Bygga en Solar Powered R/C bilDetta är min nyligen avslutade Solar RC bil. Jag byggde denna bil för att väcka intresse i tävlar i sol-Race i sommaren 2009 i USA Detta projekt använt många av hylla hobby delar och kunde byggas av en R/C hobby med erfarenhet av kit byggnad och lödning.

Klicka här för att donera till projektet!
[mailto:trailranger Klicka här att maila mig]

Denna bil var avsedd att ta en bil tillhörande stil Pan och utöka storleken till accomendate en solpanel. Jag gjorde detta för några orsaker. Billigare än att köpa nya delar. Kritiska delar redan konstruerad att snäva toleranser. Slutligen, mycket lätt att anpassa för min ansökan. Min donator bil var en associerad RC10L3 oval bil.

Det första steget är planering och samla in material för bilen. Nästan allt jag använde i den här bilen köptes från en lokal hobby butik eller källa av E-bay.

Material som behövs:
Solceller.
Tillhörande RC10L eller RC12L stil bil för givaren delar
Motor: Se bara till att du kan montera den till Motor pod och använda de rätt Motordrev.
SKUM eller annat material för chassi
1/8" björkplywood för modellflygplan
1/16" pianotråd och hjulet kragar
Ditt val av radiosystem med Servo
SKUM säker lim polyuretan lim (Elemers eller Gorilla)
Wire. (6 ft varje av fast och tvinnad tråd nära 18ga storlek)
Motor Controller: Behöver du minst en 8Amp fått controller.
Servo förlängning
Och olika muttrar/bultar/skruvar och hobby delar. Dina behov varierar.

Totala kostnaden skulle bli cirka $400 om gå alla ut som jag gjorde. Jag köpte ganska hög slut motor och controller, solceller och radio redskap.

Planering bilen, drog jag allt på affischen styrelse så att det passar alla och fungerade i det utrymme som jag ville.

Fler videor i senare steg
Solar R/C platser
http://groups.yahoo.com/Group/Solar-RC-Cars/
http://www.solarfreaks.com/
http://www.americansolarchallenge.org/

Se Steg
Relaterade Ämnen

Bygg detta Solar Powered hydroponiska vatten trädgård på hjul - måste läsa!

Build detta fantastiska solar driv, helt fristående hydroponiska trädgård och växa största blommorna, den godaste frukt och grönsaker som du kan faktiskt leva på året runt. Avsedda för utomhusbruk det kan lika gärna användas inomhus. Denna maskin kan...

Bygga en Solar Powered ESP8266

I detta Instructable visar vi hur man bygger driv en solar ESP8266Vi koppla upp en ESP8266 till styrelsens SunAirPlus Solar Power Controller/laddare/datainsamling och en solpanel/batteri.Syftet med detta projekt är fem gånger:Visa ESP8266 på solenerg...

Hur man bygger en Solar Powered Boombox

Målet med detta projekt var att skapa en högtalare som var energi oberoende och solar driv. Systemet var avsedd att vara ganska kompakt och portabel. Systemet kan användas i olika miljöer som i bergen, floderna, eller i en park. Högtalaren är gjord b...

Solar Powered Trike

resa gratis med kraften i solen!Hur man bygger en Solar Powered TrikeSyftet med detta projekt är att bygga ett fordon som:-Ger gratis, "gröna" transport för korta sträckor (< 10 miles), således måste det aldrigAnslut till ett vägguttag eller...

Hur man gör en magnetisk monterbar solar minty ljus (solar powered ficklampa)

bygga en solar powered ficklampa i en Altoids tin för nästan ingenting. Innehåller hög effektivitet lysdioder. Helt själv drivs. Använder en solpanel, ett laddningsbart batteri, 5 extremt ljusa vita lysdioder och en Vippbrytare. Allt passar in i din...

Billiga solar powered iPhone laddare

i detta Instructable, eleverna lära sig om grundläggande elektronik och förnybara energikällor genom att bygga en solar powered mobiltelefon laddare. Samtidigt som befintliga laddare kör från $70 - $90, kosta komponenter för detta projekt bara runt $...

