Bygga en billig Ikea NAS/datorNAS: Network Attached Storage
IKEA: Leverantörerna av snygga och billiga saker.
IKEA NAS: Sätt-Cool, låg effekt, hög kapacitet, nätverkslagring eller allmän användning dator.

Uppdatering: Lite mer kan hittas på min hemsida-post: http://aaroneiche.com/2009/03/31/my-diy-nas/ - hårdvara är samma, men det innehåller lite mer om dess användning.

Uppdatering 2: NAS har varit i regelbunden användning under några månader och har inte haft någon värme frågor. Det blir ibland varm på toppen. I efterhand tror jag jag skulle ha föredragit att sätta en liten ventil i fronten för att förbättra luftflödet, men tydligen är det inte nödvändigt. Luften som kommer in via panelen port kan vara tillräckligt. Jag har också sett ett antal människor andra platser staten att denna kostar för mycket jämfört med kommersiellt tillgängliga alternativ. Vänligen notera att mitt pris (ca $310) inkluderar en 1.5TB hårddisk, eftersom en NAS är värdelöst utan en enhet i den. Så på under $200, jag tror är det ett ganska bra värde, särskilt med tanke på det är flexibilitet.

Lång tid snubblade tillbaka jag över en webbplats där en kille hade satt ihop en billig DIY dator för $200. Hans kostnader gick upp och ner lite, men till slut hade han en dator som han skulle inte bara experimentera med, men också använda som en back-up lagringsenhet. Detta var första gången jag hört talas om en NAS.

Network Attached Storage är som en extern hårddisk. I stället för att ansluta den till din USB- eller Firewire-port, ansluta du den till det lokala nätverket. Detta är användbart eftersom det är från varje dator i nätverket. Tanke på rätt OS och behörigheter, kan du styra som kan komma åt den då, och även i vilket syfte.

Denna lilla enhet är dessutom ett sätt att vara lite trevligare för miljön. All elektronik är RoHS-kompatibel enheten är lågenergi, sparar lite pengar och jorden lite liv.

Detta instructable visar dig hur man bygger NAS jag byggt, och peka dig i rätt riktning för att få det och kör.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Bygga en billig, Väderskyddad solpanel för kul

Disclaimer: Jag är inte ansvarig om din solpanel bryter, misslyckas eller vad som helst. Detta är ett experiment för skojs skull. Följ på egen risk.Efter många timmars googla ville jag bygga en billig panel för att passa mina krav. Jag kräver inte et...

Hur man bygger en billig arbetsbänk för träbearbetning med en HD Kreg Jigg, med VIDEO tutorial

Gratis planer finns även nedan i Imperial och metriska.Steg 1: Se Full Video Tutorial Video här.Warren från en trä verktyg visar hur man bygger en billig och enkel ön träbearbetning workbench med hund hål, lederna är gjorda med Kreg HD pocket hole ji...

Bygga natt Boston på flaggskepp dator klubbhuset, Boston Museum of Science [del 2]

"För den viktigaste händelsen av bygga natt Boston på flaggskepp dator klubbhuset, vi hade ett stort valdeltagande. Många människor visade upp intresserade av att skapa något med lysdioder som vi erbjöds från Instructables. Vi avslutade vår "FLA...

Bygga en billig handgjorda CNC kvarn

Ända sedan jag visste vad en CNC var, jag har drömt om att ha en. Som barn tog mina föräldrar inte det på allvar. De sa att det var alltför opraktiskt att köpa en, speciellt för min ålder. CNC och 3D utskrift tjänster i vårt land var frånvarande vid...

Bygga en billig bärbar Wii Laptop

Min dagliga bussresa till skolan och tillbaka tar upp totalt en timme, och har tagit upp sammanlagt en timme för de senaste åren. Detta har aldrig varit mycket av en fråga för mig... men jag tror att det är de bästa DIY projekt som lösa icke-frågor....

Bygga en billig Terrarium med gratis växter

med en liten bit av know-how och en liten bit av scouting, kan du snabbt och enkelt hitta terrarium växter i din egen trädgård. Slå upp, tittar ner, ser nära, leta länge. Att veta vad som finns i din trädgård är nyckeln. Chansen är det finns några vi...

