Ånga torn TankBrand, vatten, ånga, Motion. En rolig bygga en r/c live steam powered tank med torn & gun.

Jag har alltid haft live ångdrivna maskiner, men Crabfu's steamtoys inspirerade min fantasi.

Detta är min spin, med dubbla motorer för oberoende spår kontroll, en fungerande revolver, och simulerade kanon eld åtgärder. Tanken använder 100% levande ånga makt för framdrivning. Batterier power endast radio/controllers, lampor och effekter. Det bygger på en gammal Tamiya 1/16th skala King Tiger på eBay.

Ansvarsfriskrivning

Ja, använder detta lättantändlig gas (camping bränsle), eld och vatten för att producera trycksatt het ånga. Pannan blir varm, rören blir varma, motorerna blir varma, avgasrören blir varma. Du måste du använda en ficklampa för att löda mässing & koppar rör. Burns & blåsor hända lätt om inte du är försiktig. Vad du än gör aldrig ändra eller blockera säkerhetsventil panna. Alltid bära skyddsglasögon & hålla en brandsläckare händig.

Det finns mycket att göra. Låt oss komma igång!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Ånga torn Tank R/C PIC Servo Controller

En Microchip PIC baserat servo controller erbjuder många av funktionerna i digitala servon för under $9!Registeransvariga fånga r/c-mottagare utdata, alternativt manipulera proverna och sedan generera nya servo styrsignaler. Som sådan, förbättra de v...

Knex pistol glock/revovler aka tr8 torn och glidande åtgärder

Atm jag har inte ett namn för denna kanon, och jag är inte riktigt bra med namn så dess West, men atm jag bara kalla det en glock/revovler.Jag ger kredit till Ipod Killer för den grundläggande mönstren av denna pistol handtag. Jag också ge honom berö...

Installation för aluminium legering Full Metal Tank chassi T300

Nyligen, en serie av aluminium legering full metal tank chassi görs från smartarduino, som kan ses i Tank chassi länk. Här, skulle du vilja vet att T300 är nästan full metall, med undantag av spåret. Visst, man kan ändra den metal track. Men det är m...

Komplett Collabororative knex kriget guide

en realistisk kriget guide, av knexers som vet vad de gör, för knexers som suger på knex och misslyckas i livet.Steg 1: taktik Ok, taktik.Tja först av allt det beror på din pistol, vad som fungerar för en Tr18 förmodligen inte kommer att fungera för...

Göra en bättre än nya akvarium stannande

Efter 15 år av mycket uppskattad tjänst i håller upp 750 pounds av en kombination av glas, sten, elektrisk utrustning, vatten och olika fisk och vattenlevande växter som ger mig trygghet, var det dags att acceptera min gammal, partikel styrelsen akva...

Komprimerad Gas Cylinder Wind Chime

när jag var liten brukade jag resa med karnevalen och alltid såg kitschig grejer de sålde på den oberoende midway. En av de saker jag minns var en stor wind chime tillverkad av vad som såg ut som en av de stora helium tankarna. Jag trodde de var awes...

Episka slagskepp av köksutrustning

Gräva genom mitt bildarkiv, hittade jag bilder på när vi gjorde detta episka slagskepp av en kasserad spånskiva soda box och aluminium folie.Pojken var sex år gammal, och han var särskilt fascinerad av slagskepp på gång. Jag tror detta bygga kan ha v...

Billiga konstgjorda akvarieväxter

akvarieväxter är ganska dyra, vissa kostar ca $10 för en, så jag bestämde mig att göra min egen. och för ca $10 du kan ha tillräckligt växter att dekorera så många fisk tank som du villSteg 1: levererar det viktigaste du behöver är någon form av fals...

Hur man BBQ kyckling: Missourri stil

Hej och Välkommen,Tack för att ta sig tid att titta på min instructable.I detta instructable jag kommer att visa dig hur jag laga min BBQ kycklingbröst på utegrill. Du kan laga någon del av kyckling detta sätt ben, lår vingar, etcJag växte upp i Miss...

T.N.K.I.T runda 1 inmatning - varje terräng Tank med helt automatisk torn

detta är min post för T.N.K.I.T. Det är en mycket speciell liten tank. Denna baby har helt oberoende fjädring och det har en helautomatisk pistol på toppen som rymmer 15 skott och kan skjuta 1 per sekund med hjälp av en strömbrytare. Hoppas du gillar...

Altay K'nex Tank

uppdatering: om du gillar min tank, snälla rösta på mig på tävlingen (söta lilla omröstningen knappen längst upp till höger :))UPPDATERING 2: Extra "K'nex Motor Heavy Duty & RC ändring" steg (08.11.2015)Hej alla,Jag nämnde min tank i min för...

Cafe Racer Gas Tank

Detta Instructable information restaurering och ändring av en 1973 Honda CB350 bensintank för användning på en 1983 Honda CB650SC Nighthawk Cafe Racer konvertering. "73 CB350 tanken passar inte ramen av 83 CB650SC som krävs för tillverkning av en anp...

RC papper Tank - Bring din 3D-modeller till liv

ta din 3D-modeller till liv! På detta instructable kommer vi anpassade gör en fjärrkontrollerad tank. Vi kommer att ingjuta papper-hantverk med en arduino baserat system. Denna tank kommer att kontrolleras på en android-baserad telefon om en bluetoot...

Arduino Bluetooth Tank med anpassade applikationer (V1.0)

Hej! Detta är en guide för hur man bygger en enkel och billig Arduino baserat Bluetooth tank. Detta är den första etappen av projektet och endast omfattar utveckling av ett fordon i rörelse tank spåret baserat. Den andra etappen är den Android-applik...

MEGA DPDT Switch - Tank stil

DPDT "dubbla pole - dubbel kasta" switch kan användas för att vända polaritet. Alla om denna metod kan vara lite rå, det fungerar bra för att ändra riktningen av en motor-analog stil. Detta skulle kunna användas för styrning av motorer för robot...

Panther Tank gjorde från Popsicle pinnar

Jo jag hittade ett gäng popsicle pinnar i mitt garage och hade lite ledig tid på mina händer så jag beslöt att göra en Panther Tank från WW2.Steg 1: Att göra huvudsakliga skrovet Ta 4 vanliga storlek popsicle pinnar och jag extra stora och lägga dem...

3D-tank/bil

så detta är mitt första försök på en tank med rhino, gjorde jag det riktigt snabbt så det är inte bra, det var mer att testa vad jag kunde göra, som jag kommer att göra en mycket bättre tank senare. så jag kommer att ladda upp bilder här, men kommer...

Förvandla din gamla dator torn till en uber cool postlåda.

Vi återvunnet en Mac G3/4 dator torn i en tålig, ultra cool postlåda. ** Vi använt en Mac torn som den har en ledad sidoflik dörr och handtag. Detta kommer att fungera med vilken dator som helst som öppnas på detta sätt.Du kan enkelt skapa en rock so...

RC bil RC Tank omställning med Arduino

Jag har alltid varit fascinerad av stora maskiner, tankar i synnerhet. Den tyska Tiger Tank, precis som i filmen Fury!, är en fantastisk maskin. Jag ville ha en! Jag gjorde något forskande och fann att RC Tiger Tank repliker kosta över $150, och gör...