Achille le grand (a lamp made from fire extinguishers)As some of you already know, I love turning objects into something they are not. Med mig, en skruvmejsel blir en gaffel, en basket blir en väska, en burk blir citron juicepress, en jerrycan blir en talare, gamla godis förvandlas till coola smycken och en färg borste utvecklas till en iPad stylus.

Henry Sullivan's «form följer funktion» verkar vara lite mer justerbar med mig.

För några månader sedan, jag var inbjuden att delta i ett Upcycling evenemang som anordnas i Paris av en design student från ENSCI les Ateliers, Axel Delbrayère och några elever från l'ESCP. Två dagars workshop kallades «Lounge andel» och konceptet var ganska häftigt:

Team av studenter hade tillbringa veckor samla material från skräp över hela Paris. Vad vi hade att göra var enkel: förvandla denna hög med skräp till lampor, stolar, tabeller och andra föremål som kan användas i en lounge utrymme.

Hela processen var dokumenterat och även filmad av Alexandre Kournswky, en annan ENSCI student.

Jag fick chansen att leda en entusiastisk litet team bestående av två smarta tjejer (Sarah Khoubbaz och Rim Besbes).

Under de första timmarna av händelsen var lag som gamar kämpar för de bästa delarna. Tidigt i processen såg jag två brandsläckare som såg perfekt fungerande. Jag lärde mig den dagen att många offentliga byggnader ersätta deras brandutrustning varje årtionde för «förebyggande». Värst av allt, många människor bara kasta dem med soporna, medan dyra metaller såsom mässing används i detta objekt.

Jag skissade på en bit papper en golvlampa som är inspirerad av en av Achille Castiglioni classic: Arco lampan (redigerad av Flos). Jag är fascinerad av denna stora designer som också använt industriella objekt form traktorer och cyklar i utformningen av hans berömda möbler.

Jag bestämde mig att ägna denna lampa till honom, namnge det «Achille le Grand»

Han gett förmodligen oss lycka eftersom lampan vi skapat vann första pris för händelsen, vilket ger varje enskild medlem av vårt team en full verktygslåda och en DeWALT borr erbjuds av FACOM. De högkvalitativa verktyg som vi använde under workshopen.

Jag är också mycket tacksam att le FabShop sponsrade en MakerBot Replicator under evenemanget. Ett verktyg som hjälpte oss att skapa anpassade delar mycket snabbt. Le FabShop även tryckt pokalen live under Lounge aktiens privat visning.

-Töm brandsläckarna.
Chanserna är att det fortfarande finns produkter i behållaren. Det är antingen vätska eller pulver. Båda är stökigt, men mestadels pulvret en. Försök att inte andas rök. Jag vet inte om det är giftigt, men det kan inte vara bra. Hålla trycket på handtaget tills det finns ingenting som kommer ut ur röret... även luft.

-Öppna brandsläckarna
Du behöver en stor klo och muskler. Skruva loss stora muttern stänga extremiteten under handtaget.

-Rengöra insidan
Det kommer fortfarande att pulver eller vätska. Ta bort allt du kan.

-Skär
Du kan klippa behållaren i 3 delar
En på höjden av svart plast basen (du behöver det för den lilla lampan)
Hålla den plast-delen intakt. Ta bort den från metall med en platt skruvmejsel.

-Buff
Använd sandpapper od en buffert för att rengöra snittet ifall du var lite rörig... som mig.

-Tryckt del #1
För att justera uttaget med behållaren, jag var tvungen att utforma en viss del. Denna del beror av typ av brandsläckare som du ska använda. Gruvan hade två skruvar, så jag använde denna på min fördel, men du kommer sannolikt designa din egen del av trä eller plast med enkla verktyg. i det fallet gick jag min STL-fil.

-Sand det
Denna del depend för din smak. Om du vill ha den naturliga färgen, hålla del som det är. Om du vill måla, måste du ta bort klistermärken och screentryck från ytan så den inte att tråg tillsatt färg.

-Slangar
Vi hade några stål och aluminium rör. Ca 3 cm i diameter.
Vi använde stål en för vertikalt och böjda aluminium en att hålla lampskärmen.

-Bockning
Vi böjde en 2, 5m lång slang till en 1m radie med hjälp av Didier, vår metall expert. Än en gång, Följ din smak och gör denna design din egen. Om du vill prova en större radie, Varsågod, men glöm inte att din lampskärm är tunga.

