Bacon Dippin prickar - glass framtidensmolekylär gastronomi har funnits ganska länge, men är nu trendigare än någonsin. Dippin prickar, även känd som Ice cream framtidens infördes för allmänheten 1987. Konceptet är i princip frysa små droppar av glassen bas med flytande kväve vilket skapar frysta områden. Jag minns att ha Dippin prickar på en county fair när jag var riktigt ung och tänker de var den coolaste någonsin. Jag trodde aldrig 20 + år senare jag skulle göra dem själv.

Galen vetenskapsman Fair ville jag skapa något originellt och experimentera med molekylär gastronomi. Jag bestämde mig att blanda sött med kyndel och göra Dippin prickar för bacon entusiasten. Dessa små prickar av bacon perfektion har en rökig men söt smak. De smakar precis som bacon med små inslag av lönnsirap.

Använd försiktighet vid hantering av flytande kväve. Det är extremt kallt--det är kokpunkten är det-321 ° F. Om det kommer i kontakt med huden, mun eller ögon, kan det orsaka köldskador. Jag rekommenderar att använda skyddshandskar och skyddsglasögon.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Dorm Room Dippin prickar

inspirationen till detta kom från de videor ute på youtube av människor gör dippin prickar av droppande smält glass genom en spruta i en skål med flytande kväve. När du försöker replikera denna effekt hittade jag att det var plågsamt långsam på att p...

Bacon och ägg glass

Mmmm, bacon. Men i glass? Säkert kunde bara ett geni eller en galen vetenskapsman göra detta arbete; Lyckligtvis Heston Blumenthal är lite av båda och bacon och ägg glass är en signatur maträtt av hans Fat Duck Restaurant. Jag har aldrig besökt inte...

10 saker att göra på en födelsedagsfest med flytande kväve!

10 tricks med flytande kväve som du kan prova på nästa fest, men troligen inte!Steg 1: Titta på videon!Varning: Dessa projekt och resultat är skildringar av mina egna personliga erfarenheter, som kan variera beroende på plats och ändringar av projekt...

En mängd Bacon Cheesecakes, med Maple-Bacon glass

för denna tävling, jag ville göra något riktigt bra. Så efter några trodde, jag beslutade att Bacon Cheesecake skulle vara helt fantastiskt... Visst, jag kunde bara ta någon annans recept och tillsätt bacon, men jag ville ha något riktigt bra. Jag to...

Maple Bacon glass

Vem älskar inte glass?! Vem älskar inte bacon?! (Tja, veganer, antar jag?) När jag hittade detta recept, visste jag att jag var tvungen att prova det!Steg 1: ingredienserFör glass behöver du:3 stora äggulor1/4 dl sockerNypa salt1 kopp helmjölk1 dl lö...

Lätt lönn Bacon glass

Vem gillar inte bacon detta recept som jag trodde skulle bli lite... brutto. Men det visade sig fantastiskaSteg 1:Du behöver:3 stora äggulor1/4 dl sockerKrm salt1kopp helmjölk1 dl lönnsirap2 dl vispgräddechips choklad till garneringFör bacon spröda b...

Cupcake glass strutar

detta är en lek på glass konIstället för glass finns tårtaJag har sett rainbow ettor och slätten som ocksåVara kreativNjut! : DSteg 1: ingredienser Ingredienser till kakan:Du kan använda en låda kaka mix eller göra en från början och du kan välja val...

Bacon äpple fyllda Fläskkotletter

Bacon äpple fyllda FläskkotletterVem älskar inte bacon...? Vi lägger dessa smaskiga, krispiga, salta cracklins i, på och runt vad som helst du kan tänka dig.Bacon glass, Bacon sylt, choklad doppade Bacon, Bacon Rinds, Bacon lindad runt allt från fiko...

Bourbon karamell äppelpaj med återgivna Bacon fett skorpan

Bourbon balanserar och tonar ner någon överdriven sötma i kakan, medan bacon fett skorpan ger en underton av rökighet. Kombinationen av två är gott på egen hand eller serveras a la mode.Stegen är inte alltför komplicerat, men denna paj kommer säker b...

Episka Bacon högtiden

Låt oss vara ärliga, bacon är bäst. Det är perfekt för alla tider på dagen eller någon måltid. En perfekt para ihop med ägg och gryn till frukost, så krispig och salta på din BLT vid lunch, lägga till en sallad eller Linda det runt vissa filet mignon...

Over the Top trippel Bacon Deviled Scotch ägg

Det har alltid varit en guilty pleasure till mig att när jag hittar en ny maträtt jag tycker andra rätter som jag kan kombinera den med, min tyska vän berättar att det är amerikanska sak. Så bara naturligt efter den första tiden med en scotch ägg all...

Sockerkulör Bacon tratt kakor

Kan inte vänta på county fair att komma? Detta recept var ett experiment som kombinerar två stora älskar till mig, och det visade sig ännu bättre än jag hade hoppats. Gå med mig och mina assistenter, The Bacon kompisar, på en kulinarisk jakten midwes...

Bacon örhängen gjuten från riktiga Bacon

Tro det eller ej, är Bacon trend dessa dagar! Du hittar den i choklad barer, glass, och även bacon tatueringar är populära! Detta inspirerade bacon örhängen projektet som vi trodde var ren, original, geni. (Då vi tittade på nätet och hittade hundrata...

Bacon fett Cookies

jag lagra alla min bacon fett från min frukost (och andra bacon-y måltider) i en burk i mitt kylskåp. Det tar mig ett tag att göra tillräckligt tjock för att göra dessa cookies, men när jag gör, de är normalt en hit.För att göra bacon fett, och sedan...

Mini Bacon ört och Cream Cheese / Muffins

Gör du uppskattar hemlagade muffins men inte har den extra tid att göra dem från grunden? Jag har goda nyheter för dig, detta recept ger dig resultat som gör att folk tror att du har slet i köket hela dagen för att göra dem. Muffins var fantastiskt m...

Öl glass

Äta denna läckra glass är mycket mer tillfredsställande än att bara dricka öl direkt ur flaskan och skulle smak helt fantastiskt inklämt mellan två cookies eller serveras på toppen av choklad brownies. För den ultimata glassen, prova stänk bacon bita...

Choklad doppade glass munkar

jag kom upp med denna idé medan brainstorming på jobbet var jag skriver ner slumpmässiga ord och försöker ansluta prickar när det slog mig. Jag kom även över scoochmaroo Hemlagade Magic Shell recept som fungerade perfekt för denna idé.Steg 1: Materia...

GRATIS mini glass i en restaurang

göra riktig glass i någon restaurang diner stil!Detta instructable är bra för tre situationer:1. mycket sena nätter på Denny's, IHOP, eller var som helst med halv-n-halv i lilla UHT plastmuggar.2. underhållande barnen ' bout "gamla tymee heirloom&quo...

Pannkaka frukost glass fruktglass

Pannkaka frukost glass fruktglassVälkommen till min första instructable. Jag hoppas du gillar det!Med detta recept tror jag jag har lyckats spara bacon till glass (tekniskt fryst vaniljsås).Rich eggy vaniljsås, maple glaserade bacon och mini pannkako...