Ändra Sony VGP-SP2 högtalare för icke-Docking StationÅr sedan köpte jag en Sony Vaio laptop som kom med en dockningsstation och några fina högtalare. Jag nyligen donerade den bärbara datorn, men höll högtalarna i hopp om att använda dem med min nyare stationära dator. Problemet är att högtalarna var avsedda att arbeta endast med den dockningsstationen. De anslutna till den via två normala högtalaranslutningarna, en audio domkraft och en USB-kontakt. Ytterligare forskning avslöjade att högtalarna inte har egen förstärkare, men använt en i dockningsstationen. Jag hittade inte mycket på internet om hur du konverterar dessa högtalare, men det verkade inte som det skulle vara för svårt.

Detta instructable detaljer vad jag gjorde för att hacka talarna, liksom några av de lärdomar som dragits. Detta var den första elektronik projekt jag gjort i många år, så jag är säker det finns ytterligare saker som jag kunde ha gjort bättre. Jag kan dock säga att det fungerade, och högtalarna ljud stor när du spelar musik och spel.

Design tankar

Den grundläggande idén är att lägga en liten förstärkare styrelse inuti en av talarna, tråd befintliga volymknappen till det och driva styrelsen med USB-kabeln. Förstärkaren jag valde var detta en från Adafruit. Det är små, billiga, körs på 5V och har stereo stöd. En av talarna har ett utrymme där en IR modul sitter, och denna förstärkare kan enkelt ersätta som.

Volymknappen är lite av ett problem. Eftersom det ligger i den andra högtalaren från där IR modulen, behövs en tråd att ansluta till förstärkaren. För mig är detta inte en stor sak eftersom högtalarna kommer att sitta på vardera sidan av min skärm. Audio kabeln från volym högtalaren har också redan att gå till annan, så vad är en mer tråd? Detta innebär naturligtvis också ljudkabel från datorn har att gå till volym talaren. Jag kunde bara inte ha en volym knopp, men jag väljer funktionalitet över estetik.

Detta är en eftertanke, men min första iteration av detta projekt jag bara lödda kablar direkt till förstärkaren styrelse och ljud potentiometern. Släcker anslutningarna var inte bra, och det var statisk och förlust av en talare när jag gick till använda dem. Jag slutade med crimp-kontakter som glider på huvudet stift, och att säkra allt med värme krympslang. Jag visste att jag borde ha gjort detta i första hand, men jag var lata. Lärdom.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Ändra Sony Ericsson MPS-70 högtalare till USB-högtalare

i denna snabba video, jag ger en steg för steg guide om hur man konvertera Sony Ericsson MPS-70 talare (som är exklusivt för Ericsson telefoner) in i USB-högtalare som kan arbeta med någon laptop eller dator....

Billiga & lätt dator högtalare uppgradering för din stationära högtalare

Intro:Som medlem i nästan 2 år jag tänkte det var på tiden jag bidrog utöver den årliga prenumerationen. Eftersom detta blir min första Instructable plockade jag något enkelt att jag kom upp med en dag på jobbet.Idén kom till mig inte länge efter att...

Hacking billiga iPhone högtalare för Android Dock

Jag hade tittat på några kickstands och bryggor för min nya Samsung Vibrant, och jag råkade ha en uppsättning billiga iPod/iPhone vikbara högtalare sitter runt. De var bara lite liten för levande, och det fanns ingen möjlighet för dockning telefonen...

QBee - AirPlay / MPD integrerad högtalare

Detta är en fullständig genomgång på hur man bygger en full skisserat fristående AirPlay och MPD (Music Player Daemon) ljudsystem. Du hittar instruktioner på hur till utföra alla dessa steg:Serverdelen. Den är baserad på ArchLinux körs på en Raspberr...

Bygga en par av Stereo högtalare

detta instructable är en grundläggande guide för att bygga ett par stereohögtalare av hög kvalitet. Processen är inte svårt men kräver massor av tid, tålamod och ansträngning.Här är en introduktion till en högtalare några huvuddelar:HögtalarelementDe...

Digital styrning av din högtalare

om din stationära dator ljudkort är ansluten till en extern förstärkare, och du är trött av FN/plugga det och slå på/av, du kommer att älska detta instructable.Steg 1: Montering av din förstärkare och högtalare jag har en stationär dator som jag rädd...