-Andra behållare
Gör ett hål i centrum av din andra brandsläckare base. Stretch detta hål så att du har tillräckligt med utrymme att passera stålröret.

-Andra tryckta delen
Stålröret behövs en extra del vara alligned med behållaren. Återigen, jag skrev ut det, men känn dig fri att använda standardverktyg. Allt du behöver är diametern på din tub och insidan av muttern ligger uppe på brandsläckaren.

-Skruv
För att hålla alla filé dessa sista delar tillsammans, jag hittade en rörmokare mässing som passade perfekt inuti min tub. Ja, jag har en väktare vinkel. (Castiglioni själv?)
Jag fixade det med lite kvällsmat lim.
Nästa steg är som de flesta golvlampa på marknaden. Skjut in röret inuti bas, tråg hålet du gjort. Låt filet sticka ut och använda en nöt att dra åt den. Se till att du lämnar tillräckligt utrymme för att passera en kabel.

-Ta bort vissa mer färg
Samtidigt slipning svart mutter från brandsläckaren, insåg vi att det gjordes av mässing så vi rengjorde det helt med en stål borste.

-Switch/på
För växeln, vi tog bort modet från en ventil att rensa vägen. (ta bort det blanka stålsättamarmor inuti)
Nästa, försök att hitta en dimmer som passar i detta hål och hålla det till den axel som du har just skapat. (pågående arbete)
För att skruva brytaren på det vertikala röret, använde jag samma trick än med basen, jag limmade mässing filéer inuti röret.

-Måla
Valfritt, men ger en fin minimalistisk effekt. Achille Castiglioni ledmotivet var «där du inte kunde göra mindre» så jag antar att du kan hoppa över detta steg. Personligen, jag valde mate svart på insidan och guld inuti lampskärmen.

-El
Vi använde 4m av elkabel för denna lampa och en Bakelit E27 sockel. Eftersom du behöver tråd allt, installera informationsbladet i sista stund. Jag föreslår att du använder LED av fluorescerande lampor eftersom du har ingen luft evakuering.

-Cap
Kommer ihåg den plast delen du bort från basen i början? Det är dags att återanvända det om du vill. Bara in det över din lampskärm. Det bör fortfarande passa perfekt.

-Vikt
För att göra denna installation stabil, måste du fylla basen med något mycket tunga. Sand är inte tillräckligt. Jag var tvungen att skruva en tjock rund stålplåt för att göra mig säkert. På något sätt, jag gillar hur det ser ut på lampan. På hans Arco lampa valt Castiglioni ett stort marmor block. Mycket italienska val.

-Mini Achille
Om du har någon energi kvar, Använd delar kvar för att bygga något annat. Mini Achille för delar från en trasig lampa, 3D-utskrifter och upp i en skugga.

Ha det så kul!

Samuel N. Bernier

Relaterade Ämnen

A simple lamp made from laminated wood

Hi everybody!I min utbildning att bli licensierade trä/metall butiken lärare fick jag bygga många saker. Ett av uppdragen var att experimentera med laminerade böjt trä. Vi bör göra en rund del, en del gjorda av en solid bit med skära skåror, och förs...

Old Camera Style Lamp made from scrap, Fullmetal

Hello,Here´s en annan lampa i´ve tillverkad av skrot och carpartsDet blev utseendet på en Vintage filmcamera wich jag verkligen gillar, på grund av det smutsiga krossat glaset med gravyr det ser mycket mer används och ursprungliga vintage.Thats inte...

Awesome Night-Light Castle/ Taj Mahal Made From Old Fabric

Detta är en super lätt men tidskrävande uppgift, som du kan göra en supercool nattlampa eller lampa nyans för alla rum. Det finns många olika sätt att göra detta men bäst skulle vara med trasa och sy den i fläckar runt strukturen på lampskärmen. Om d...

Dust Cyclone made from a Traffic Cone

This is my first try at a Dust Cyclone separator A La' a home made dust deputy. Liksom många före mig jag tittat på damm ersättaren och tänkte att jag kunde ha en spricka på att bygga en själv.Inget särskilt knepigt eller större färdigheter som krävs...

