Att göra en 28 tums bred Sander/hyvelI detta instructable vi kommer att täcka de steg och material som behövs för att bygga den 28" Sander-hyvel.

Bakgrund: Under körning över hela USA på semester vi råkade ett litet lager i Kalifornien som säljer rough cut redwood burl plattor. Jag gillade verkligen bit i den andra bilden men det hade ett problem - det hade varit råkopia med hjälp av en motorsåg och två ansikten var inte parallella.

På 26" bred och nära 36" lång den var för stor för min 12 1/2" hyvel, och en hand plan urholkad bara det - jag behövde en Hyvel som skulle hantera något minst 26" brett. Om jag hade $2500 till $7500 jag kunde ha köpt en kommersiell enhet, men det var för mycket för budgeten. Jag ville ha något funktionellt för mindre än $250 - så jag bestämde sig att designa och bygga en sander-hyvel.

Jag börjar med lite diskussion om krav och näringar som gjordes innan han gick över designen presenteras i detta instructable.

 • Jag hade ursprungligen tänkt att bygga en 36" brett Sander-hyvel men insåg centrum axel skulle behöva vara minst 48" lång och måste också vara minst 1" i diameter för att minimera flex och vingla i mitten av slipning trumma.
 • Jag ville hålla det totala priset nedan $250 och som tagits med 1/2 hk motor, axel, med kudde block, block, etc.
 • Jag ville använda allmänt tillgängliga material som möjligt - med överblivna material från andra projekt önskades mycket.
 • Ville ha möjlighet att slipa andra bred rough cut virke som jag plockade upp på andra platser - några lika tjock som 4 1/2". Önskemålet var att kunna göra några andra unika soffbord eller andra typer av möbler från rått virke.
 • Måste kunna flyttas runt woodshop att spara utrymme - måste monteras på tunga hjul.
 • Sandning bordshöjd måste vara justerbara från alla 4 hörn.

Detta instructable är uppdelade i följande viktiga steg:

 1. Vad material måste köpas och hur mycket
 2. Vad delar behöver göras och hur man gör dem
 3. Montering av olika delar
 4. Slutresultat
 5. Lärdomar - vad jag skulle göra annorlunda nästa gång.

Ytterligare anmärkningar:

* Detta är min första instructable och nu när jag är halvvägs igenom den, jag insåg jag inte kan märka några av bilderna eller ändra numrering system och foto etiketterna för några av bilderna jag även - ber om ursäkt för förvirring.

* Jag har försökt att vara så tydlig som möjligt när det gäller byggandet av detta projekt. Om ett steg inte klart eller finns det något förvirrande om projektet kommentera gärna och jag kommer att ta den.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Byggnaden små robotar: Att göra en kubik tums mikro-Sumo robotar och mindre

här är några detaljer på att bygga små robotar och kretsar. Detta instructable kommer också täcka några grundläggande tips och tekniker som är användbara i att bygga robotar i alla storlekar.För mig är en av de stora utmaningarna i elektronik att se...

Att göra ett trä svärd

Genom att följa dessa instruktioner, lär du dig att bygga ett trä svärd. Svärd kommer att innehålla fyra separata större avsnitt: blade, vakt, handtag och slida. Trä svärd av denna typ är svårare och mer tidskrävande att göra än andra, mer vanliga ty...

Att göra i överlevnad Bandana

Att göra överlevnad och kampsport Bandanas...En bandana ska sitta rätt på toppen av listan över ofta förbisedd överlevnad redskap. Det är en av de artiklarna som har hundratals improviserade användningsområden men bara om du har rätt tänkesätt för de...

Handgjorda trä "smashy" boll

Detta är en kreativ först för mig eftersom jag har aldrig använt en svarv före detta projekt. Det är också första gången som jag har försökt att göra en verkligen exakt sak - där det betydde om det var lite av designen. Jag är normalt jag är en "slag...

EN RIKTIGT GOD OVALTINE JUL!

Varje jul, miljontals människor fira jul utan korrekt omfamna filmen A Christmas Story. Är det inte dags du hjälpte stoppa denna epidemi? Är det inte dags du kastade ut det väder slagen uppblåsbara sopor dekoration och skapat något som gör att dina g...

