövligt att förlänga den rinnande tiden av min reservkraft supply utanför fabriken specifikationen. De ursprungliga batterier föreskrivs 1 minut av driver kör maskinen på de maximala 1200 wattna min dator inte kan konsumera och 6 minu...

Konvertera en ATX dator strömförsörjning i en bänk nätaggregat för topp

jag har några 12 V motorer och andra sensorer/elektronik som kräver någonstans från 3-12 volt. Jag brukar använda ett batteri men ville inte fortsätta att gå igenom batterier. För prototyptillverkning, bestämde jag mig att omvandla en gammal ATX powe...

Konvertera en ATX Power Supply till en vanlig DC strömförsörjning!

A DC strömförsörjning kan vara svårt att hitta och dyrt. Med funktioner som är mer eller mindre hit eller miss för vad du behöver.I detta Instructable kommer jag visa dig hur du omvandlar en dator strömförsörjning till en vanlig DC strömförsörjning m...

IKEA "Solvinden" - sol USB-strömförsörjning

Detta är ännu en annan sol strömadapter instructable. Men vänta! Vad skiljer den här?Tja till att börja med det bara kostar ca $10 och kan driva de flesta USB-enheter.Men den stora inslag är att den har den söta svenska IKEA styling och funktionalite...

XBOX 360 strömförsörjning till 12V tillbehör Adapter

detta Instructable är en handledning om hur du gör din egen hög ström 12V källa för att driva din biltillbehör, Carputer eller något 12V som kräver en massa juice. Kortet använder sig av vanliga Xbox 360 makt tegel och det är 16A nuvarande hantering...

Dator strömförsörjning till bänk leverans nätadapter

Det finns många sätt att du kan re-syfte och återanvända gamla elektronik. Till exempel, en dator strömförsörjning kan göra en stor bänk nätaggregat för din verkstad.Det finns redan en hel del tutorials online som visar hur konvertera en gammal dator...

Öppna EVSE grundläggande strömförsörjning

Grundläggande 12V DC strömförsörjning för användning med öppen EVSE.http://code.Google.com/p/Open-evse/OpenEVSE butik12V DC - 4 wattNivå: grundläggande lödningVarning högspänning närvarande!!!Steg 1: delar Delar:1 - öppna EVSE makt leverans ombord1 -...

Avancerad strömförsörjning för OpenEVSE

Avancerade 12V DC strömförsörjning för användning med öppen EVSE.http://code.Google.com/p/Open-evse/OpenEVSE butik12V DC - 4 wattÖvervakning av markenL1/120V-L2/240V upptäcktFast Relay upptäcktNivå: grundläggande lödningVarning högspänning närvarande...

Variabel lab strömförsörjning (1-24 V, 0 - 1 A)

En Övergångsrit för många elektronik hobby är att göra sin egen strömförsörjning. Färdiga nätaggregat har blivit ganska låg kostnad men att göra egen är en bra övning i att bygga elektronik. I det här exemplet jag tar den enkla vägen med hjälp av en...

Använda en xbox 360-strömförsörjning till ett slutsteg

jag letade en nätadapter att använda för min bil förstärkare för att använda i mitt hus, men alla de andra 12 volt strömförsörjning antingen inte har anough watt, eller sa att de var 12v när multimeter sa 14v, eller båda. så jag skruvade med xbox kra...

Ännu en ATX bänk topp strömförsörjning

Alla har hackat ATX utbudet för att ge en rå och billiga bänk topp leverans. Men på jobbet jag har en "riktig" bänk topp strömförsörjning, det är verkligen skönt att kunna justera spänningen med en enkel tur av en knopp och det är också trevligt...

Bänk PSU strömförsörjning från gamla ATX med Arduino och LCD-skärm

Hej alla och Välkommen till min första Instructable.Jag har alltid velat en bänk PSU för enkel åtkomst till en strömkälla, och något som jag kan lita på när du arbetar med olika projekt. Jag ville ha ett NÄTAGG som:• ger 12v och 5v 3.3V utgångar• ger...

Hur man bygger en strömförsörjning för elektronik Hobby

detta nätaggregat kan användas av elektronik hobbyister.Material:PC-nätaggregat med sladd3/8" MDF träPå/av-knapp från gamla datorn1 röd lysdiod1 Grön LED6 banan Jack uttagKrympslangPlexiglas (Lexan)TräskruvarBorra MotorDrimmel med skärande hjulAvbita...