Bärbar laminärt flöde Hood
Mitt intresse för mykologi och vävnadsodling började långt tillbaka som ledde mig att samla några laboratorieutrustning som petriskålar, provrör, vägningsutrustning, mäta glasögon och även kemikalier som väteperoxid, Agar-agar och kaliumpermanganat. En utrustning jag ville de flesta men bortom min räckvidd var en laminär huva.

Laminärt flöde huva ger en liten steril arbetsplats, där du kan utföra alla din kultur fungerar utan risk för kontaminering, helt enkelt genom att flöda helt renad luft i en angiven hastighet. Kostnaden för den enklaste formen av utrustningen är dock mycket oöverkomliga... en med de allra lägsta specifikationerna kostar mer än ett tusen dollar... stora företag, universitet och forskningsinstitut har råd med detta men enskilda hobbyister som jag inte kan.

Alternativ...? Bygga egen utrustning...

Det finns två huvudtyper av laminärt flöde luvor: horisontellt luftflöde och vertikala luftflödet. I en horisontell typ, renade luften blåses från baksidan och går mot framsidan av arbetsområdet. I en lodrät typ, luften blåses från toppen över arbetsområdet och flyttar ut genom basen

Jag har genomfört omfattande studie och kom ut med en design för att bygga en horisontell typ laminärt flöde Hood, att använda en dammsugare för fläkt och tryck på styrelsen / Plexiglas för huven kroppen vilket minskar kostnaderna betydligt.

Detta Instructable kommer att ge dig steg för steg-instruktioner om hur man bygger din egna bärbara laminärt flöde huva utan någon kompromiss på standardspecifikationer.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Ställa in en Workshop

Detta Instructable på Inställningen upp ett Workshop kommer till dig genom WoodSkills. För träbearbetning planer besök träbearbetning kurser, böcker och handledningar, vänligen WoodSkillsDet första steget att starta en workshop är att upprätta dina b...

Hoodie lampa (lysdioder och bärbar elektronik)

här är en teknik för att fästa och ledningar lysdioder på motorhuven på en tröja.Mål:-kul-modulära nog att återanvända delar, underlätta felsökning och tvätt-tillräckligt ljust för att dölja min identitet (polis ficklampa effekt)-robust nog för aktiv...

DIY bärbara Boombox (från början!)

Time to party! Låt oss rock huset! Idag kommer jag visa dig hur man gör en boombox som låter som en äkta audiofil högtalare. Den är tillverkad av 100% scratch. Jag lagt till en iPod dockningsstation funktion, det fungerar även med någon form av MP3-s...

Allt i en bärbar verktyget Power Bank

Last sprider eller Rullande Blackout är en mycket vanlig företeelse i utvecklingsländer som Indien, Sydafrika, Bangladesh etc... Load shedding säsong är inte en favorit årstid till någon. Det kraftigt påverkar vår dagliga verksamhet och främst vårt h...

Hoodie Laptop ärm

Turn och gamla munkjacka i en skyddande datorfodral.Låt mig först säga inte skrämmas av faktumet att det handlar om sömnad, detta är bara den 2: a sak jag någonsin har sytt med hjälp av en maskin, och det visade sig alldeles utmärkt.Du behöver:-En ga...

Bärbar elektronik arbetsstation / workshop

Hej, jag Chitlange Sahas, Aging 15, från Indien, här med en ny instructable "bärbara elektroniska arbetsplats". Jag har designat detta för bärbara ARBETSSTATIONER tävlingen. Snälla rösta på mig om du gillar min instructable, kan du se "Röst...

Bärbar spiskåpa

Vad gör du när din elektronik projektbörja att ta upp för mycket plats i din farsa butik?Varför du bygga en inomhus rök Hood naturligtvis!Planera utGenom att bygga 2' x 4' skrivbord med ett dragskåp extractor, tar jag 8-kvadratfot av utrustning ur vä...

