Arduino TFT display och teckensnitt bibliotekJag är en fan av Arduino eftersom det finns så mycket programvara som redan finns tillgänglig på internet, detta gör att fylla nya projekt enklare!

Nyligen köpte jag ett par billiga 1.8" TFT skärmar för ett projekt, från början kunde jag inte få dem arbetar som var frustrerande. Till slut fann jag att de som jag hade köpt används Samsung S6D02A1 driver chip och jag hade försökt att använda fel biblioteket.

Efter en kort sökning på webben jag kom över Adafruit_QDTech biblioteket som fungerade riktigt bra. Det här biblioteket används tillsammans med Adafruit_GFX biblioteket. Efter att ha provat några exempel var jag lite besviken över att bara skalade kantiga teckensnitt var tillgängliga - så jag har ändrat de ursprungliga bibliotek för att lägga till några nya typsnitt och funktioner.

Uppdatering 2/2/2015:

Jag har nu lagt en drivrutin bibliotek nedan för den 2.2" TFT QVGA 240 x 320 pixlar med ILI9341 drivrutinen. Detta har exempel ingår.

Uppdatering 3/2/2015:

Jag har nu lagt till en drivrutin bibliotek för 1.8" TFT displayen baserat på ST7735 driver tillsammans med exempel.

Uppdatering 14/6/2015:

Jag har lagt till ett nytt bibliotek för den 2.2" TFT QVGA 240 x 320 pixlar med ILI9341 drivrutinen. Detta bibliotek kallas TFT_ILI9341 och är en fristående bibliotek som inte behöver stöd av ett annat GFX bibliotek. Kompatibilitet med Adafruit GFX biblioteket har bibehållits. Se steg 8 i detta Instructable.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Arduino - TFT-skärm med ikoner och bilder från FLASH-minne

I detta Instructable hittar du ett bibliotek och skiss för att rita bilder lagrade i Arduino FLASH minne på en TFT-skärm.Här använder vi min favorit 2.2" 320 x 240 pixel ILI9341 baserade TFT-skärm. Denna display är en trevlig storlek för Arduino base...

Arduino / TFT LCD-anslutning

Du säger att du vill koppla in en TFT-skärm till en Arduino? Skämtar du?No! För om priset för en bekant 2 x 16 LCD, du får en högupplöst TFT-skärm. För så lågt som $4 (frakt ingår!), är det möjligt att köpa en liten, skarp TFT skärm som kan vara grän...

Arduino TFT Text handledning

Du behöver detta delar:-Arduino Uno R3-TFT-skärm-Följande Arduino bibliotekSteg 1: SrcDetta är src#include#include #define LCD_CS A3 #define LCD_CD A2 #define LCD_WR A1 #define LCD_RD A0 #define LCD_RESET A4 Adafruit_TFTLCD tft (LCD_CS, LCD_CD, LCD_W...

Arduino + TFT = visuell musik

Sammanfattning:Ljud: I detta projekt Arduino läser en sträng av anteckningar som skrivs i formatet musik notation vi har kallat lätt musik språk. Det väljer varje musikalisk kommentar (eller resten), avgör dess frekvens och spelar alltså. Grafik: The...

DIY Arduino fjärrkontroll och Lego RC bil!

Uppdatera (8/29/13): tacka er läsare för din entusiasm och typ kommentarer angående detta projekt! Det har varit en enorm resa sedan jag började detta projekt redan i mars, men jag är mycket glad med den resulterande produkten och spänningen som det...

Arduino TFT färg klocka

Du kanske känner till en webbplats i Storbritannien kallas färg klocka (http://thecolourclock.co.uk/) som omvandlar tiden till en hex värde och använder sedan det värdet för att uppdatera bakgrundsfärgen. Det är mycket hypnotiska och när du vänjer si...

Arduino OLED termometer och Hygrometer med DHT11 för nybörjare

Hej! Jag ska visa dig hur man gör en Arduino OLED termometer och hygrometer * med DHT11.OLED vi använder idag är 1.3″ tum i storlek, funktioner 128 × 64 pixlar och använder SPI bussen. På nästa steg hittar du mer nyttig information om OLED tech och d...