Bygga en billig hockey tabell

det är min favorit hem spelet. Vanligtvis tror människor, en hockey tabell är dyrt. Men nu jag visa dig hur man gör en billig hockey bord och njuta av från den.Med en gammal tabell, kan du göra detta hockey bord mindre sedan 10$.Om du inte kan gå til...

Hand lastbil till billig bärbar dator stativ (station)

jag har byggt en CNC kvarn och ha den på en bänk nu som kan rullas runt garaget/uppfarten. Jag skulle sätta datorn under bänken men som presenteras några frågor... att vara under CNC mill skulle resultera i en dator kvävdes i damm. Datorn skulle sitt...

Förvandla en billig IKEA Childerens säng till en säng/Fort med massor av extramaterial

Min son var redo att lämna sin krubba och flytta in i en stor pojke säng. Han är barnet i familjen och har bott på mestadels hand mig nedskrivningar så jag tänkte jag skulle göra sängen speciell för honom.Med detta i åtanke vi åkte till IKEA och hitt...

Billig bärbar dator svalare och expansion unit, och stackars mannen dockningsstation

har du en bärbar dator med en eller två USB-portar på det? och som ett resultat du sluta med ett skrivbord i ledningar och lägga på alla anslutna till ett nav, eller du har en laptop med en hel del USB-uttag och du spendera dyrbar tid pluggning och k...

Hur till tyst din billiga stationära dator

när dagarna fick varmare i år, jag märkte min flickvänner stationära dator låter ännu mer irriterande än när som helst innan.Det var alltid högt, men på något sätt lyckades det nu "scream" hela tiden, även inaktiv.Och sedan hon fick Windows Vist...

Enkel IKEA Ledberg dator Ambilight

Ja, min första Instructable :DI detta Instructable kommer jag visa dig hur man bygger en enkel varm-vit Ambilight från IKEA Ledberg LED-Strips.Först material:1 x IKEA Ledberg (3 LED Strips + Power Supply)Vissa trådLödaDubbelhäftande tejpVerktyg:Liten...

Hur till bygga smuts billiga hus

någonsin undrar hur man bygger en enkel hem för väldigt lite pengar, utan att gå in skulden? Nyckeln är att använda billig, lokalt tillgängliga naturmaterial sådan jord, liten diameter trä och halm för att hålla kostnader till ett minimum. Roligt är...

Bygga natt Boston på flaggskepp dator klubbhuset, Boston Museum of Science

"Som fått lysdioder från Instructables för vår egen bygga natt, vi var förvånade över hur många det fanns i rutan och på en gång började komma med idéer som skulle sätta dem till god användning. Vårt utrymme beslutade om en dekorativ skylt som skulle...

Bygga en billig 3d skrivare

3D-utskrifter, låter det så futuristisk...Ha förmågan att vända ett virtuella objekt till något fysiskt hållJag måste erkänna att tanken på att bygga en 3d-skrivare lät så komplicerat när jag började detta projekt, tänkte jag på 3d-skrivare som något...

Bygga en billig lödkolv hållare

detta är en lödkolv innehavare som jag byggde för mindre än $10. Det kommer att hålla flera lödkolvar eller desoldering strykjärn, och den stöder järn av handtaget, så att den järn värme inte slösas bort genom att värma upp lödkolv innehavaren själv....

Bygga en billig startplattan

jag nyligen gick ute på webben för en anständig språngbräda som kunde tåla större raketer, tillåta 360 graders justerbart av lanseringen stången, hålla en mängd olika lanseringen rod diametrar och kollaps för enkel förvaring och transport. Jag var be...

Bygga en billig glasögon eller Mask för barn

Hi Diy, min son och jag bygga denna enkla glasögon använder vi en mikrovågsugn mat fall för detta.Förhoppningsvis förstår min hemska engelska :-)Prova och kul!.Steg 1: du behöver 1. en plastlåda2. sax3. permanenta märkpenna4. regel5. plast gummi6. te...

Bygga en billig Sterling motor

vad är en Sterling motor?En Sterling motor är en mindre känd motor som körs av en differential temperatur, snarare än en konventionell bränslekälla. Enkelt uttryckt, en del av motorn helt enkelt måste hållas varm, och en annan del måste hållas kallt....