Air drivs PVC vatten dumpventilFör ett kommande Maker Faire projekt, jag behövde en billig, air drivs ventil att snabbt dumpa en kolumn med vatten. Efter att titta på vad som fanns tillgängligt kommersiellt, inte kunde billigt portion erhållas.

Så efter lite funderande och en prototyp kom jag upp med detta. Är använder en 3/4" justerbar PVC pipe förlängning som Pneumatisk cylinder och en 1" PVC cross för vattenintag, utlopp och dumpa port.

Jag har ca $10 i denna ventil och för vad jag behöver göra, det fungerar bra på en styrtryck av 60 psi.

Observera att jag använt en 12 "x 36" svarv för att ändra några av delarna. Jag förstår att de flesta människor inte har tillgång till denna typ av utrustning. Jag använde svarv av lätthet och tillförlitlighet. De delar jag maskinbearbetade på svarven kan ändras med lite sand papper och armbåge fett.

Observera att alla standard "göra på egen risk" friskrivningar gäller. Jag är inte ansvarig för något. Du accepterar allt ansvar. Du vet de vanliga CYA som håller mig från att ha någon skuld om du eller någon annan skada eller skada något. Gör inte detta om du inte är villig att acceptera allt ansvar för dina handlingar.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Air drivs PVC vatten flaska launcher

hur man gör en vatten flaska launcher ur bitar av pvc. Kan skjuta mycket långa avstånd. Vad du behöver är: om 2 fötter 1/2 tums rör, två 1/2 tums gängad 3/4 tum hörn, två 1/2 tums gängade snickare, 2 fot 3/4 rörsystem, en 3/4 tum ändlock, en popped c...

PVC vatten ballong kanon

Hej!Mig (William Casap) och min partner (Danny Morales) finns en PVC vatten ballong kanon projektet i Makezine Magazine!Vi beslutade att vidta åtgärder för att det för ett skolprojekt och dessa är våra instruktioner för att få en fullt kapabel kanon!...

Hur man gör en PVC vatten / luft / vakuum Pump!

i detta projekt kommer du lära dig hur man gör en anpassningsbar PVC handpump som kommer att skapa vakuum sug, pumpa vatten eller komprimera luft.En förutsättning för att göra pumpen blir 2 hembakade backventiler. Du kan lära dig hur man gör dessa bi...

Lätt Air drivs hydrokultur system

detta är min hydroponiska system som är verkligen lätt att göra eftersom det har ingen pump. systemet levererar vatten till anläggningen genom att använda air för att tvinga vattnet upp rören till växten dem avlopp tillbaka i vattentanken.Steg 1: Mat...

Air drivs potatis kanon

jag var tvungen att bygga en potatis kanon för en vetenskap projekt och behövde en där jag kunde få en konsekvent lansering styrka. Typiska hårspray kanonen skulle inte vara lämpligt för ändamålet så jag konstruerade denna luftdrivna launcher som en...

Extreme! Air drivs Marshmallow kanon

vad du får när du skjuter en marshmallow på Mach 5? En extrem mängd kartong blodbad!Jag använde en svarv för att göra en adapter så att jag kunde få detta precis som jag ville. Men du behöver inte. De grundläggande komponenterna är ett fat, en modifi...

Snabbt och enkelt, PVC vatten kör!!! (för under $100)

Efter att bygga en "fort och lätt PVC barnen Fort" för min 8-åriga dotter, lämnades jag känner sig inspirerad.Är att den 4 juli kom upp (och eftersom värme/fuktigheten i NC kan vara lite tryckande på sommaren), jag bestämde mig att bygga något k...

PVC vatten Shooter

Detta vatten shooter laddas snabbt och är praktiskt taget oförstörbar.Steg 1: Reservdelslista1. 20" för SDR-21 200 PSI PVC pipe 1" ($.026/i)2. 1" SCH-40 slip cap3. 1 "x 3/4" slip tee4. 1"(3/4 båge) X 1/2" (tråd) tee5. 1...

Air drivs tripwire måla min 1 (paint avdelningen)

här är hur jag gjorde en luftdrivna tripwire måla min. Vad är bra med denna gruva är att det inte använder någon CO2 cartriges, vilket håller kostnaderna nere, och du kan fylla den med en cykelpump. Det ser svårare att bygga än det är, bara ta din ti...

Air drivs potatis kanon från 20lb propan tank

Bygga av min potatis kanon i video-form.Steg 1: Bygga lista Rör3/4" t passande x13/4" rätt vinkel x23/4" hane-hane kort x53/4" hane-hane lång x13/4" till 1/4" x13/4" kulventil3/4" sprinkler ventil1/4" hane-hane...

Air drivs kanon

en luftdrivna kanon består av tre delar; en komprimering kammare, en avlastningsventil och ett fat. Jag använde gravitation PVC pipe eftersom jag är en idiot. Använda tryck röret för komprimering kammaren, inte bara på grund av säkerheten, det är ock...

Experimental air drivs ballistik

jag har alltid haft ett underliggande intresse för pneumatiska luftdrivna enheter. Det började med blåspistoler, men jag tog så småningom till en högre prestanda luftgevär. Någonsin sedan dess jag har utvecklat nya och spännande luft drivna enheter s...

Modular, fönsterbrädan, Air drivs, Hydroponics örtagård/försöksledaren

detta är en utveckling av tidigare angivna arbete, det har varit betydande förändringar helt modulära idén samt vissa kontrollmekanismer lagt till.Jag har lärt mig på vägen att tillbaka luftflödet genom pumpen är definitivt ett problem, särskilt när...

Penny motor-micro air drivs motor!

Så jag har spelat med Hot Wheels nyligen, och detta utvecklat som ett sidoprojekt till något annat slags var jag arbetar på. Jag har byggt ett par andra motorer baserade på andra mönster som jag hittat här på instructables men här en för mig tar kaka...

Komprimerad luft drivna switch för 2 nya air drivs hydroponiska system.

Detta är en demonstration av "geyser switch" som återställer från ebb att flöda i systemen....

Hur man gör en Air drivs Explosion Simulator

denna video visar en enkel design jag kom med för att säkert simulera en explosion, som vad kan användas i speciella effekter. Den mest värdefulla information demonstrerar det här videoklippet är förmodligen hur du ändrar en sprinkler ventil, som är...

PVC ryggsäck Air kanon

Var beredd, för du håller på att bygga den största dubbel fat ryggsäcken bärbara PVC T-Shirt Launcher denna sidan av galaxen! När jag var yngre, byggt jag och en kompis potatis inleder enheter med hjälp av tryckluft och sprinkler ventiler, som tjänat...

Vakuum drivs fluidic bläck "LED" och kretsar

Här visar jag dig hur man byggerVakuum drivs FLUIDIC bläck "LED"Fluidic "LED" arbete utan el! Någon källa till vakuum är kan driva dem. Till exempel en spruta! eller en modifierad cykel pump för längre drift fluidic "LED" anv...

Franks vatten raket översikt och Demonstration

♦♦♦ det handlar inte om dime store vatten raket du hade som barn. ♦♦♦Dessa är hög effekt, högt tryck, högt flygande raket som tips mot tillsyn av en vuxen.Detta är en guide full av nyttig information och demonstration av högt flygande vatten raketer...