Biogasanläggning med kök och matavfallLångt tillbaka har jag postat en instructable på hur man konstruerar prototypen av en biogasanläggning, med 50 liters kapacitet tank som digestor, som du kan se här:

Det var min första instructable och människor fortfarande kommenterar och ber mig om vägledning på Biogas växter för hemmabruk och för demonstration på skolor och högskolor. Jag har svarat och postas riktlinjer för att nästan alla frågor och jag hoppas det hjälpte dem i deras strävan för att bygga deras biogasanläggning.

Som ni kan se i det senaste steget i detta instructable, var jag inbjuden av Martin Karutha Rowther Howdia College, Uthamapalayam, Theni distriktet i Tamil Nadu, Indien, att presentera en grundton adress på Biogas och Panchagavya (en ekologisk produkt med råvaror från Ko). Denna händelse fick stöd av Tamil Nadu Statens råd för vetenskap och teknik, Chennai, deltagande av lokala bönder, självhjälp medlemmar och studerande. Många av deltagarna uttryckte sitt intresse i Biogas med köksavfall och ville se en fungerande anläggning.

Detta är mitt försök till att bygga en medellång medelstora biogasanläggning för hemmabruk samt för demonstration till studenter och andra med en 750 liters kapacitet tank som rötkammare och en 500 liters tank kapacitet som en gas hållare, en flytande Skriv gas innehavaren metod. Jag har lämnat lätt för att förstå steg för steg-instruktioner om hur man bygger anläggningen. Gå igenom detta instructable och gärna skicka dina kommentarer och frågor med avseende på biogas.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Mini biogas anläggning med matavfall, nedbrytbar organiskt material och köksavfall

jag har letat efter någon metod att använda matavfall, nedbrytbar organiskt material och kök avfall effektivt, och kom över information på att producera biogas från organiskt avfall.Biogas producerad från matavfall, nedbrytbar organiskt material och...

Automatiska bevattningssystem med kapacitiv sond och Arduino på billiga (och jag menar det)

Varning: Jag är inte en elektronikingenjör, så jag inte kan ge någon garanti för design (mycket mindre en implementering). Jag vet bara presenteras lösningen fungerade för mig minst 5-6 månader (så jag inte kan ens garantera dess tillförlitlighet öve...

Sakernas Internet kontrollerad Smart lampa/Outlet med spark core och IFTTT

Jag ville ha en natt-lampa som kommer att slå på efter solnedgången och stänga av mitt i natten. Finns på homedepot eller andra järnhandeln timers kan bara ställa in en tid. Eftersom det finns sommartid i USA, fick det bytas. För att lösa detta, är u...

IoT: Raspberry Pi Robot med Video Streamer och Pan/Tilt kamera fjärrkontroll över internet

(Om du gillar detta Instructable, glöm inte att rösta på den - ovan: högra hörnet flaggan. Det tävlar om SAKERNAS INTERNET och AUTOMATION tävlingar. Tack så mycket! ;-)Detta är en andra del av min föregående Intructable: IoT - kontrollera en Raspberr...

Undistructible uppgradering till din gamla föråldrade stereoanläggning med SD-kort, USB, trådlös extra

Undistructible uppgradering till din gamla föråldrade stereoanläggning med SD-kort, USB, trådlös extraVad du uppnå genom att göra detta utan skadliga bil fm modilator:-1. fortsätta att använda i bil2. Använd för att höra musik från sd-kort, usb pendr...

King Size trägolv plattform säng och sänggavel med inbyggd belysning och försäljningsställen och dolda lådor för $400!

Wow, det är en riktigt lång titel!För några år sedan, jag konstruerade och byggde denna huvudgavel för min fru (fästman på gång) när vi bodde ifrån varandra. Det ansluts till någon 1 standard vägguttag, och inkluderar 2 strömbrytare för overhead lamp...

Reparation av plast glasögon ram med tråd och superlim

har du ett par glasögon, plast ramar, bruten. Du såg på internet, hittade ett par ställen du kan skicka dem. Trettio spänn och två veckor senare kommer du få fast glasögon tillbaka i mail. Vad händer om du inte har trettio spänn eller två veckor? Vad...

