Clip-On metall inramade läsglasögoninser jag att många (om inte de flesta) av Instructables publiken kommer att vara för ung för att behöver dessa, men ha det i åtanke - förr eller senare kommer du.

Jag är 40 år gammal och jag har slitna glasögon för närsynthet delen av mitt liv. Jag är förbi att vara alltför orolig för utseende och kontakter är jobbigt, så jag har fastnat med glasögon. Jag har ett par tunna metall inramade, små objektiv glasögon som jag gillar mycket. Nyligen har inom det senaste året eller så, jag har insett att tiden av mitt liv kommit då mina armar blir lite för kort för att läsa bekvämt och min riktigt cool ny laptop med en 1920 x 1200 upplösning har text som är lite svårt att läsa när det sitter på mitt skrivbord. Det är inte som jag är helt framsynt (ännu), men efter lite, jag börjar bli irriterade ögon och jag läsa och använda datorn mycket.

Jag är inte redo för att få progressiva glasögon. Jag egentligen inte behöver dem och jag vill inte större objektiv i mina glasögon (förutom, jag börjar bli gammal, men jag vill inte att * titta * gamla). Jag försökte på en låg powered par läsglasögon, över min riktiga glasögon, och sa, "Wow. Det är mycket bättre." Givetvis gör bär två par glasögon att du ser lite rubbad. Jag har tjusig liten fjäderbelastad polariserade solglasögon som jag köpte på Wal-Mart som matchar mina ramar så jag tänkte, jag slår vad någon gör samma sak i läsglasögon. Jag såg, om än inte mycket grundligt, och det bästa jag kunde hitta var sådana som klipp på toppen av dina glasögon och kan knäppa upp ur vägen. Min pappa hade par solglasögon som detta tillbaka på 70-talet och de ser lite töntig.

Så, jag hade precis köpt ett par nya solglasögon eftersom linserna i min gamla var repig och jag bestämde mig för att jag bara skulle transplantera linser från ett par läsglasögon till sunglass ramar. Ja, detta skulle se töntig, alltför, men åtminstone det skulle vara något som jag gjorde och uppfann själv.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Anpassade läsglasögon

så här lata gamla Geek gick in Dollar store att prova på några läsglasögon. Jag försökte en 1.0 makt och jag kunde läsa ganska bra med mitt vänstra öga. Jag försökte en 3.0 makt och jag kunde läsa ganska bra med mitt högra öga.Konstigt men jag vet eg...

Bärbar läsglasögon. På språng läsglasögon.

Om du är som mig och hatar glasögon, är här ett alternativ.Hitta billiga läsglasögon och skär linser ut, borra ett hål och fäst din nyckelring.Jag har flera linser, en på min nyckelknippa, en på min frus nyckelring och en på min snodd på jobbet. När...

Hemgjord läsglasögon

Vill du läsa på natten men det finns problem med din lampa, inte längre med min hemmagjord läsglasögonSteg 1: Bitar av små bitar jag användeJag använde en P1 makt, kabel, batteri. För att krydda upp det använde jag en Dimmer istället för att alltid s...

LED läsglasögon

detta Instructable post för Mash-Up tävlingen kommer att berätta hur man kombinerar dina läsglasögon med en LED-ljuskälla. Du kan bygga det billigt och med extrem lätthet. Nu kan du läsa tidningarna i mörker eller i svagt ljus!Steg 1: material Materi...

Bifokala läsglasögon

när jag blev äldre jag behövde läsglasögon, som jag köper från lokalen "dollar store" för $2. För närvarande behöver jag 1 dioptri för datorskärmar, 2 diopter för läsning och 4 för fint arbete.Någon gång behövde jag läsa en dator skärm och små-t...

Hur man gör omedelbar läsglasögon

för dem som behöver glasögon för att läsa finstilt, här är en enkel metod. Du kan använda det, i en knipa, när du har kvar dina läsglasögon. Jag och många andra har oberoende upptäckte denna teknik. Det användes troligen tusen år sedan.Hur det funger...

