AquaFeeder 2.0: Automatisk fisk Feeder (med WiFi)Letar du efter två akvarier är inte ett lätt jobb, särskilt för någon så glömsk som jag. Ibland skulle jag glömma att mata fishies i flera dagar tills min mamma skulle märka flytande fisk skelett. Ja, nuförtiden som aldrig händer, på grund av den nya AquaFeeder2.0 - en maskin som matar fiskar av sig själv!

Ja, AquaFeeder är helt automatiserad; allt du behöver göra är att lämna den på 24/7, och det kommer att automatiskt mata fiskarna två gånger om dagen. Det gör allt på egen hand, från öppning och stängning akvarium locket, att släppa fiskmat. Också håller dig uppdaterad med information om akvariet och sig själv genom en webbsida som kan nås av telefonen, tablett eller dator på ditt WiFi-nätverk.

AquaFeeder är en stor maskin som du kan använda om:

  1. Du är glömsk (som mig)
  2. Du är upptagen och arbetar hela tiden (som mig)
  3. Du är på semester och behöver mata fiskarna när du inte är där.
  4. Du vill ha den bästa vården för dina fiskar.
  5. Du gillar att göra saker istället för att köpa dem (Ja, sant maker anda \m/)

Detta är inte faktiskt min första någonsin automatiserade fisk feeder; Jag gjorde AquaFeeder1.0 ca 6 månader sedan (kolla dess instructable också!). Tyvärr behövde AquaFeeder 1.0 desperat en allvarlig uppgradering. Du kunde inte verkligen vara säker på om det faktiskt fodrat fisken vid en viss tidpunkt eller det inte gick att göra så. Det behövs också vissa användargränssnitt som kan tillåta någon att komma åt den distans.

AquaFeeder2.0 hand tog om dessa problem. den är utrustad med den (otroligt kraftfulla) Intel Edison, nu har inbyggd WiFi och Bluetooth och kompatibilitet med flera programmeringsspråk som släpper lös ett stort antal möjligheter. Här är några av AquaFeeder 2.0 nya funktioner:

  1. WiFi-anslutning: Hämta data från AquaFeeder eller styra den via en webbsida.
  2. E-post meddelanden: Skickar du ett mail när den framgångsrikt lever fisken.
  3. WiFi synkroniseras tid.

Med dessa funktioner tillsammans med en bättre processor och program är AquaFeeder nu närmare till att bli en kommersiell produkt än en prototyp.

Summan av kardemumman: AquaFeeder2.0 är en kraftigt förbättrad automatisk fisk feeder som regelbundet matar fisken av sig själv, medan du använder de avancerade funktionerna i Intel Edison för att hålla användaren uppdaterad med info om akvarium och fisk.

vill du se exakt hur AquaFeeder fungerar? Fortsätt att läsa nedan!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Automatisk fisk feeder med ljus

Som student jag ville ha något att blomstra upp mitt rum. En liten fisk tank verkade perfekt. Men eftersom jag alltid bort för helgen eller ännu längre perioder under sommarlov, jag skulle inte kunna mata fiskarna, och de förmodligen inte kommer att...

Automatisk fisk Feeder på 20 minuter

detta är en instructable om hur man gör en automatisk fisk feeder (min version fodrar fisken varje sex sekunder för att visa dess arbete men du kan ändra koden för att göra det flöde efter några timmar eller en dag). Hoppas ni gillar det!Länkar till...

Automatisk fisk feeder

När du är i ditt hem och ingen att ta hand om din fisk, kan du lita på hemlagad fisk feeder. Produktionen tar cirka 3 timmar, ca 2 timmar för den mekaniska delen och 1 timme för elektroniken. Också du inte översvämningen din fisk eller lämna dem hung...

DIY automatisk fisk feeder för kretsloppsodling

har du en aquaponic system? Kan inte vara där de timmar som din fisk måste äta? Stor automatisk fisk matare är ganska dyra. Ta en titt hur jag gjorde mina med 25 euro.Steg 1: konceptet Här är en scketch av hur det fungerar. Jag hittade den här. Det f...

Enklaste automatiska fisk Feeder

fick ett akvarium, du också älskar din fisk, men du är typ av person som inte gillar att göra något för fisken förutom att titta på dem eller om du faktiskt inte har tid att foder sedan (högst osannolikt) eller du är en vanlig resenär och ofta gå för...

