Bygga en anpassad Rifle StockFörfattarens anmärkning: det finns begrepp i detta instructable att gå bortom sin ansökan till gun lager - inklusive de allmänna woodoworking, skulptera och efterbehandling - så även om gun lager är inte din "sak" du kan fortfarande hitta något användbart här.

Inledning:

Jag plockade nyligen upp en rysktillverkade Izhmash "Skidskytte grundläggande" i.22 WMR och trots att jag var oerhört imponerad av noggrannheten i geväret "ur lådan", var en annan historia. Jag var definitivt underwhelmed. Det ursprungliga beståndet var inte mycket bekväma för mig, och var mer lämpligt för jakt än målet skytte att jag vanligtvis gör, så jag beslöt att bygga en ny.

Mål för den här designen:

1) så ljus som möjligt
2) något justerbar
3) kryss att rymma svag hand skytte
4) som helt enkelt konstruerade som möjligt
5) hålla kostnaderna nere samtidigt som kvalitet och funktion reasonaly hög

Det finns en hel del mål lager mönster ute med mer justeringar än jag skulle veta vad till gör med - men att "justerbarhet" lägger till komplexiteten, kostnaden och vikt i beståndet. Jag visste också att när jag hade beståndet in för mig, jag förmodligen inte skulle behöva justera den igen, så jag bestämde mig att offra hastighet av justering för enkelhet. Jag valde också en ganska... uh... "unik" sätt att bygga detta bestånd - nämligen, jag tog den ursprungliga bädds lager, skär bort alla delar jag inte ville ha, och byggde ny materiel runt skelettet av gammal en. Varför? Eftersom "inletting" (bearbetning beståndet så att den rymmer åtgärder av gevär) är en av de mer komplexa och tidskrävande delarna av en byggnadsbeståndet och jag visste att jag skulle nog bara kasta det ursprungliga beståndet i en garderob och glömma det för evigt (och bli irriterad varje gång jag var tvungen att flytta den ur vägen)... aaaand jag kände mig lat... men mest för att jag kände mig lat. Jag tror inte jag skulle använda denna teknik på ett avancerade center-eld gevär, men i detta fall jag inte var orolig liten kompromissen i strukturell integritet mellan denna metod och bearbetning av beståndet från en solid bit.

Detta är först "från scratch" gevär lager har jag byggt (förutom inletting) så planerade jag på att måla det från början - vilket gör byggprocessen en * liten * mindre stressande eftersom misstag kan korrigeras (fyllda) utan att det är så självklart som det skulle vara ett naturligt trä bestånd.

Material:

 • Gevär lager tomt (laminerade tom från Boyds - boydsgunstocks.com) - $40
 • Fyllmedel (Epoxy-Sculpt och Bondo) - $10 om du inte redan har några
 • Primer (Epoxy-baserat katalyseras primer i en burk) - om $22
 • Paint (Duracoat färg och överrock) - om $43
 • T-Trak aluminium järnväg (i utfästelse av en "äkta" Anchutz järnväg) - $20
 • Gängade infoga (1/4-28 trådar) - $.50
 • Knock-Down stift (används som justering stift på den justerbar kam) - $3
 • QD Sling fästen (mfg av Uncle Mike's - 2 uppsättningar) - $32
 • Liten bit av mässing för skjutreglaget butt-skylt
 • Allen-head GJP skruvar - 1/4-28 x 1 "och 1/4-28 x 2 1/4"-$2
 • Olika #8 skruvar, epoxi, uretan lim, sandpapper, etc.
 • Pachmayer rekyl pad - grind att passa - $20
 • Totalt: ~ $195

Total tid: ~ 50 timmar under 5 veckor.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Bygga en anpassad bildram

det verkar som om du vill Rama in en bild på konstverk, du fastnat med tre handlingslinjer:Hoppas att bilden är en "standardstorlek" och köpa en off-the-shelf ram, eller, ram sektioner...Få någon - om en butik eller en uttråkad släkting - att ra...

Bygga en anpassad materiel för Springfield M1A

jag är ett stort fan av M1A gevär i alla det är konfigurationer - det är korrekt, kul att skjuta, och tillförlitlig som städ (och nästan lika tung - lol)- men även det kan förbättras. Jag gillar också pistolgrepp lager - mest för att jag finner dem m...

Bygga en anpassad sköld för Gangster gadgetplattformen Propeller

brödunderläggen kan vara snabb för att du provar ut en enkel krets, men de är verkligen klumpig när det gäller att faktiskt använda den kretsen.Så steg till nästa nivå av krets prototyper med en anpassad sköld som denna för Propeller-plattformen från...