Bygga ett växthus med Solar Powered Ventalation

Jag bor i solnedgången klimatzon 17 (San Francisco), så deras var mycket saker jag vill växa, men kunde inte på grund av klimatet. Min basilika var magra, min aubergine skrumpnade... Jag hade tur att få 2 eller 3 små tomater per planta. Jag velat ha...

Bygga din egen DIY solar powered mobiltelefon

detta Instructables beskriver i detalj hur man bygger en egen solar powered mobiltelefon.Linjär teknik artikel diskuterar solar laddning, med maximal effekt spårning - se utdraghttp://CDs.Linear.com/docs/lt%20Journal/LTMag-V19N4-04-LT3652-JimDrew.pdf...

Bygga ett växthus med solar powered ventilation

Jag bor i solnedgången klimatzon 17 (San Francisco), så deras var mycket saker jag vill växa, men kunde inte på grund av klimatet. Min basilika var magra, min aubergine skrumpnade... Jag hade tur att få 2 eller 3 små tomater per planta. Jag velat ha...

CO2 bil och Solar Powered båt

The Co2 bilens sida intag faktiskt fungerar, och töm i hjulhusen. Min Solar powered båten var den snabbaste båt som min engineering lärare har sett. Han sa att det skulle ha vunnit tävlingar, om bara jag slutade det i tid!...

Fristående Solar Powered alger odling

Detta instructable kommer att täcka hela sammanställningen av min resa efter att ha avslutat min prototyp DIY Standalone Solar Powered Algae Cultivation gjorda av en återvunnen 55 gallon pvc trumma. Jag kommer också att visa hur jag integrerat en sol...

Enkla Solar Powered USB-laddare och högtalare

innan du gör detta, jag listat ut vad folk (9 + år) använder mycket nuförtiden och jag kom med: mobiltelefoner och mp3-spelare.Många människor slösar energi med hjälp av dessa två poster genom att köpa högtalarsystem för sina mp3-spelare och laddare...

Solar Powered vertikala DROPP Hydroponics med franska smide Detaljer * uppdaterad! *

jag verkligen ville ha ett sätt att växa en betydande mängd råvaror utan att använda någon makt som krävs en plugg att göra det, och att det ser bra - mer som möbel som du vill ha inne i huset. Så byggde jag detta.Det finns en miljon olika sätt att k...

Automatiserad Solar Powered horisontella Blind Controller

Jag började detta projekt eftersom vi har några horisontella persienner ligger i ett högt fönster över ytterdörren till vårt hus. Fönstret vetter mot söder, och här i Colorado, det betyder massor av solsken. Det vore trevligt att ha att solljuset lys...

Hur man gör en Solar Powered Fan!

(''Hooray! Det är äntligen gjort. Det är lite sent in i tävlingen men vi hoppas det är bra!'' )Detta är vad vi anger för Go Green tävlingen. Det är en cool solar powered mini fan. Tanken är att om du hade en fläkt som du vill använda luftkonditioneri...

Hur man gör en Solar Powered gångväg

jag säker älskar mig några sun burkar! De innehåller flera av mina favorit saker att röra runt med: lysdioder, solpaneler, varmt lim, man det är alla där och de ser bra ut för start!Det finns dock ett stort fett problem: solen! När det är mörkt ute,...

Cykel Directional Lights - enkel, låg kostnad och Solar Powered

Jag använda min cykel för att pendla till arbetet, och under hösten säsongen gång jag befinner mig rida hem i mörkret. Medan min cykel är utrustad med varselljus (och jag med en reflekterande väst) är jag inte särskilt orolig för att bli sedd medan j...

Solar Powered Clock

konvertera en vanlig klocka till en som laddas genom sol. En ganska lätt bygga med valfria lödning och låga kostnader gör detta till ett bra grabb vänliga projekt. Min son och jag byggt en eftermiddag och han var imponerad av idén att enkelt återanvä...

Avlägsen kontrollerade SOLAR POWERED pråm

här är en solar powered pråm jag byggt. Tyvärr, inte instructible men det är väldigt BASIC R/C grejer. Om du kan koppla in en RC bil kan du koppla detta in. Bara tråd solpanelen parallellt med batteriet. Det är så enkelt.Den solpanel och motor är frå...