Candle experiment och utforskningarFick vax?

Ljus är inte bara hittade på så många platser, men de kan förstå på så många saker. Från staterna av frågan till värmeledningsförmåga till förbränning för ljus verkar ibland det hela forskarvärlden kan hittas i en liten låga.

Här är några ljus experiment och utforskningar som jag vill göra med mitt klassrum för unga och gamla både!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Candle experiment del 1

Tre ljus experiment. Se video för mer detaljer.Om du inte kan se videon, Följ [denna länk]1. brandfarliga rökLys upp ljus och vänta tills vaxet smält. Dump ljus och flytta lågan att röka - ljus reignites.2. låga i trattProva att blåsa på ljus genom e...

Detta instructable är inte komplett och närvarande arbetar inte jag på den. HELIOSTAT experiment och att hitta sann norr med ekvatoriella montera.

Om en spegel kretsar på ekvatorn montering på 7,5 grader per timme kommer det kasta solens ljus i samma riktning hela dagen?Detta är en mycket låg tech experiment så att jag kan bättre förstå heliostater.Jag gör detta experiment på grund av min brist...

Mage dice tower: laserskuret och 3D tryckta

Vi spelar en massa brädspel runt mitt hus, och om du har barn, då vet du hur det är att hämtar tärningar från golvet varje par varv. Så några månader tillbaka, min flickvän och jag började undersöka dice torn för att hålla tärningarna från att flyga...

Cub Scout Erosion Experiment

Min äldsta son (8-år gammal när jag skrev detta Instructable) är i Cub Scouts.Som en del av ett av kraven vi försökte uppfylla, utförs våra varg/Björn Den (kombinerade möte) elektiv 15, vatten- och markvård, för att tjäna en pil. (Detta är alla en de...

12V-180kV: en ackumulatorn driv Marx Generator (och introduktion till elektronik)

Om du läser detta Instructable, en sak är förmodligen sant: du är intresserad av hög spänning! Om så, har du kommit till rätt ställe; Marx generatorer kan tillfredsställa din törst efter gnistor, lugg, och spänningen. Jag gjorde denna Marx Generator...

Varm lim, Silicon formar och lite Glitter

Varmt lim och Silicon formar, du fick alla dessa vackra söker gjuten blommor. Tillägg glitter under gjutning produceras två vackra formerna på den extrema högern.Silikon formar tål mycket hög temperatur. Eftersom de är också flexibel är det mycket lä...

Hur man minska kostnaderna, rädda världen, och må bättre om dig själv

fattigdomsgränsen i USA är flytande strax över $10.000 för en enda person. Tyvärr är detta mycket högre än för global fattigdom. Jag säger "tyvärr" eftersom det betyder att oavsett hur hårt vi har det just nu, det finns miljontals människor på a...

TV-schema bunden och flikar

sidor av obundna veckoschema ut med tidningen är ojämn och oregerliga, och en viss dag program rutnät kan vara svårt att hitta. Förbättrad användarvänlighet och bekvämlighet gör dessa rättelser mödan värt för mig.Jag beror på den mycket lokaliserad T...

Chorizo, getost och Poblano Tostadas

mexikanska Tostada pizzor är så enkla, så mångsidig och så läckra.Prova min favorit version med Chorizo, poblano chili remsor och getost - eller - experiment och skapa en signatur Tostada Pizza din alldeles egna.Förkokt tostada beskjuter är endast nö...

Automatisera din vetenskapliga experiment

automatisera din nästa vetenskapligt experiment för under $20 med en datalogger och frigöra tid för viktigare saker som denna franska kysser InstructableSteg 1: Datalogging för dummies Din lärare har bett dig att mäta temperaturen i en kopp hett vatt...

Awesome kemi Experiment! (Bara 4 enkla steg)

jag skulle vilja kalla detta experiment... Toppen. Det innebär samma material används för att skapa en worx bomb, men i stället för svällning vätgas inuti en sluten behållare, gasen fångas med en standard partiet ballong och antändas på säkrast möjli...

Bakpulver och ättika vs Diet Coke och Mentos reaktioner

dag vi jämför två experiment. Diet Coke och Mentos Mint som är en fysisk experiment och bakpulver och vinäger som är en kemisk reaktion. Vi kommer att se vilka har ett större utbrott, och vi förutsäga Diet Coke och Mentos kommer.För att starta, behöv...

Experiment i avancerade dataloggning (med Python)

Det finns en hel del uppgifter loggar instructables, så när jag ville bygga ett loggning projekt av min egen jag tittat runt på ett gäng. Några var bra, några inte så mycket, så jag bestämde mig att ta några av de bättre idéerna och göra min egen ans...

Hur man Couchsurf och bo någonstans i världen gratis

CouchSurfing är inte min uppfattning. Men det är en stor passion till mig. Couchsurfing är enkelt, det bästa sättet att uppleva liv och många kulturer, människor, och livfulla bakgrunder av denna galna space rock (jord, för dem som inte funderar utan...

DIY vakuumkammare för experiment

Aloha! I detta instructable jag vill berätta hur man gör en vakuumkammare och en vakuumpump för denna kammare att bära på några galna experiment!Även jag gjorde videon, och på den första halvan av det jag kommer att visa några galna experiment i vaku...

Handen och foten varm vax behandling

Jag är äldre och mina händer är alltid torr och narig från arbete på gården och rengöring. Jag har velat göra en hand och fot behandling med bivax. Jag blev förvånad över att inte hitta någon online recept. Jag har hitta en salong som gjorde sina egn...

Mythbusting Airsoft Hopup och fat Dynamics

Dynamiken i hur en ~5.95mm plast sfär reser ner en 6,01 mm-6,23 mm fat, påskyndas av miljöbelastning skillnaden.Det är allmänt trott att BB färdas ned övre pipan på grund av hop upp. Jag är här att avslöja denna myt.Detta är en dubblering av inlägg p...

Gör bubblor med händerna och andas från dem!

i detta Instructable jag kommer att försöka lära dig hur du gör bubblor med lite tvål, vatten och bara händerna. Följa dessa instruktioner noggrant kommer förhoppningsvis att du kan göra största bubblorna du någonsin har sett, och som en extra bonus,...

Röd vit och blå Jello Shots

den 4 juli i år jag skulle till en kompis och ville ta något så jag beslöt att göra jello shots att fira semestern! Detta var lite av ett experiment och medan skotten kunde ha hålls samman bättre, de smakade ganska bra!Steg 1: ingredienser För dessa...