Bärbar Arduino Uno temperatur och luftfuktighetsgivare med LCD-skärm

Hej alla. Under åren har jag fått en massa bra idéer från instructables. Eftersom detta är min första "kompatibel, jag tänkte jag skulle dela något jag gjorde också. Jag in detta i Full Spectrum Laser tävling 2016. Om jag skulle vinna, skulle jag kun...

Arduino All saker--smart Alarm Clock Setup för möten, avtalade tider, påminnelser, och uppgifter, denna klocka använder en Arduino Yún och din Google kalender för att automatiskt ställa in larm. och det ser Cool också!

Smart alarmklockaInstallationsprogrammet för möten, avtalade tider, påminnelser och uppgifter, denna klocka använder en Arduino Yún och din Google kalender att automatiskt ställa in larm. Och det ser cool också!Av Tony DiCola svårigheter: måttligVore...

Arduino VFD Display klocka handledning - en Guide till VFD displayer

... + Lite om VFDsMinns du (fortfarande) visning av din gamla CD-spelare, HiFi system eller bil radio? Har du någonsin märkt displayerna används på din lokala mataffär som visar du skannade objektet och priset för det?Dessa skärmar har en karakterist...

Fjärrstyrda webkamera med Arduino, SensorMonkey, jQuery och Justin.tv

webb-aktivera din interaktiva sensorer över skrivbordet, smartphone och tablet enheter.Denna handledning beskriver i detalj hur du använder tjänsten gratis SensorMonkey till styra en pan och tilt webbkamera ansluten till en Arduino använder inget ann...

Mellanliggande Arduino: Ingångar och utgångar

Fortsätter från min Intro till Arduino inlägg, går detta Instructable över vissa något mer avancerade ämnen med Arduino, särskilt om att styra och hantera många ingångar och utgångar. Nästa klass omfattar hur du ansluter den Arduino ingångar och utgå...

Arduino nybörjare och grundläggande elektronik Kit Primer

lärde jag mig att en av mina systerdöttrar hade ett intresse för programmering. Hon arbetade med robotics på gymnasiet och har en sommar praktikplats där de hade Arduinos. Jag tror att hon kunde låna en Arduino för att experimentera med hemma men var...

Min Arduino Ping Display Robot

målHej alla.Jag hoppas att dela en liten robot att jag precis har avslutat byggnad.Det finns många Ping båt, kanske med en tutorials och bildskärm mindre utan anspråk, kommer att illustrera vad jag kunde göra.Jag gav mig själv målet att förverkliga e...

Arduino Wii nunchuck och Wii motion plus med uppdaterad kod för IDE 1.0.2 och lysdioder

så, jag var försökande till hacka min Wii nunchuck eftersom jag vill styra motorer och lampor med Wii nunchuck.Det första problemet som jag hittade var hur man ansluta kontrollen utan adapter, jag planerar att göra en, menNär jag var forskande för nu...

Arduino ljus Display med Vixen

jag kommer att visa dig hur du skapar dina egna datoriserade ljusshow! Om du har några frågor eller kommentarer gärna efter.VARNING VARNING VARNING VARNING VARNING VARNING VARNING VARNING VARNING VARNINGDETTA PROJEKT ANVÄNDER HÖG SPÄNNING! OM DU INTE...

Arduino få upp och flytta

som vi alla tillbringa en ökande mängd tid sitta vid vårt bord är det lätt att bli uppslukad av det vi gör och lös reda på tid.Det sägs att vi ska få upp och flytta från vår plats minst en gång varje timme, men vem vill titta på klockan?Med en mycket...

Automatiska bevattningssystem med kapacitiv sond och Arduino på billiga (och jag menar det)

Varning: Jag är inte en elektronikingenjör, så jag inte kan ge någon garanti för design (mycket mindre en implementering). Jag vet bara presenteras lösningen fungerade för mig minst 5-6 månader (så jag inte kan ens garantera dess tillförlitlighet öve...

HK spårvagn Laser skär ras spel (Arduino, Pure Data och GSR sensorer)

Detta spelet betalar vördnad till Hong Kongs stressande gator, där den ikoniska Hongkong "Ding Ding" spårvagnar sammanföra lokalbefolkningen och utlänningar. Detta projekt var också inspirerad av aktuella studier som görs på stress och känslomäs...