BikeGenBikeGen är en liten elgenerator, monterad på en cykel, som laddar två AA batterierna medan du cyklar. Batterierna kan sedan användas för att driva lamporna på du cykel eller du kan ta ut dem och använda dem i dina andra elektroniska enheter. BikeGen har också en standard bil 12v eluttag som kan användas för att ladda din Ipod eller mobiltelefon.

Detta är en uppdaterad version av min ursprungliga Bike Generator. Den första versionen tjänat sitt syfte men var ganska begränsat. BikeGen, är bättre på nästan alla sätt och här är några av anledningarna till varför:

1. generator motor monteras nu med mer styvhet i racket i stället för ramen.

2. friktion drivhjul monteras motorn med en klämma fast koppling och nu går på bromsytan av hjulet och inte direkt på däcket.

3. BikeGen laddar två AA-batterier i stället för att driva strålkastare direkt, så lamporna stanna på även om du din stoppad.

4. två AA-batterier för att driva både huvudet ljuset och baklykta, vilket innebär att jag slipper bry köpa AAA batterier för baklykta.

Obs: Läs min cykel Generator Instructable och följ stegen om byggnaden det kretskortet innan du försöker bygga BikeGen.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Bike Generator

det är mitt första försök på en cykel generator och jag har gjort många förbättringar till projektet. Kolla in min nya instructable BikeGen för nya generator som laddar 2 AA-batterier och driver lamporna. BikeGen kan också användas för att ladda du m...

USB-Bike Generator

The USB cykel Generator är en liten cykel monterad elproducerande enhet optimeras för att ge kraft för två USB-portar. Det finns så många små elektronik som kan drivs eller ut från en USB-anslutning blir det först efter att människor kanske vill göra...