Bygga maskiner från GemFlera månader sedan vaknade jag en morgon med en idé för ett projekt. Jag hade gått till säng funderar på en presentation som jag ska göra till en grupp mitten och teknik lärare i ett par månader. Jag ville komma med en enkel och billig projekt som de kunde använda för att undervisa sina elever någon aspekt av teknik och förhoppningsvis inspirera sin kreativitet. Under natten drömde jag att maskiner ur Gem och projektet föddes. När det gäller kostnaderna för detta projekt - kostade trä- och Gem mig 37 cent.

Jag hade redan flera projekt jag arbetade på på gång så jag tänkte om idén för ett par månader innan jag faktiskt satte sig med en låda med gem och började försöka göra en maskin. Under dessa månader listat jag ut den design och processen för att göra maskindelar och ett sätt att montera dem. Jag hittade jag behövde bara några artiklar och verktyg för att komma igång. Jag hittade processen att bli lätt. Gem maskiner är intressant att designa och bygga och kul för att arbeta när du är klar. Jag tror skulptural form av dessa maskiner ta på ett konstnärligt element också.

Detta projekt är ett bra sätt att lära eleverna mekaniska maskiner inklusive vevar, spakar, fulcrum poäng, roterande och linjära rörelser samtidigt som rör deras nyfikenhet och utveckla deras mekanisk aptitude fysik för lärare. I PLTW: detta kunde gå under modellering och Design som en miniatyr fungerande modell eller som en prototyp i tillverknings- eller strukturella system. Det kunde också gå under avsnittet energi och kraft. Stem: Det skulle kunna gå under nästan alla kategorier. Stort tack till dauphin 1974 som delat en länk till ett projekt kallat fett fredag på MIT. http://web.mit.edu/museum/programs/fat.html) I detta programgrupper och individer bygger maskiner och sedan länka dem samman i rad för att skapa en kedjereaktion. Jag skulle tro att det skulle vara ganska enkelt att komma fram till ett sätt att göra något liknande med gem-maskiner. Som skulle tillåta en hel klass med elever på varje bygga sina egna Gem maskin och sedan länka dem alla tillsammans för att skapa en kedjereaktion.

PS - Om jag vinna det stora priset i butik Bot tävlingen- och jag säker hoppas jag - jag kommer att använda det för att proto styrelser för detta projekt och andra för mitten- och gymnasieelever i programmet stam.

Här är en video av Gem maskinen jag byggt.

.

.

Biochemtronics

.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Arduino klo maskin

Vad?Maskinen är om 1:4 scale, perfekt för godis och andra små leksaker/priser. Fotavtryck är ~ 20 x 26 x 19 tum, tillverkad av aluminium extrudering, anpassade laserskurna akryl/trä, stegmotorer (Nema17) och en Arduino Mega. Stegmotorer flytta utlast...

Pay-per-kopia maskin utnyttja

detta bevis av begreppen instructable kommer att gå över hur man kan utnyttja en populär pay-per-kopia typ maskin med ett gem.Steg 1: Hitta kopieringsmaskinen och ett gem Dessa maskinens LCD kommer att säga "Ange nyckel Counter"Jag hittade detta...

Hur man bygger en Arcade Machine!

jag är äntligen tillbaka, och jag är här för att visa dig hur man gör en arkad maskin för din egen personliga njutning. Det är verkligen inte för svårt eller för dyra (jämfört med hur mycket verkliga arkad maskiner kostnad), så detta gör för en bra s...

Moxx's pistol med klipp

detta är den första pistolen jag har gjort som har ett klipp. den är liten, kraftfull och ser ganska bra. Det är ganska robust och genomsnittligt tillförlitliga. Detta kan vara den minsta pistolen med en klämma. eld inte här pistolen utan klippet i e...

3D-tryckt Biologically-Inspired Robotics

jag har tillbringat senaste få månaderna göra forskning om biologiskt inspirerad robotic strukturer. Medan min strategi kan tyckas formalistiska i naturen, var dessa enheter bara ett medel för att slutligen bedriva social forskning. Denna önskan härs...

Cykel vev Removal Tool

detta Instructable om hur du ska bygga / maskin din egen cykel vev borttagningsverktyget från början och för under 3.00 $!Jag vet att Park verktyg har sina egna veva borttagningsverktyget men hur vill du göra din egen??Steg 1: Material & verktyg Mate...

