CoPiLot : Mobile Media Center PCDetta projekt är i grunden en hemmabio PC (HTPC) byggd för att användas i ett fordon så det är mobila. Jag hade kalla det en MTPC, men mina barn kallar bara det "The Little Black tangentbord" när de ber att använda den.

Min frus Dodge Grand Caravan kom med en riktigt bra underhållningssystem, men jag trodde jag kunde göra det bättre. Den spelar mp3 och andra ljudfiler från en hårddisk inbyggd i den dubbla DIN dash enheten, men för video det endast kan spela DVD-skivor och det går inte att lagra video-filer. Detta innebär att du måste bära ett gäng DVD-skivor runt, belamra bilen.

Jag ville ha ett sätt att spela filer från en tumme enheter i stället för från diskar eftersom det finns mindre möjlighet att diskarna blir förstört eller förlorat. Det finns också fördelen av barnen att kunna förändra filmen från baksätet, så de behöver inte vänta tills passageraren kan ändra disken och passageraren inte har att läsa listan film för tittarna. På långa bilresor är det här en stor hjälp.

Några minibussar börjar inkludera HD underhållningssystem, men 2013 husvagnen var inte en av dem. Det finns 3 RCA ingångar bakom vänster skjutdörr, så om jag skulle spela filmer jag behövde en analog källa (som är allt svårare att hitta dessa dagar).

Jag har haft en Raspberry Pi B + som jag köpte för att mixtra med och använda som en Octoprint 3d utskriftsserver, men jag trodde jag behövde något som Pi modell B eftersom den hade 1/8" hörlurarna och den gula RCA för analog video. Då upptäckte jag att kontakten på B + 1/8" är faktiskt ett uttag med 4 ledare som ger stereo ljud- och så länge du har rätt kabel att använda den. Eftersom vi planerade en familj roadtrip, jag kastade snabbt det här tillsammans och jag var riktigt nöjd med resultatet. Om du tar en HDMI-kabel längs på resan, kan du även använda det att spela upp filmer när du slutar på ett hotell.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Raspberry Pi Mobile Media Center med Smartphone kontroll

Våra viktigaste idéer för en perfekt mobil mediacenter är:-titta på video eller lyssna på musik var som helst (bara strömförsörjning och en monitor/projektor för videor krävs)-enkel kontroll med din smartphone-enkel installation för icke-programmerar...

Att skapa en hem Media Center-Streaming med Ubuntu

låt oss inse det. Skivor är ett minne blott, och externa hårddiskar är skrymmande och obekvämt. Med denna guide, kommer att jag visa dig hur du skapar ett hem Media Center, kan strömmande filmer och musik direkt till din dator. Bästa är, det är grati...

En Media Center lösning även hustrun och barnen använder.

Detta Instructable är en sammanfattning av min erfarenhet försöker ett stort utbud av mediacenter-program, operativsystem, hårdvara och filformat. Detta är inte en PVR hur till och inte tillåter dig att spela in eller pausa live TV, även om jag komme...

Raspberry Pi 2 Media Center: Kodi på XBian

Författare: Timothy träDatum: April 2015ÖversiktDenna guide går igenom konstruktion och konfiguration av en hem mediacenter från delar till kör system. Efter att ha följt dessa steg, har du en löpande Kodi mediaserver på en Raspberry Pi 2 i en Altoid...

Hur man bygger din PC för Media Center, webbserver, arkivera delar

Denna tutorial visar dig hur man bygger en PC för installera min mediacenter, webbserver, dela filer.För mig ska jag använda den till göra en mediacenter.Vad behöver du? :Mini eller mitten av tornetMamma styrelsenProcessornRAM-minneFör min användning...

Gamla Laptop konverteras till nya Media Center PC!

Hej alla! Detta är :) mitt senaste projekt och jag gillar det verkligen! Jag hoppas du njuter. Konvertera en gammal bärbar dator till en media center-datorn var välbehövligt i mitt hem. :)Steg 1: Ta isär gamla laptop!Den enklaste delen av hela projek...