Enkel automatisk fisk Feeder i Ardinuo

Jag hade tänkt ta en semesterresa med min familj, men ingen se mina fiskar, jag kolla in andra instructablers bestämde sig för att bygga min auto fisk feeder, min enda principen är enkel att göra, spara vatten och spara ström, jag hittade metoden rol...

3D tryckta tratt system för mitt akvarium automatisk fisk feeder

Vänligen rösta f för mer 3d tryckta projekt eller idéerSå jag har denna smal fisk tank har att ganska mycket ett mycket begränsat utrymme där maten kan gå utan att ta den 6 fot lång bit glas ut... Min automatiska mataren sprutar bara mat och det mest...

Eazy automatisk fisk Feeder

Leveranser-Fisk mat fall-Servo-Trä-Arduino-Verktyg för att såga i trä-Hoppare ledningar-Drill-Hot lim och trälimSteg 1: Ledningar din krets Koppla din krets till denna bild.Steg 2: Kod (ändra tid till vad du vill)/ * Sopavid BARRAGAN är denna exempel...

Hur man bygger en automatisk fisk Feeder

Detta instructable skapades enlighet projektet kravet på Makecourse vid University of South Florida (www.makecourse.com).Material som behövs:Arduino Uno R3Kvinna till kvinna ledningarSkärbrädaIIC 1602 LCDIIC kabelIR-mottagareIR-fjärrkontroll10k Resis...

Auto fisk Feeder

hur ofta glömmer du någonsin att mata dina fiskar?Tja, för mig Glöm jag inte så mycket. Jag inte kunde bara gå ut stad för ett par dagar och även vara löjligt om jag ska ta min tank längs.När jag vann en Sparkfun RedBoard från Sparkfun analogi tävlin...

AquaFeeder: En automatiserad fisk Feeder

AquaFeeder är en smart Arduino kontrollerade robot som automatiskt matar din fisk vid en given tidpunkt, av sig själv! Den använder två motorer, en kontroll av akvarium locket, och de andra släppa fiskmat. Det finns också en LCD-skärm som gör det enk...

Automatisk akvarium Feeder

dess en automatisk fisk Feeder / Powerhead eller luftpump controllerVarje dag jag var tvungen att stänga av mitt akvarium powerhead/luftpump och matas in manuellt och slå i luften igen efter en timme. Så hittade jag mycket billigt alternativ att göra...

(AT) liten fisk Feeder

i denna tutorial jag ska visa dig hur man gör en automatisk fisk feeder. Detta är vad jag använder för att mata mina husdjur medan jag är borta och det fungerar ganska bra!******************************************************************************...

Arduino fisk Feeder

Har du en fisk hemma? Är du som mig och du ibland glömmer att mata dina vatten kärleksfulla husdjur? Om så är fallet, är detta projekt perfekt för dig. Dess enkla, Billiga och roliga att göra!Detta projekt är perfekt för studenter som lämnar Ekstedt...

FinFeeder automatisk fisk pappersmataren

Mitt arbete bad mig att gå utanför stan för en vecka på bara några timmars varsel. Jag hade fisk hemma och var orolig att de skulle få hungriga och aggressiva mot varandra, så jag sydde ihop en skrivare papper fisk feeder. Jag gjort sedan några förbä...

Automatiserad katt feeder med webbgränssnitt

Detta är en skruv-baserade automatisk katt feeder. Flera pounds av kattmat lagras i behållaren över skruven och mataren är programmerad för att automatiskt fördela 1/4-kopp av mat på morgonen och på kvällen.Huvuddragen i mataren är:-automatiskt doser...

Solar Driv LED fisk Feeder

många människor har fiskdammar. Vissa är bara dekorativa och andra är att höja fisk för marknaden eller för att föda familjen.Detta Instructable är att öka produktiviteten i liten skala fiskdammar. Det är riktigt billigt att göra, så jag tror faktisk...

En knapp fisk Feeder

målet med detta Instructable är att skapa en fisk feeder som kommer att mata dina fiskar med en knapptryckning.Fördelarna med detta är att du inte får din hand oljor över fiskmat, och det är super lätt att trycka på en enda knapp varje morgon.Steg 1:...

Fisk Feeder

IntroduktionVarför detta projektMitt akvarium är en Juwel Rekord 800 och har ett Juwel utfodring maskin. Jag köpte maskinen för att kunna mata min fisk på regelbundna tider när inte jag runt. Det är en stor maskin, men som en ingenjör ser jag lite ut...