Arduino VFD Display klocka handledning - en Guide till VFD displayer... + Lite om VFDs

Minns du (fortfarande) visning av din gamla CD-spelare, HiFi system eller bil radio? Har du någonsin märkt displayerna används på din lokala mataffär som visar du skannade objektet och priset för det?

Dessa skärmar har en karakteristisk vackra ljusa blå-gröna färgade glöd gemensamt: dessa är så kallade vacuum fluorescent displays (VFDs) med enastående ljusstyrka som ser pin skarpa. Används för att ersätta Nixie rör redan på 1960-talet, de finns i många av våra elektroniska konsumentenheter.

Vakuum fluorescerande visar utseendet verkligen ganska fancy och cool för mig, jag älskar verkligen färgen blå-breen. Det är därför jag bestämde mig att skriva detta Instructable om en klocka som bygger på denna teknik. Detta är min första instructable här, visar du hur jag har designat byggt min klocka och hur du kan bygga själv exakt samma eller en liknande klocka som utnyttjar VFD display. Jag är inte en infödd talare - bara för dig att veta om du undrar varför vissa meningar kanske vettigt ingen alls.

Titta på bilderna ovan som jag tog om du inte har sett hur VFD displayer ut ännu. Den första som visar hur VFDs ser ut olika jämfört med LCD-skärmar och den andra visar hur din klocka kan se ut efter montering.

Fick som I-want-to-do-it-too-feeling? Bra, låt oss komma igång!
Innehållsförteckning

 1. Inledning - Arduino VFD Display Clock
 2. VFD Guide - att hitta en (lämplig) VFD Display
 3. VFD Guide - lär känna din VFD del jag
 4. VFD Guide - lär känna din VFD del II
 5. VFD Guide - kontrollera din VFD med en mikrokontroller
 6. VFD klockan - Hardware Design I: lista över
 7. VFD klockan - Hardware Design II: Scheman & hur det fungerar
 8. VFD klockan - programvaran Arduino
 9. VFD klockan - prototyper, PCB, montering
 10. VFD klockan - Final klockan
 11. VFD klockan - avslutande tankar

Disclaimer: Jag är inte ansvarig för något du kan göra fel med dina komponenter. Kretsarna har testats om och om igen av mig men jag fortfarande inte kan garantera att de är fria från goofs och fel. Notera att jag är varken en elektrisk eller en Programvaruingenjör. Bara en high school student fascinerad av allt detta.

---

Revisionen historia:

07/03/2015: 50 k potentiometer R90 ändras till 25k. Från början var 50k, men jag har rättat det till 25k. Det gick inte att spara ändringarna. Datablad för LM2577T och R90 noterar på scheman läggas till.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Arduino Nano och Visuino: 7 Segment Display klocka med MAX7219 och DS1307 realtid Clock(RTC)

DS1307 Realtidsklocka finns allmänt tillgänglig låg kostnad I2C RTC moduler. De kommer med en klocka och ett litet batteri, och när ansluten till Arduino, kan hålla reda på realtid även när Arduino styrelsen inte drivs. Jag har redan gjort Instructab...

En nybörjares guide till Arduino

Efter några år av experimentera med Arduino, beslutade jag att det är dags att dela den kunskapen har jag fått. Så jag här går, en guide till Arduino, med nakna grunderna för nybörjare och lite mer avancerade förklaringar för personer som är något me...

En Guide till Raspberry Pi Arduino kommunikation i inbyggda system

Det här är en guide till olika metoder för kommunikation mellan Raspberry Pi och Arduino. Denna guide är skapad av allt jag lärt mig från inrättandet av en kapacitet skog. Inlägget av projektet kan ses, en video av projektet kan ses här, och dokument...

Android bära Apps med en iPhone: en omfattande Guide till installation av 3: e parts program på Android bära klocka ihopkopplad med en iPhone

Äger en Android bära klocka med en iPhone?Lär dig hur du kan utöka sina förmågor genom att installera 3: e parts apps nedan!Smart klockor är bra. De har en hel del andra användbara funktioner som en vanlig klocka inte kan erbjuda. Dessutom, finns de...

Cwik klocka v1.0 - An Arduino binär klocka

ÖversiktDetta är en guide till att bygga en Arduino-driv klocka som använder lysdioder för att Visa 24-timmarsformat (timmar och minuter) som binära siffror, en analog mätare att Visa sekunderna, en switch för att växla mellan tidsvisning och tidsins...

Arduino Intel Edison - nybörjare vattning Guide - Uncomplete

Hej alla,Här är min lilla guide för mitt projekt Intel IOT "Växt Rehab Installation".Min huvudsakliga koncept är att föra växter de bästa förutsättningarna att växa tack vare en Automatisk installation, drivs av Arduino - Intel Edison. Jag är ny...