Farfar klockan Media Center

Jag har köpt en full storlek golvuret med avsikt att bygga en mediaserver. Att vara en Whovian och med tanke på det skulle bli en huvudlös personlig moln server; Jag döpte det Gallifrey. Disklagring själv är märkt Nebula.Efter att ha övervägt Linux o...

Gamla laptop Media Center - XBMC

alla har massor av filmer, serier, bilder och musik. Med XBMC kan vi samla alla dessa uppgifter och spela det på din platt-TV.Jag kommer att visa dig grunderna för göra en lätt mediacenter. Efter som jag ger dig några alternativ som du kan göra efter...

Konvertera en gammal bärbar dator till en Media Center-

hur man tar och gamla Laptop och omvandla den till en Home Theater PC som kör XBMC på Openelec.Jag har använt en Acer Aspire AMD moderkort med 1gig RAM.Hur man installerar Openelec med windows.HärObs: Openelec och XBMC är Open Source program. Kredite...

Raspberry Pi Media Center (med PVR-funktioner)

I detta instructable jag ska visa dig hur man gör en Raspberry Pi Media Centre.Detta mediacenter kan:1) spela in TV-program2) spela videor3) spela musik4) öppna filerDet kan också göra massor mer!Låt oss komma igång!Steg 1: Del 1 Flash SD-kortet Gå t...

Media Center dörr uppgradering

du har ett skåp att förvara din TVR, kabel-TV, PS3, Xbox, Stereo - men inte vill använda det eftersom eller har att hålla dörrarna öppna så att IR-fjärrkontroller fungerar - och hålla temp?Detta är en galen lätt uppgradering - och så värt detSteg 1:...

XBMC Media Center med Raspberry Pi

Media Centers är användbara verktyg som tillåter användare att organisera och spela deras medier, inklusive videor, musik och bilder. Mediacenter gör det möjligt att strömma innehåll från flera datorer till ett hemmabiosystem eller andra centralt läg...

Kodi-OSMC/XBMC Media Center

Jag nyligen fick 2 raspberry Pi B modeller och har spelat med XBMC/Kodi mycket på min dator. Så jag bestämde mig för att jag vill bygga min egen Raspberry Pi Media Centre. Detta är min första Instructable så var försiktig med mig.Steg 1: Ladda ner mj...

Lite mer gnista... Moderna stål Media Center

Timothy Adam mönsterDu hittar här av ett modernt stål nöjescentrum. Detta ritades och byggdes av Timothy Adam....

Skapa Media Center med Raspberry Pi

Krav:En raspberry Pi (alla modeller)En tom micro SD-kort, åtminstone med 512 MBHD-skärmInternet-anslutning om du vill visa kabel kanaler gratis (minst 5 MB/s).---HD-skärmen: Det kan vara din PC skärm. I storlek som du vill. Upplösning:, bättre med 10...

RaspberryPi Media center - XBMC

detta är en snabb video som visar hur man ställer in XBMC på den raspberryPi med raspbmc. Detta kommer att visa din raspberry Pi ett mediacenter.-------------------------------------------http://www.raspbmc.com/Kolla in forumen för hjälphttp://forum....

Xbox Media Center på under 30 minuter (Xbox Live säker alltför!)

Detta instructable kommer att gå över hur man kan omvandla dina lager XBox, in i ett multimediamonster. OK, så det är inte goinng att ge dig hd-upplösning video... men det kan leda till nedskärningar som video för visning på en standard 480 TV! Yay n...

1981 Portable VCR Raspberry PI Media Centre

Detta är en tidig 80-Sharp VC - 2300H bärbara Videobandspelare som jag har konverterat - det har nu en Raspberry Pi i centrum, kör de utmärkta Raspbmc medierna Center software. Andra uppgraderingar inkluderar en snazzy arduino-baserad klocka och en E...

Avancerade Multimedia Center

Hur man bygger en mångsidig budget multimedia centerSteg 1: 1. IntroduktionUnderhållningär en form av aktivitet som innehar den uppmärksamhet och intresse för en publik eller ger glädje och förtjusning. Det kan vara en idé eller en uppgift, men är me...