Resonator ukulele från dolmade tin och skrot trä

The Uke att göra bug är en hårt biter och jag har gjort ett par mindre härliga försök till att börja med och trodde jag hade bättre gå steget fullt och bygga den mest sanslöst långt ut Ukulele jag kunde tänka på. Medan jag väntade på delarna för att...

Faner Ring

Detta är ett stort projekt. Det inspirerades av en av adenda2's projekt. Här är länken.Detta gör stora gåvor. Och det finns en massa möjligheter när det gäller att göra detta. Jag är inte säker på vilken typ av trä denna fanér är. Jag tycker det är r...

Gör en bättre ser Arcade maskin på en Budget

råd om att bygga hemlagad arkader är ganska lätt att hitta, jag kommer att fokusera på hur du gör din ser bra ut. Så kanske detta är mer, "Hur till hålla din Arcade skåp av Crapmame." Eller typ av en "Martha Stewart ger råd på arkadmaskiner...

Skalbar Travel Box för ett musikinstrument

I julklapp förra året byggde jag min allra första musikinstrument för min svärson, Joe. I processen jag avvecklas oavsiktligt skapa en helt ny klass av musikinstrument - jag syftade till något som kallas en Pixie luta eller en pinne hackbräde, men av...

Bygga en ark båt

varning: träbearbetning är potentiellt farligt. Du använder vassa verktyg några av dem snurra i stort RPM. Du måste bära ögonskydd vid alla tider, hörselskydd som behövs och eftersom du kommer att arbeta på vissa mycket små bitar måste du använda en...

Ett ark Jonboat

staden jag bor i har en båt byggnad / racing tävling varje år. Utmaningen att denna tävling är det material du får använda och de som du inte är. Du är begränsad till ett ark av plywood, två 2 x 4's, en rulle silvertejp, ett pund av fästelement ochin...

Som täcker träpanel (Familjerum renovering)

Efter letar efter ett hus för ett år, hittade vi en vi föll kär. En av de viktigaste försäljningsargumenten för oss var detta stora stora familjerum med toppnotering i tak och synliga takbjälkar. Den enda nackdelen var träpaneler på väggarna, som var...

ARTD252 Tyler Lau DIY Hur man gör en återvinningsbar nunchakus: material

låg på pengar? Eco-Friendly? Som Kung Fu Flicks? Här är din chans att bli en Eco-Ninja genom att göra din egen par Nunchaku våra av återvinningsbart material, inga maskiner som används.Material:2 tomma vattenflaskor w/matcher för handtagen.Skrota pap...

Plånbok silvertejp

hur man gör en enkel, snabb och tålig (beroende på vilken typ av band du använder) duct tape plånbok (Ja, jag vet att det finns andra duct tape plånbok designer på Instructables, men jag ville lägga min design till myriaden av andra duct tape plånbok...

Hur man gör Minecraft armband med HAMA pärlor

Hej alla!Eftersom våra barn älskar Minecraft, trodde vi ett sätt att göra Minecraft armband med HAMA pärlor. För att göra detta armband behöver du:En fyrkantig form att montera pärlor (4 tum breda)BakplåtspapperStrykjärnEn papper handduk rulleFör ran...

Mini spelet av troner Dragon ägg Smyckesset

Hej alla!Idag ska jag visa dig hur man gör dessa super cool drake ägg örhängen från spelet av troner!Hoppas du gillar dem!Om du gör, Vänligen rösta på mig i tävlingen ägg!Steg 1: material För den här läraren behöver du:1. aluminiumfolie2. polymer ler...

DIY Nathan Drake's Ring halsband

Jag behövde halsbandet från Uncharted för en sista minuten cosplay, men på grund av mig väntar till sista minuten, jag hade inte tid att köpa en online och få den levererad. Så gjorde jag detta en i några timmar och för mycket mindre då en av riktiga...

Gör ditt eget tyg klocka mottagningslägen

som en ny avloppsledning, jag hitta saker att göra som är utmanande och funktionella också. Ett projekt jag tänkt ut var att göra min egen klocka band av tyg de är ganska lätt att göra, och kan spara några tior när det blir dags att byta ut din gamla...

Live-Edge End tabell

när vi avslutat de nöjescentrum som sitter i vårt vardagsrum, insåg vi att vi behövde uppdatera resten av möblerna att matcha. Vi beslutade att ersätta tabellen slutet i vårt vardagsrum med moderna, blandad media tabellen.Den här tabellen är gjord av...