Bygga din egen gateway brandvägg

lär dig att bygga din egen gateway brandvägg med FreeBSD® och gamla PC delar. Brandväggen kommer att bestå av PF brandväggen, Snort-ID: N, olika IPS applikationer, Squid proxy och några intuitivt webbgränssnitt för revision. Kostnaden för detta proje...

Slår av glädje Uehara och Troy Dietz (DIY hörlurar)

Viktiga komponenter i en högtalare-Magneter-magneterna ger ett stationära magnetfält för att motsätta sig det växlande elektromagnetiska fältet av röst spolen som orsakar talspole och därmed membranet att flytta.Voice Coil-den talspole styr elektrisk...

Kan spela Jeopardy! (med eller utan programmering)

"Vad är huvudstad i Venezuela?" Jeopardy! värd frågar.Fourcontestants frenetiskt sålla bland alla småsaker i deras hjärnor, söka efter svaret. Plötsligt, vet Joe lösningen. Men som han når för tryckknappen, John upptäcker plötsligt att Bengt. Ba...

Speakerboxxx - HiFi-BT Boombox från grunden!

Jag vet vad du är förmodligen tänker, "inte en annan bluetooth-högtalare Instructable!"MEN DETTA ÄR SANT HI-FI! ** och inte i den tungt misshandlade, godtyckligt tillämpas begreppet! Läs vidare för att se hur :)Steg 1: Mål & designkravMålJag...

Bringin' tillbaka Boombox!

Vad hände med goda ole dagar tar boombox ut och lyssna på musik med dina vänner, familj, medarbetare eller grannskapet en solig dag? Det har alla gått förlorad till iPod generation. Alltför många människor plug in i sina mp3-spelare och därigenom stä...

En nybörjare Guide till Raw-filer och Raw-bearbetning

En av de första sakerna jag lärt mig om i fotografi var om en filtyp som kallas en Raw-fil. Ofta när någon börjar i fotografi, inser han eller hon inte potentialen i Raw-filer. Först såg jag inte användning för raw-filer, de tycktes erbjuda något som...

6 tips för att bygga en bättre Cross-cut släde för din Tablesaw

en cross-cut släde för tabellen såg är ett måste ha Jigg för någon allvarlig möbelsnickare. Mer exakt än en Mitra mätare, det gör också övergripande någon styrelsen enkelt och säkert. Men för att ge rätt resultat måste det byggas med omsorg. Jag gjor...

Uppgradera och använda Windows 8!

Windows 8 är Microsofts senaste operativsystem. I detta Instructable kommer du lära dig hur man korrekt installera Windows 8 från en äldre Windows-version, konfigurera systemets inställningar, installera program (användande Ninite) och använda de nya...

Otänkbart transportabel talaren (Under 35€)

Hej alla! I detta instructable jag ska visa dig hur man bygger en billig men högt nog bärbar högtalare. Alla inblandade delar kan erhållas enkelt via internetbutiker eller i din lokala butik. Här är de huvudsakliga specifikationerna;Bluetooth 4.0-ans...

Lätt kuvert tätning och stämpel limning

i detta instructable jag visa ett litet verktyg från hushållens material som tar bort smärtan från tätning en enorm antal kuvert eller limning många stämplar på bokstäver.Steg 1: Problemet: 50 + bokstäver för att skicka Nyligen hade jag många brev sk...

Arduino LED Matrix Kit

Arduino LED Matrix Kit utvecklades så att du kan arbeta med en 8 x 8 ledde matrisen, en integrerad krets MAX7219 och en Arduino. I projektet, kommer att du dra, med en lätt och kort kod, ett glatt ansikte. Nästa, you´ll Rita en glada ansikte i aktion...

Snygg och lätt att göra hörnet bokhylla

en vän frågade mig om jag kunde bygga en bokhylla för henne, och jag tänkte bygga något liknande till mitt tidigare projekt (se:). Men visade det sig att det fanns bara plats för en hörnet bokhylla, som gjorde saker verkar svårare. Men med lite efter...

Bose Sound Dock-> 1940-talet Radio konvertering

hur jag konverterade en icke-funktionella 1940-talet radio för att hysa min Bose ljud DockSteg 1: Få gamla Radio... jag har en Bose Sound Dock, som spelar musik från en iPod. Jag har också en bondgård med anor till inbördeskriget. Min fru och jag bes...