Arduino ISP att ATTiny85När jag upptäckte ATTiny utbud av Atmel chips, var jag ivrig att lära sig att många av de projekt som jag hade planerat kunde uppnås med liten och billig chip. Det finns många instructables och tutorials på interweb som beskriver projekt med hjälp av ATTiny chip.

De två marker som jag använder är ATTiny85 (8-pin) och ATTiny84 (14 pin). Vanligtvis, jag använder ATTiny85 mer än jag använder ATTiny84, men det är mestadels eftersom när jag använder dessa minskas fotavtryck mikroprocessorer, jag försöker för de minsta fotavtryck som möjligt.

För att programmera din ATTiny85, är det enklaste sättet att ansluta den till din Arduino Uno (eller klon) och använda Uno som en i Circuit Serial programmerare (ICSP eller ISP).

I detta instructable, jag ska visa dig hur man gör egna Uno sköld (plug-in komponent) som gör att du kan släppa din ATTiny85 i skölden och programmera den.

Jag har använt min ATTiny85 sköld på flera projekt hittills och det har köras utan problem.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hacka en Arduino ISP Shield för AtTiny45 / AtTiny85

Detta är hur till hacka en Evil Mad forskare Lab Arduino Internet-sköld så att du kan använda Arduino miljö för att programmera några fiffiga lilla mikrokontroller.Arduino är en stor liten utvecklingsmiljö för att skapa elektroniska projekt http://ww...

Kompilera om (Rename) och Flash HIDUINO med ISP att förvandla din Arduino till en HID (usb-midi) enhet

HIDUINO är en firmware (kod) gjorda för att köras på mikrokontroller Atmega8u2 (Arduino UNO Rev 2- och tidigare- eller Mega2560) och Atmega16u2 (Arduino UNO Rev3).Dessa är de som ansvarar för att få datorn och styrelser att prata med varandra. När de...

Ultrasonic Garage parkering Assistant med Arduino och en ATtiny85

Hello fellow beslutsfattare, jag vill dela med dig ett enkelt projekt som jag har satt ihop. Jag är ny till prototyper/kretsar och tog bara två termin av Java kurser, så när jag gick sett för enkla projekt att bygga min kompetens, jag blev besviken p...

Arduino ISP - logga

Arduino ISP - logga inSå har denna lata gamla Geek (logg) haft en massa problem med att få Arduino bootload på Atmega marker.Jag kunde inte få någon av dessa att arbeta med Arduino UNO Rev3.http://Arduino.cc/en/tutorial/ArduinoISPhttp://letsmakerobot...

Hur du använder Arduino ISP Shield 2,0

kolla min kickstarter kampanj för den nya modellen! Förvandla vårt arduino till en ISP programmerare att bränna boot-lastare och ladda upp koden till Attiny85, Attiny84, Atmega328, Atmega1624, Attiny4313...Hur man bränner BootloaderFör att ladda upp...

ATtiny programmerare med Arduino ISP

för relativt små (mindre antal stift än ATmega328) projekt, ATtiny serie, ATtiny45 eller Attiny85 är bra val vad gäller dess fysiska storlek (8-DIP eller 8-SOIC) och låg strömförbrukning.Det finns många sätt att programmera den. En av den populära en...

Hur man använder Arduino Mega 2560 som Arduino isp

när jag bygger min Atmega328p-pu på ett kretskort för min moped jag behövde bootload det.Eftersom jag har ingen extern behövde programmering utrustning jag använda min Arduino Mega 2560 som ArduinoISP ( http://arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoISP ).Du b...

DIY - Hur att använda Arduino Uno att skicka ett mail, SMS och göra en röst kalla

Undrar hur man skickar e-post via din Arduino Uno? Var inte orolig... Denna handledning video kommer att upplysa du på steg för steg process för att skicka e-post, SMS-meddelanden samt ringa röstsamtal med 3G/GPRS sköld genom libelium kommunikation.N...

Arduino "Blinka att prata" med Charlieplexing

Detta projekt kan klassificeras som en AAC (alternativ och kompletterande kommunikation) enhet, som används som ett kommunikationsmedel för dem som lider av försvagande sjukdomar som ALS och liknande, som leder till fullständig förlamning och nära-to...

Konvertera Arduino FIO att köra bort USB endast

jag har ett projekt där jag kommer att använda en XBee RN-XV och valde Arduino FIO som värd för det på att det är liten och strömsnål och ha ett XBee huvud byggdes. Min avsikt var att köra från USB-ström och inte har ett batteri. Jag upptäckte snabbt...

Arduino grunderna: Att göra ljud

arduino är säkert den lilla micro controller som kunde. Du kan göra så mycket med det! Vi på instructables har haft så mycket kul med våra arduinos, ville vi Visa instructables gemenskapen hur man gör några av grunderna!Denna första tutorial går över...

Ställa in Arduino IDE att programmera den ESP8266-01

Denna korta Instructable visar hur att installera och konfigurera din Arduino IDE så att du kan skriva och kompilera koden för ESP8266-01. Även om främst avsedda för Windows PC (Win 7) borde det fungera lika bra för en MAC.Den skrevs för Arduino IDE...

PWMSwizzling en Edison Arduino Breakout att arbeta med Grove Seeed Motor sköldar

Detta instructable beskrivs stegen för att konfigurera maskinvara och programvara av en Intel Edison Arduino Breakout ombord så att det kommer att kommunicera med en Grove Seeed Motor sköld. Exempel på skisser för att kontrollera ett par av likströms...

Kodgenerator för anpassade Android/Arduino menyer att slå Arduino utgångar på och av. Android/Arduino för nybörjare. Absolut ingen programmering krävs

Uppdatering: användare frågade för undermeny support. pfodApp alltid stött sub-menyerna men jag har lagt undermenyer till pfodDesigner. Den instructable Design A Custom menysystemet visar hur du använder pfodDesigner för att bygga en meny med underme...

Hur man gör en Artbot: färg avkänning, ritning Arduino robotar att göra generativa art

För kursen hårdvara och fysiska Computing övervakas av Paul Klomp som en del av Media teknik programma vid Leiden University har skapat vi två ritning robotar. Varje robot var bygga runt en Arduino Uno och utrustad med två hjul drivs av DC-motorer, e...

(WORK IN PROGRESS) Balansbräda med Arduino komponenter att spåra din balans och förbättra med teknik.

För detta projekt behöver du:-Arduino väljer jag Arduino NANO på grund av det begränsade utrymmet jag har i balansbräda.-6 axlar accelerometer och gyro. (min är MPU-6050).-Bluetooth eller trådlös anslutning (jag har använt bluetooth modell HC-05). ht...

YourDuino: Grundläggande Arduino-kompatibel att undvika kollision Robot

Hur man bygger en grundläggande Arduino-kompatibel kollision-undvika RobotObs: Se de tillgängliga Arduino programvara Test skisser och kollisionsundvikande programvara här (klicka)Obs: Senare måste du ha Arduino "IDE" programvara utvecklingssyst...

Förvandla din Arduino in an ISP

lära sig att förvandla din Arduino till en AVR i System programmerare. Detta gör att du kan bränna bootloaders på nya marker eller programmet AVRs utan en bootloader.Steg 1: materialFör att börja du behöver:* Arduino (jag kommer att använda Uno)* AVR...

Arduino attiny85/45 ISP sköld + debug hjälp

Länge har jag velat krympa ner min arduino projekt och att kunna använda en permanent, mycket billigare lösning i mina projekt. Jag plockade upp några attiny85 från amazon och jag ville prova och bootload dem med arduino, intressant det var många frå...