Arduino DCF77 puls klocka

IntroduktionDetta Instructable visar dig hur man gör en digital puls klocka och lägga till det i en gammal 12"(300mm) klockan fallet eller ratten & bezel. Jag har använt en gammal engelsk ringa klocka med 12" ratten men någon klocka med en s...

Arduino Real Time klocka med Alarm och miljö-sensorer

Arduino klocka, med batteribackup (realtidsklocka), tid, datum, Alarm, temperatur, fuktighet, tryck, LCD utgång, knappsats ingång, viloläge, LED LCD-belysning (4 X) vit med dimmer kontrollSteg 1: ReservdelslistaArduino Real Time klocka med Alarm och...

Mini Arduino miljön bildskärm ** uppdatering - lagt till RTC ***

detta är ett exempel på hur du kan använda Arduino att övervaka olika miljöparametrar och visa dem på en LCD-skärm.Obs: Jag la en realtidsklocka! För att se steg, extra delar och skiss jag lagt till nya steg...Steg 1: Reservdelslista Arduino uno R3 e...

7 segment display klocka!

I detta instructable, jag kommer att lära dig haw för att göra en 7 segment siffrig display klocka!Du behöver:En sunfounder kit som innehåller en skärbräda, hoppare ledningar, knappar, lysdioder, en 7 segment display och resistersEn arduinoTejpArduin...

ThermoClock: En OpenSource Arduino UNO OLED klocka som mäter även temperatur

Hej, alla!Idag ska jag visa dig hur man gör An OpenSource Arduino UNO OLED klocka att också åtgärder temperatur. Detta projekt är en OpenSource och det är öppet för alla. Det kräver inte någon särskild ingenjör färdigheter, och tar dig mindre än någr...

LilyPad Arduino binär klocka

LilyPad Arduino binär klocka instruktioner!Förteckning över material:LilyPad Arduino 328 moderkortet - $21,95https://www.Sparkfun.com/products/9266LilyPad FTDI grundläggande Breakout - $14.95https://www.Sparkfun.com/products/10275Mini USB-sladd - $3,...

Botten är Guide till svärd att göra

På tisdag senast råkade jag på en konstig maskin, som befuddled mig helt. Märklig grej weigghed inte så mycket mer än en ound är värt av fjädrar och var formad och storlek helt lik en anteckningsbok, de vackert smyckade med en bild av ett äpple. Ett...

Arduino-powered LED klocka

En rolig, enkel LED-klocka, som ger dig tiden till den närmaste halvtimmen med hjälp av enfärgade lysdioder. Delar som behövs är följande:Arduino Nano400 tie-punkt skärbrädaBandkabelDS1307 RTC IC32.768 kHz Crystal(12) 10mm lysdioder(12) 180 Ohm motst...

Din kompletta Guide till Minecraft PE

så, naturligtvis, jag gjorde min typiska bläddra-igenom cykel av Instructables, som jag bara om en gång i timmen eller så, när jag såg en av mina favorit medlemmar hade postat nyligen ännu ett Minecraft tutorial (denna medlem var Austydude). Jag klic...

Omfattande Guide till elektroniska brödunderläggen: en Meta Instructable

Brödunderläggen vet ibland som prototyping styrelser eller proto styrelser är ett snabbt sätt att arbeta upp och experimenterar med elektroniska kretsar. Set av brödunderläggen kretsar var ursprungligen kretsar byggd på riktigt trä brödunderläggen. V...

Passiva högtalare, bärbara högtalare och mycket mer! Guide till att köpa delar för bluetooth högtalare

* Uppdatering: ny uppdaterad artikel är upp! *Hej stötarna, så här är mitt första inlägg på Instructables!Så detta är inte mycket av en handledning, utan mer av en guide till att köpa delar för att bygga bärbara högtalare. Under de senaste 4 månadern...

Arduino DS3231 RTC klocka

För att bekanta mig med en DS3231 RTC (realtidsklocka), byggde jag en enkel arduino baserat 24 timmars klocka. Den har 3 knappar med följande funktioner: Tryck på valfri knapp för att aktivera tidsläget inställning, öka och minska tiden i minuter med...

3D skrivare inhägnad med Arduino LED Display

Hej, har nyligen köpt en 3d-skrivare, och sedan dess då jag har utskrift nästan non stop. Men när jag tog skrivaren till skolan blev det en utmaning att skriva ut säkert i mitt lilla studentrum utan andas abs rök. Dess bredvid ett fönster så jag förs...