Steampunk Lugsail mark vindsurfare

här är en lugsail mark vindsurfare som kommer att gå med din hatt eller märg hjälm.Till min förvåning fungerar det riktigt bra.Det är ett pågående arbete, jag ersätter successivt modern delar med "äkta" sådana.Här är några video av tidigare land...

Bygg din egen CNC-maskin.

När jag flyttade till Pittsburgh, hade jag en serendipitous stund när jag gick förbi ett ställe som heter TechShop. Många av er kanske har hört talas om det men jag visste inte och personalen var vänlig nog att ge mig tour. Förlägga blåste mitt sinne...

Bygga OpenKnit maskin

OpenKnit maskinen är en öppen, låg kostnad, digital tillverkning verktyg utvecklat av Gerard Rubio. Maskinen ger användaren möjlighet att skapa sina egna kläder från digitala filer. Designa, producera och bär kläder kan nu hända på samma ställe, så a...

Bygga en TENS maskin för att ta bort smärta

A TEN maskin för att ge ett läkemedel gratis sätt att ta bort smärta från kroppen (TENS står för transkutan elektrisk nervstimulering). Här kommer jag visa dig hur man bygger din egen Tens maskin och minska mängden piller du använder ska stoppas, smä...

Bygg en selfie maskin med en IP-kamera på mindre än 15 minuter!

Är du redo att bygga en selfie maskin på mindre än 15 minuter, som skickas till din e-postadress en ögonblicksbild från en IP-kamera? Detta är möjligt tack vare TimeSquair.Bilden visar en IP kamera nära TimeSquAir, men det kan vara brett bort, anslut...

Bygga en arkad maskin drivs av raspberry pi för en låg budget

så jag blev inspirerad av de projekt jag såg online som NaCade och Porta-Pi, och ville bygga något liknande. Problemet var, som 13-åriga barn, jag har egentligen inte så mycket pengar att spendera, förutom presentkort. Så istället för att försöka föl...

Hur man bygger din egen Gaming maskin

Älskar dugamla skolan arkadspel? Hur skulle du vilja veta hur man bygger din egen, med ett urval av över 5 000 spel att spela när som helst det passar din fantasi?Vill veta mer? Klicka här för mer information eller kolla in följande steg för att skap...

PCB Etsning maskin från början--mycket mycket mycket lätt att bygga

detta är den enkla sätt och billigaste sättet att göra din egen etsning maskin för PCB / elektroniska hobbies, massor av DIY maskin jag har bygga för mitt hem gjorda projekt men jag sak här är EASYest och det billigaste sättet eller ens kommer att ko...

Hur till bygga din egen vikt maskin

hur att bygga din egen vikt maskin och spara en massa pengar,...

Hur man bygger projektet "Fab" knex ball maskin

Hej, är detta en instruktion hur man bygger min boll maskin "Fab". Jag hoppas du kommer gilla det!Steg 1: PiececountStavargrön: 208vit: 210blå: 417gul: 262röd: 119grå: 42svart (samma längd som grå, du kunde youse vidjor grå istället, men svart ä...

Enkelhet - en K'nex Ball maskin nästan vem som helst kan bygga!

Hej alla,Idag kommer jag visa dig hur man bygger en Simple K'nex Ball maskin, som alla kan bygga, därav varför det kallas "Enkelhet". Jag gjorde denna ball maskin i längre än 10 minuter (planering och byggnad). Jag publicerade här instuctable fö...

Bygga en USB Orange Thrower maskin

detta steg för steg visar dig hur man bygger en Orange Thrower maskin kontrolleras av en dator med en vanlig USB-kabel.Den är baserad på de gamla Trebuchets även om det är gjord av käppar och inte har sjalen. Elektroniken är mycket enkel, det räcker...

Hur man bygger en annan värdelös maskin: lätt att göra, och svårt att använda!

Så många onyttiga maskiner byggs, varför bygga en annan? Helt enkelt, det är riktigt kul:), kul för att bygga och kul för att leka med.Jag försökte att ge denna version en karaktär, som jag alltid känt att det finns någon "tänkande inne i lådan"...