Aluminium flaska alkohol spisEn alkohol spis tillverkad av aluminiumflaskor

Det finns massor av aluminium kan spis designer ute. Här är olika i att det inte görs från aluminiumburkar utan från aluminium flaskor (aluminium ölflaskor vara specifik) efter bygga några kaminer kan själv jag ville designa en att ta itu med några brister av andra kaminer:

1. priming - ett antal kaminer kräver en extern värmekälla till att förånga temperaturen alkoholen. Vissa kräver uppvärmning botten i några minuter eller bränna lite alkohol i en separat "primer pan" eller på marken runt den kan som ett sätt att värma på utsidan av den av spisen för att uppnå en självbärande brännskada.

2. separat potten står - ett antal spisar har en låg profil och är mycket kompakt men den minsta av små kräver separat potten står att laga mat med. Typ av nederlag syftet med en kompakt spis i mitt sinne.

Det finns säker sida passpoalerade design som håller en pott men jag ville ha en design som skulle också ta en tredje brist.

3. kallt panorera lågan ut - kan kaminen formgivningar som stöder en pott, jag har sett dem lider av detta villkor. När en kastrull med kallt vatten (färska från lägret pumpen) placeras direkt på en kan spis, fungerar det som en stor kylfläns. Innan kaminen kan värma vatten, kyler kallt potten aluminium spis så mycket att det inte kan upprätthålla alkohol förångning och kaminen går ut.

Visserligen finns det är många fantastiska kan spis design ute; många är självsugande (inget nytt där) och några har integrerad potten står. Alla har för- och nackdelar beroende på dina prioriteringar. Detta är en annan design för övervägande.

och dessutom, jag ville bara en ursäkt för att arbeta med dessa coola aluminium ölflaskor.

Update 9/15/09: precis postat en Instructable som som visar en annan spis relaterade användning för aluminium flaskor

Se Steg
Relaterade Ämnen

Aluminium flaska Tumbler Cup & Cook potten för en alkohol spis

rulla en fälg på en Aluminium flaska att skapa en Tumbler Cupeller en Kock potten för backpacking spis.Detta instructable promenader genom processen att göra en mun-vänlig kant på en aluminium flaska förvandla det till en Cool återanvändbara metall T...

Aluminium alkohol spis

Hej alla!I den här guiden ska jag visa dig hur man gör en lätt alkohol spis från aluminium burk/flaska.Jag vet... Du förmodligen tänker "ännu en annan alkohol spis? Egentligen??"Tja... Jag vet att internet är fullt av tutorials, video och bilder...

Drthumbs' Venom alkohol spis

jag har lekt med alkohol spisar i många år nu. För det mesta har jag fast den designade av andra. Medan mönster av andra har påverkat detta kraftigt, kallar jag detta mitt eget.Det är en trycksatt kamin som inte behöver ett grytunderlägg. Den har en...

Bara en annan alkohol spis

Jag vet, det finns redan ett par hundraolika stilar av alkohol spis instructables. För att vara ärlig, finns det ingenting här som inte nämns redan i minst ett par andra exempel. Jag gör absolut inte anspråk några nya idéer eller tekniker - detta är...

Själv tryckförvaring, skorsten-typ alkohol spis

i detta Instructable kommer jag visa dig hur man bygger en av de mest effektiva typerna av alkohol kaminer: en self tryckförvaring, skorsten-typ spis.Disclaimer: Projektet innebär vassa verktyg, vassa metallbitar, bränsle, och brand. Jag tar inget an...

Mini projekt #15: Mini alkohol spis

Hej Instructables gemenskapen,denna vecka jag vill dela med dig en bra design för en mycket liten alkohol spis som jag nyligen hittade i en tyska tidskriften överlevnad. Jag gjorde penny kaminer tidigare men var aldrig riktigt nöjd med resultatet til...