Jigg för ytbeläggning med en router

detta är en Jigg för ytbeläggning med en router. Jag skapade den för att "fyrkantig" en stubbe att använda som en arbetsbänk. Montera en router i mitten av en styrelse som är mer än dubbelt så lång som diametern på ditt projekt. Nivå stöder på v...

Super Nintendo patron plånbok med ljud, ljus och nyckellagring

jag älskar alla saker Nintendo, men nyligen har min styrenhet tema, läder plånbok bara fallit isär. Sedan en idé som slog mig, eftersom jag inte kunde hitta en plånbok som kunde hålla alla mina grejer för billig, jag skulle göra en själv! Och vad bät...

Steg för steg klockan-2 sidig CNC trä ytbeläggning med Shopbot router

Jag gillar verkligen skulpterade träföremål, finns det något subtilt och raffinerad om trä utformad bitar. Jag ville utforska Shopbot för att göra 3d ytbeläggning i objekt som utformades digitalt och sedan exportera den till maskinen för att få den a...

Sunglass fall - 3D ytbeläggning med CNC Router

Detta instructable visar dig hur man gör en sunglass fall av lönn med en CNC Router. När jag var liten brukade min pappa har ett riktigt fina glasögon fall snidade i trä. Jag minns fortfarande hur vackert utformad och hur skönt det var att röra vid o...

Låt oss göra Chutney med torkad vattenmelon och körvel infunderas ROM

När jag såg järn kocken: vattenmelon tävling jag var förbryllad. Som kock och baker jag var tvungen att göra något för tävlingen, men vad kan jag göra med vattenmelon som inte har gjorts tidigare? Också hur i hela friden jag använder körvel med vatte...

Hur man gör slem med tandkräm och lim

Denna handledning visar dig hur man gör slem med tandkräm och limSteg 1: Steg 1: material -Behöver använda Gel tandkräm-Elmers lim... Klar eller vit (jag använder vitt i denna tutorial)-Något att blanda (jag använder slutet av en sked)-En skål (kan o...

Perfekt Espresso med Aerobie Aeropress och Hario Skerton

Nästan kan perfekt Espresso och många andra varianter av kaffe uppnås med mycket billigt sätt. Brygger från dyra maskiner kan replikeras med min process och endast offra några konsekvens eller uppskumning förmåga.Här är vad du behöver;En Aeropress oc...

Sockerkulör fyllda kladdiga choklad cupcakes med choklad glasyr och bacon bitar

jag fick en idé i mitt sinne ett tag. Jag älskar dessa choklad täckt karameller med havssalt, bacon går bra med choklad (jag menar, vad går inte med bacon?) och jag älskar att göra cupcakes så jag kom med idén att kombinera allt detta i en awesome re...

DIY Emergency Power Bank med AA batterier och USB-DC-spänning Step-up Boost modul

DIY Emergency Power Bank med AA batterier och USB-DC-spänning Step-up Boost modulEtt AA-batteri är en standard storlek enda cell batteri-cylindriska torr. AA batterier är vanliga i bärbara elektroniska enheter. Ett AA-batteri består av en Elektrokemi...

Starta brand med tuggummi Wrapper och batteri

Hur man starta brand med tuggummi Wrapper och batteriElement, som krävs:Tuggummi med metallfolie wrapperBatteriHandske (valfritt)Steg 1:Skär tuggummi wrapper i 3 bitar (endast en bit som behövs)Steg 2:Vik pappret på mitten och skär i 45 graders vinke...

Julgran som styrs från telefon: ingen kodning krävs elnätet växla med partikel fotonen och IFTTT göra

En huvudbrytaren drivs av en partikel fotonen och IFTTT. Driva någon enhet (julgran!) i ditt hus från telefonen! Eller från twitter! eller beroende på vädret i din plats! Med ingen kodning och minimal lödning skicklighet krävs.Detta instructable anvä...

Förseglade Sparbössa med Peep Hole och ljus

Jag har en bror som tycker att jag är en bank. Han tar alltid min förändring men jag har aldrig fångat honom. En dag mamma var att göra en Milo för mig och sa att det ingen var kvar i burken. Vem har haft Milo innan vilja veta min smärta. Jag sa till...