Bygga en elgitarrHej! Vi gymnasieelever i projektet lärande programmet på NOVA Tech High School. Vi vill lära dig hur man gör en gitarr från grunden. Våra namn är Marvin & Lyrikal.

Vi ville göra detta projekt eftersom musik är en motivation för oss båda, och vi älskar musik. Också, vi trodde det skulle vara ganska coolt att bygga vår egen gitarr. Vi hade en mycket låg budget och begränsade verktyg, så vi fick vara kreativ om hur vi gjorde våra gitarr. Vi hoppas kunna inspirera andra unga människor att försöka bygga en gitarr. Hela projektet tog oss cirka tre veckor.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man bygger en elgitarr.

Medan jag erkänna att det finns många instructables på byggnaden, modding och hacking gitarrer av olika slag; Det är min avsikt att demonstrera hur du också kan uppnå professionella som resultat när du skapar dina egna instrument. Jag kommer också at...

Hur till bygga en elektrisk Ukulele!

När jag såg telelele på tumblr, jag blev inspirerad att börja bygga en av mina egna. Jag hade aldrig byggt något instrument med innan och det lät som ett enkelt sätt att prep mig för att bygga mitt drömprojekt; en archtop/hollow body elgitarr. (möjli...

Antika banjo restaurering.

jag ber om ursäkt på framsidan för att inte dokumentera alla processer i detta projekt min normala detaljnivå men jag tror du får idén om hur jag gjorde saker från vad jag dokument.En vän från jobbet gav mig en 140 år gammal George Dobson banjo som h...

Bygga en Semi-hollowbody elgitarr

Detta instructable visar dig hur man bygger en bolt-on hals, semi-hollowbody elgitarr, på sättet av Fenders Thinline gitarr och liknande. Kroppen gjorde jag liknar en Jazzmaster eller Jaguar, med en platt topp, men stegen skulle vara densamma för var...

Bygga en egen elgitarr

detta är en bild på min "inte så komplett gitarr" men det är en start... Jag har alltid älskat gamla skolan rock och även modern rock och nyligen lär jag tänkte bara min gamla begagnade gitarr kunde använda en "makeover"Steg 1: design...

Anpassningsbara elgitarr / Design process

Översikt:Hej och tack för att kolla min instructable! Detta instructable är tvåfaldigt. Jag skulle vilja förklara en designprocess från en styling synvinkel gör något verkliga använder en datorstödd process samt själva byggprocessen. Jag valde att de...

Elgitarr bron post demontering/montering av verktyg

Uppdatering: det här föll sönder ganska snabbt. Om du vill prova detta, antingen använda något starkare än epoxispackel för att hålla "gängade skruvar" (jag har fortfarande inte funnit ut den korrekta engelska termen) tillsammans eller hitta ett...

Kartong elgitarr

tack vare Amazons ineffektiva förpackningsmetoderna, särskilt deras kärleksaffär med överdimensionerade lådor, och min motvilja till att interagera med människor medan jag handlar nästan alltid har vi en mer kartong å sidan än jag får plats i vår pap...

Designa och bygga en "akustisk" synthesizer

för min praktikplats på Skapa digitalmusik/Meeblip jag har skapat ganska kul liten synthesizer. Det här är tänkt att vara mer flexibla än andra synthesizer genom att göra det helt oberoende. Det är batteridriven, har egen förstärkare/högtalare och st...

GuitarToo-D2 (R2-D2 tema elgitarr)

IntroduktionJag konstruerade denna gitarr för några år sedan på ett infall, med ingen tidigare erfarenhet av att bygga gitarrer. Det var mycket av lärande jag hade att göra, men med lite tålamod och en stadig hand du kan använda en liknande teknik sk...

Bygga en Talk box inuti en plastbehållare

HUR MAN BYGGER EN TALKBOXSTEG 1 SAMLA ALLA DELARSTEG 1A GRAB RUNDA PLASTBEHÅLLARE LITE STÖRRE ÄN TALARENSTEG 1B GRAB TALAREN ATT PASSFORM INUTI DEN RUNDA BEHÅLLARENSTEG 1C RULLE 2" DUCT TAPE OCH ISOLERING FÖR ATT TÄCKA HÖGTALARENSTEG 1D 5FT AV 7/16&q...

Bygga en Fender gitarr-kroppen

Det finns flera instructibles om detta allmänna ämne redan, men detta är precis som jag gjorde det för denna typ av gitarr. Gör en hollowbody eller Les Paul-gitarr tar olika steg och tekniker, så detta inte fungerar fullt ut för någon typ av gitarr ä...

Bygga en grundläggande lap steel-gitarr

i detta, min första Instructable, kommer jag försöka krönika byggandet av en enkel Lap Steel guitar. Ansvarsfriskrivning; elverktyg och skarp skärande verktyg kommer att användas och jag tar inget ansvar för människor som använder dessa saker slarvig...

Cigarrlåda elgitarr med inbyggd i förstärkaren

Jag var trött på att bära omkring på tunga gitarrer och förstärkare när jag gick på semester eller camping och behövde något att spela medan jag var borta. Det är därför jag gjorde detta. Detta är en lätt, bärbar, Strata-stil gitarr som jag tar med m...

2 x 4 gitarr kroppen bygga

HejJag såg denna 2 x 4 utmaning kommer upp och använde det som en ursäkt som jag behövde för att bygga min första elgitarr kropp. 2 x 4 virke har det värdet och ofta ignoreras när människor tänker på kvalitet för träbearbetning. Jag får en hel del 2...

Enkelt underhåll Tips för att göra din elgitarr ser ut och låter bättre

I denna tutorial kommer jag att visa hur man ändra strängarna på elgitarrer och hur att rengöra din gitarr så att det ser blank och ny. Detta är en mycket viktig uppgift för alla gitarrspelare som strängarna är livlina av gitarren.Steg 1: Identifiera...

Elgitarr Pickup

Hur du kan du bygga en pickup för en elgitarr med neodymiummagneter och vissa tråd? Musiker och ingenjörer vill veta! Bygga en verkade oss som ett bra sätt att lära sig om vad det innebär och hur man kan göras ganska lätt.Vår pickup är en enkel, lätt...

Container Wood elgitarr (med grundläggande handverktyg)

Jag byggde denna gitarr från trä som jag drog från en container, som titeln antyder och mestadels handverktyg som används. Jag använder två elverktyg, en borr och en dremel.Det tog mig över en månad att göra, spenderar i genomsnitt ca 8-10 timmar om...

Bygga en akustisk gitarr

Som med alla nya projekt som jag har försökt, varje steg på vägen är främmande för mig och några steg är förtjänt av min oro, medan andra visade lika oroande sig vara en bit av kakan. Detta projekt är en lärorik erfarenhet. Hur bra gitarr kommer att...