Ultimate Penny Stove (läger / Backpacking alkohol spis)

detta är bästa spisen har jag gjort hittills. Jag har gjort en hel del spis design från internet och de har alla kommer upp kort på ett sätt eller annat. Efter försök och misstag är detta den bästa.Huvudsaklig dragen: Säkerhet, hållbarhet, byggt i gr...

Altoid Tin alkohol spis

du har sett dessa aluminium kan kaminer som körs på alkohol, och de är ganska tjusig. Jag har sett dem och planerade med en över min köpta propan/butan blandning fueled spis. Dock är en Altoid missbrukare, bestämde jag mig att göra en av dussintals A...

DON kaminen - alkohol spis

Durable ObvallateNemophilist spis... eller det kunde bara stå för mitt namn.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!** Gör inte detta! Det finns vassa kanter och du kan bli s...

Hur man gör alkohol SPIS

Hej MakerIdag vill jag visa dig hur man gör en alkohol spis.du behöver bara 2 burk läsk och lite tålamod.Var försiktig när du använder elden.Om du föredrar video-tutorial utseendet denna video:---> http://youtu.be/SVWWZFyaEC0[Spela Video]Steg 1: skär...

Steg för steg göra Soda kan alkohol spis!

jag ska visa dig hur man gör en stor liten bärbar spis från grejer du har förmodligen om runt ditt hus! Det är perfekt för camping, backpacking och strömavbrottLär dig hur man gör det "ultimata alkohol spis" från aluminium läsk kan!Detta är en h...

Alkohol spis

detta är en DIY alkohol spis. Jag gjorde en och det är på mitt konto men denna är mycket bättre! Ledsen för bildkvaliteten. Mina föräldrar brukar jag använda / få metallspån i huset!Steg 1: saker som behövs Dessa objekt behövs endast för att kaminen....

Alkohol spis setup

Efter min senaste instructable beskriver hur man gör en alkohol spis från gamla drycker burkar jag trodde det skulle vara bra att dela min hela installationsprogrammet. Jag har läst många jämförelser för hemgjorda kaminer som dessa till butiken förde...

DIY alkohol spis-primus från läskburkar

Hej! Detta instructable handlar om att göra alkohol primus ugnen av soda konservburkar. Det lika lätt att göra som perfekt det fungerar! Super billig, kompakt, snygg, hjälper denna handgjorda alkohol spis du koka vatten eller ens laga lite mat i vand...

Hur man gör en lätt "Hybrid trä gasar spis-alkohol spis"

efter att ha sett flera "modeller" av gas och alkohol vedspisar för camping jag kom upp med idén om en Hybrid trä gas-alkohol spis som är lätta och det passar i ryggsäcken utan färgning något alls. Jag måste be om ursäkt för att inte ha en bild...

Fickformat espressomaskin med integrerad alkohol spis.

IntroductionJag har alltid varit fascinerad av små saker. Jag minns nu gå till köpcentret som barn och se alla Hello Kitty mini grejer på Spencers och är verkligen besviken att de bara gjort tjej grejer (det var år senare innan de kom ut med pojke gr...

Pocket sized alkohol spis

detta är en pocket sized alkohol spis för överlevnad kit jag arbetar på.Det är riktigt små, men ändå en bra alkohol spis. Den har inga rörliga delar och den är gjord av 2 komponenter, är mycket stark och tålig.Materialen är:en gas Spiss kranen är mou...

Johans favorit alkohol spis: en-kan Sideburner

Johans favorit alkohol spis: en-kan Sideburner (ingen grytunderlägg)Denna spis använder bara man kan och behöver ingen kruka stå.Designen överför mycket värme i potten och inte runt den.På längre burkar, du har gott om material kvar från mitten av ka...

Ultra light grytunderlägg för alkohol spis

jag har redan en alkohol spis, men jag behövde ett sätt att säkert hålla min kock potten på rätt höjd.Jag sökte på internet efter grytunderlägg mönster, men delade mest de samma bristerna.De flesta fällbara tråd stativ mönster att potten för att enke...