Bygga en anpassad ben cykelställ med gjuten aluminium

så jag fick tag i en sena 80-talet modell GT modellen ram, jag äntligen beslutat att bygga upp. Jag använde äldre delar som jag hade och beordrade upp vissa nyare GT delar. Montering för de gamla skolan bromsarna lämnades nakna på grund av nyare stil...

Bygga en anpassad Cleaver handtag

Jag gjorde detta massivt trä handtag för min köttyxa att ersätta den ursprungliga rundade som var extremt slitna. När du arbetar med bestick är det bäst att täcka bladet och Linda in den ordentligt för att skydda dig. Också vara medveten om att hålla...

Bygga en anpassad krita innehavaren

är du eller någon du vet något om en biljardmästare? Väl har jag den instructable för dig! Detta är en stor gåva för biljard buff i ditt liv! Njut! Om du har rösta några frågor eller kommentarer vänligen fråga och om du gillar det. sedan! Tack.Steg 1...

Bygga en anpassad brett coaster hub cykel

här är några detaljer på att göra en bred bakre coaster hubb som den jag använde på denna cykel.Steg 1: detta är vad du behöver detta förutsätter att du förstår hur en dalbana hubb fungerar och vad det ser ut som inne.du behöver två navhylsor för en...

Bygga en anpassad lockigt körsbär matbord

[youtube]x9REs6wo5SM[/youtube]...

PVC överlevnad armborst

I en överlevnad situationen flera saker är avgörande, vatten, mat, skydd och säkerhet. I detta instructable du kommer ta hand om två av dessa saker genom att bygga din egen överlevnad armborst. En gång färdig du kommer att ha en handgjord verktyg som...

Bygga en dator

Någonsin undrat hur man bygger din egen dator?Många människor skriver det som "för svårt". Detta instructable visar dig hur enkelt det egentligen är! Jag tar dig genom hela processen i lätt klartext steg för steg och du kommer bli förvånad hur l...

Bygga din egen elektrisk motorcykel

ÖversiktDet färdiga projektet är en 1981 Kawasaki KZ440, omvandlas till elektriska. Den drivs av fyra Optima gul topp förseglade (AGM) bly-syra batterier, som driver en Briggs & Stratton Etek elmotor. Hastigheten på motorn styrs av en Alltrax varumär...

En av ett slag anpassade rörlighet maskiner för funktionshindrade!

Min idé!En av ett slag anpassade rörlighet maskiner för funktionshindrade!Jag har utformat och byggt alla typer av maskiner i förflutnan.Jag konstruerade maskiner för Robot Wars och byggt över 30 elfordon och enheter. För närvarande jag konstruera oc...

Bygga en bakgård labyrint

min mamma har velat bygga en labyrint i vår bakgård under lång tid. Hon gick först i en labyrint många år sedan i en park och verkligen njöt av erfarenhet. Från den stunden var särskilt processen att gå en labyrint något som hon hade alltid velat åte...

Anpassade Arduino MIDI Controller

Hej och Välkommen till detta instructable om hur man bygger en anpassad, Billigt och enkelt USB MIDI-controller, baserat på Arduino. Den bästa nyheten: inget krångel med USB-till-MIDI-gränssnitt eller programvaruverktyg som Hårlösa MIDI, bara plug 'n...

Auto-genererade anpassade växthusgaser

Hej alla! Projektet kulminerar det arbete jag gjorde för Autodesk i min sista termin på college. Jag har varit lycklig nog att arbeta deltid för Autodesk genom deras Campus Expert program för de senaste månaderna. Detta inlägg kommer att gå igenom hu...

Bygga den platta bandsåg (AKA tabellen Jigsaw) | DIY Woodworking verktyg #6

Redan innan jag började träbearbetning, jag ville ha en av dessa små Cirkelsågar. Jag ville också ha en bandsåg. Tyvärr (som alltid), det var ganska dyrt, och jag kunde inte råd med dem.Men... Vad jag senare kom ihåg, är att jag hade ett pussel som m...

Steg för steg anpassade Old Skool Skateboard (Kaena Kruiser)

Min flicka födelsedag kommer upp så behövde jag hitta något speciellt att försöka toppa hennes present till mig för några månader sedan. Hon har visat intresse för att lära sig åka skridskor så jag beslöt att bygga en anpassad gamla skolan skateboard...

Hur man bygger en sköld för Linkit en

Hej världen! Rent kol här med en annan Instructable. Idag kommer jag visa dig hur man bygger en egen sköld för Linkit en styrelsen. Innan vi kommer in i det men jag måste berätta varför jag gick på detta arbete i första hand. Jag äger bara en sköld f...

Hur man bygger ett utekök

Ett utekök är ett utmärkt sätt att underhålla din familj och dina gäster, liksom kasta fantastiska partier under bar himmel. Utomhus köket har normalt allt det "roliga" matlagning prylar som de flesta inte har inomhus: gas grill, rotisserie, rök...