Bärbar Multipurpose tabell

Först vill jag bygga ett soffbord. En liten en. När avsluta bygga det, jag tänker på så många sätt att använda den här tabellen. Det kan vara barnens skrivbord. Det kan vara notebook tabell när du sitter på golvet. Det kan vara fotstöd när du sitter...

Hood release handtag reparation för Benz C240

små 1/4" plast avbröt min hood release handtag, så kabeln alltid faller av. Istället för att köpa en ny, är här min instructable att reparera den. Du behöver:-Liten skruvmejsel för nyfikna-Små 18 gage tråd, jag har stulit några från min dotters hobby...

3D utskrift en bärbar Desktop Trash Bin för gravida lärare

Nu kommer vi att presentera vårt grupparbete om bärbara papperskorgen.Steg 1: Konceptdesign Som vi vet, är en stor procent av syftet med att skapa att göra en del av livet mer bekvämt och effektivt. Vi hittade att folk kastar skräp på golvet röra upp...

Bärbar Bagh-Chal brädspelet

IntroBagh Chal är ett strategiskt, två spelare spel. Jag blev intresserad av spelet eftersom de 2 spelarna har separata mål, bitar och förmågor som jag tycker är tilltalande.Designen gör spelet till en bärbar plånbok, som kan användas både för att hå...

Bärbar badtunna

Badtunnor är dyrt, skrymmande, och brukar komma i fråga om du hyr. Jag gjorde denna platta paket bärbara badtunna använder plywood, ratchet remmar, en vattentät vinyl liner och lite lätt uppvärmning och pumpa utrustning.Badkaret består av 6 paneler i...

Digital tillverkning: Böjd laminering mögel

Att skapa mögel för böjda laminering på en laserskärareDetta Instructable kommer att lära dig Digital tillverkning arbetsflödet jag brukade ta en 3D-modell och skapa en laser cut, kartong Bent laminering mögel.Vi kommer att skapa en skateboard design...

Lamina Nixie klockan

detta är min första instructable och jag hoppas du kommer att gilla den. Jag har läst denna webbplats för ett tag nu och jag valt att publicera mitt projekt. Jag är icke-native English speaker ursäkta mitt språk misstag.Detta projekt är inspirerad av...

Bärbar n kompakt kaffe filtrering kaffekopp ingen kaffemaskin behövs

Ok om du inte har kolla mitt kaffe filtrering halm instructable du bör definitivt kolla upp det!... och medan du är det. rösta på mig:)...Detta löser problemet med människor som älskar kaffe men avskyr snabbkaffe lång... för campare, för människor so...

Iron Man Arc Reactor Video tutorial, DIY bärbar

uppdaterad: Jag gjorde en annan bågreaktorn och en mycket detaljerad handledning på youtube.Här är några anvisningar som hjälper dig att bygga Tony Stark bågreaktorn från Iron Man filmen. Jag läst / sett en hel del andra DIY bågreaktorn tutorials och...

Grundläggande CMD spel (körbar och kod textfil ingår i länkar)

jag skrev ett spel i C-språket som körs i Kommandotolken.Den använder wasd-tangenterna för att flytta en 0 runt i ett hav av * s.Du kan ange upp till 6 wasd-tangenterna och tryck enter.Detta gör att du kan flytta en ruta i taget eller flytta många ru...

Bygga en bärbar dator svalare!

Bärbara datorer CPU och GPU överhettning mycket ibland, och om du inte vill att watercool, kan du lägga till fans! I detta kommer jag att visa dig hur du gör din egen laptop cooler! Du behöver följande:WireDatorfläktarNågon form av byggnadsmaterial (...

Duct Tape Hoodie

innan vi börjar vill jag göra något klart. Om du inte har arbetat med silvertejp mycket kommer du troligen hitta detta omöjligt. Och du måste vara mycket tålmodig eftersom slida är en riktigt lång process.PS Detta är min första instructable och också...