$3 & 3 steg laptop stand (med läsglasögon & penna fack)

detta $3 & 3 steg laptop stand kan göras inom 5 minuter. Det är mycket stark, lätt vikt, och kan vikas för att ta med vart du än går!Steg 1: Steg 1: verktyg & diagram You need:- Kylare Rack & fällbara stativ(jag fick den på asiatiska husgeråd...

Metall inramade filmaffischer

Jag ville dekorera loungen på makerspace med några trevlig filmaffischer, men vill inte spendera en bunt på professionell inramning. Jag ville också ha något som går med våra grå metall asket.Resultatet är en unik uppsättning ramar som ser bra ut och...

Läder glasögon fall

Jag har tänkt att lära sig mer om leatherworking ett tag, och med julen runt hörnet var ett perfekt tillfälle att öva! Jag försökte tänka på något alla kan använda, och landade på ett Glasögonfodral (richardhan jag ser att du kom till samma slutsats,...

Glasögon med strålkastare och en dubbel Partyläge

Här är en heltäckande instructable att bygga din egen DIY glasögon som kommer att ersätta du pesky gamla pannlampa, med extra funktioner som gör att du stjärnan på nästa Halloween festen med dubbel Partyläge. Och det kan gå så långt som ersätter du s...

DIY metall etsare

Detta projekt kan använda som gravera någon metall produkt eller om du ger en gåva du kan etch ditt namn på wright draw somethings vara kreativ har använt en stencil eftersom min min fria hand ritningar är dåliga.Steg 1: Saker vad du behöver för dett...

Glasögon skadeförebyggande

Too många gånger att jag noga med att nämna, jag har förlorat mina läsglasögon eller solglasögon från min skjortfickan medan böjd över eller avsluta min bil. Detta kan vara en mycket dyr förlust beroende på kostnaden, eller behovet av artikeln som är...

Glasögon reparationsdisketten med Sugru

liksom många, jag har haft Glasögon större delen av mitt liv. Flera par har brutit rätt vid den punkt där bron möter linsen och thusly dödade mina glasögon. Efter att ha försökt att reparera dem i affären, sa de det var unrepairable. Du kan inte löd...

Fixa halka glasögon nyckelband

Problem: glasögon hela tiden glider bort av deras odrägliga nyckelband? Bruten och förlorade glasögon, för många att räkna? Arrgh!Jag vet jag inte är enda där ute. Min make också klagar. Jag har haft Glasögon slip av deras Logoband, fastna och dra bo...

Solförmörkelse betraktare läser glasögon och kartong

Solförmörkelser är sällsynta astronomiska händelser som är spännande att titta på, men kräva någon form av utrustning för säker visning. Även om de flesta av solen skyms, den fortfarande avger tillräckligt med ljus, särskilt ultraviolett ljus, som ka...

Metall väggkonst - segelbåtar

jag är helt in i konst och hantverk... något intresserar mig. Jag har letat i metall art...but inte kunna svetsa för brist på utrustning var en stor nackdel... att surfa för en billig svetsning kit... men alla priser var långt... till hög för mig. Fö...

Flerfärgade trä ringen med metal-bandet

Så jag gjorde denna ring ett tag sedan och älskade verkligen hur det blev så jag beslutat att göra en Instructable, tyvärr just efter att jag gjort det jag förlorat det någonstans djupt i tarmarna av min butik (du vet hur stökigt dessa saker kan få)....

Super lätt glasögon reparation

jag köpte ett par relativt dyra flexibel ram glas ungefär ett år och hälften sedan. Jag är verkligen grov på glasögon och därför jag splurged på dyra men förlåtande ramar. Tyvärr verkar jag ha plockade fel detaljisten och slutade med bildrutor som så...

Den "Du är i den åldern" Eye glasögon fallet

Så gick jag till optiker för en check. Och när jag berättade för unga, bara av college, läkare jag har märkt min vision har varit lite suddig nyligen och jag tycker jag har att hålla saker längre bort att läsa dem, hon log och svarade glatt: "Japp, d...