Outdoor Chaise Lounge made from Pallet Wood

Stund tillbaka jag ville bygga min egen chaise lounge stol, sedan en stor majoritet av butiken köpte ett billigt är gjorda av plast. En dag jag letade på internet efter planer/idé är för att bygga min chaise lounge stol, när jag sprang in till en art...

Toy Steam Boat made from Recyclable Material

What you need:6 - 8oz burkar8ft av kopparrör1 - såg som kan skära koppar1-stora kan (som en energidryck kan)1-två liters plastflaska1 - betydelsen av duck tape1 - exacto kniv1-runda pinne ungefär två inches i diameter.1) skär helhet i din stora energ...

Graefin 10 a small dinghy made from cardboard

Hej gjorde jag en liten segling jolle med ovanliga material. Jag använde en gammal plan från thJag gillar att använda saker som "ramlar av lastbilen" eller behöver ingen. Jag har hittat några ark från 10mm papp med en honeycomb liknande struktur...

Min speciella Chao Pan Rice(made from left overs)

lätt att förbereda Chao Pan ris till frukost. Allt du behöver är 2 msk av matolja, lök, vitlök, lämnade över ris, stekt skinka hackad, stekt hotdog hackad (om önskat), ägg, ostronsås, salt och krydda efter smak. Första, sautee lök och vitlök. Sedan L...

Bottle lampa AKA Bacardi lampa

detta kommer att visa dig hur man förvandlar en vanlig flaska till en glödlampa.Detta är ett experiment och det kan finnas brister men som är en del av inlärningsprocessen.Jag använde en Bacardi flaska för lampan men någon glasflaska kommer att göra,...

Stora siffror bakåt räkna bluetooth klocka

varför?Jag ville göra min egen stor 7-segment siffror för en lång tid nu. Jag hade några idéer hur man gör dem annorlunda. Under processen kom jag till slutsatsen att den standard 7-segment displayen är inte så illa :). Jag var tvungen att ändra på n...

En fungerande, gamla Timey Stirlingmotor - handverktyg bara!

The Stirlingmotor i detta instructable är den enklaste, säkraste motor jag har hittat. Det är en bra storlek, mycket robust, ganska billigt (om du har tillgång till verktyg) och gör ett bra projekt för att lära sig använda verktyg och hur fysiska beg...

$1 magnet-pengar-moneyclip

som en europeisk måste jag erkänna, att jag avundas din $.banknotes. Verkligen. Om du var i Europa efter lanseringen av euron kommer du agrre med det. Det finns ingen 1-Euro-sedel. Thats varför vi inte har pengar klipp men istället har övervägande av...

Antika smycken fält och hänge

en gång kom jag över ett antikt skrivbord, alla busted upp, väntar sopbil. Det var sorgligt att se det där eftersom jag kunde säga det en gång var mycket trevlig. Genom att söka skrivbord som såg ut precis som det tänkte jag att det gjordes i slutet...

Bungee Bazooka

detta är i huvudsak en axeln monterad lyftsele skott som skjuter stora hembakade Nerf-typ dart.Det kan också användas för att starta andra saker som tennisbollar, golfbollar, tomater, äpplen och även råa ägg.Detta är något jag hade jobbat på baksidan...

Concrete Weights

Weights made from concrete....

Internet Enabled Solar Tracker

Detta är en Solar Tracker. En full storlek, cloud ansluten, smartphone tillgänglig Solar Tracker byggda främst från 2x4s och plywood, anställa trä pinne redskap, återvunnet gardin polacker, muttrar, bultar och gängstång. Solar tracker använder ett he...

Billiga!, varm!, bekväma! Loungers

These were made from necessity. sedan en vän ville ha en till avsluta i så jag gjorde henne till en till jul. Detta är hur jag kommit på idén. Jag behövde och ville ha en lite varm solstolar att bära runt huset. Jag gillar dem lös och varm men kunde...

Varulv styltor, Tågångare ben.

Episka kostym kräver mycket förberedelser.Inspirerad av mönster från övernaturliga tema filmer dessa styltor är metall och plast vilket gör för en säkrare och längre wearable bihang.Alla datorns genererade mallar och ritning filer finns i filen digi....

K'nex Ball Machine Krypton

Hej, Karl instructables medlemmar! Jag tog äntligen tid att lägga upp min senaste ball maskin (som jag byggt i September... yeah, ganska förseningen). I alla fall har det åtta banor, en ny hiss typ och flera nya inslag, antingen ändras eller byggs fr...