Crepe rosor med blodapelsiner och kardemummaidealiskt, allt jag gjorde skulle smaka lika bra som det ser ut. Det kan dock vara svårt, att göra en underbar, särskild presentation som också smakar spektakulära. (Jag bet du kan gissa vad jag tycker om sockerglasyr.) Så när jag behöver göra en maträtt som är särskilt vackra, försöker jag att arbeta med de visuella kvaliteterna av ett visst livsmedel, snarare än att försöka tvinga det att se ut som något annat. Ett tag, har jag haft en magkänsla att crêpes ganska, oregelbundna kanter bara kan göra en härlig blad och kronblad. Då sprang jag in i en enkel papper art teknik för rosor... sätta två tillsammans och du få crêpe rosor! De ser komplicerat, men de är verkligen inte svårt att göra. Och du behöver inte massor av särskild utrustning, antingen. Om du har en icke-stick eller gjutjärn stekpanna, en KLÄMFLASKA (återanvända ketchup flaskor fungerar bra), papper kaffe filter och en vass kniv, är du i branschen. Och det bästa är att de är absolut riktig mat--precis som läcker som vanliga gamla runda crepes. Du kan göra några blommor att dekorera en servering av regelbundna crepes eller göra en hel bukett för din valentine.

Självklart behöver du inte göra mitt recept på sås att göra crêpe rosor, men jag tror du vill. Vackra röda blodapelsiner är i säsong och jag tror att den rosa såsen ser fantastiska med rosor. Smakerna i denna maträtt var inspirerade av de klassiska crepes suzette. Men min ta är lite ljusare och ljusare än dess härligt smörig farförälder. Och jag kastade i lite kardemumma och orange blomma vatten också, bara för att de är läckra.

Ingredienser

För servering:

3 små blodapelsiner

Cr ê pes:

1 ägg
3/4 c. mjöl
1 1/4 c. mjölk
1 T. smör, smält
1 T socker
nypa salt
zest från 1 apelsin
1/2 t. orange blomma vatten (valfritt)
1/2 t. vaniljextrakt

Kardemumma blod apelsinsås:

2/3 c. blodapelsin juice, reserverade från att skära de orange segment
3 kardemumma pods
1/4 c. socker
2 T. smör

Avkastning:

minst ett dussin rosor, serverar 2-3

Se Steg
Relaterade Ämnen

Kittlande Baked lax måltid - baby tomat & ört crusted Bakad lax med ris och rostad sparris

Detta är en av mina favorit Bakad lax recept med en touch av mild-krydda. Fresta dina smaklökar med syrlig tomat toppning och smakrika örter... och för att inte nämna, enkelt kokt ris och rostad sparris gör en frisk glad måltid... Smaklig måltid! :)J...

Äpple och kardemumma gelé

Snarare en ovanlig, men mamma gav mig sist av trädgårdens äpplen, och jag var lite av ett dilemma som vad jag bör så med dem. Ville inte gå ut och köpa massor av ingredienser för det, och har haft en låda med kardemumma pods i skåpet för aaages. När...

Värmedyna med ris och Spice

denna vinter min familj var kall, så jag hittade de mjukaste utslitna lakan i vår lagning högen, och sydde hotellpoolen varm förpackningar att hålla värmen länge. Jag fyllde dem med torrt ris och örter eller kryddor. Det tar ungefär 10 till 15 minute...

Honung, valnöt och kardemumma baklava tårta

En intressant kombination av honung, valnöt och kardemumma i en polenta tårta fuktad med en citrusy, klibbiga sirap. Läckra :) Detta recept är inspirerad av kombinationen av baklava (mellersta östra/Medelhavet söt) och en judisk honung kaka som serve...

Kärnmjölk pannkakor med äppelkompott och honung (gjort med ghee)

En pannkaka är en platt kaka, ofta tunn, och runda, beredda från baserade på stärkelse smet och kokt på en het yta som en plättlagg eller stekpanna. I Storbritannien, pannkakor är ofta Osyrade och likna en crêpe. I Amerika används en prishöjande agen...

Avokado och ingefära glass med chili och passion rippel

Jag älskar att experimentera i köket. Att skapa något unikt som smakar riktigt bra.Jag skapar och förbereda nu denna dessert för första gången. Men säkert inte sist.Detta är en frisk. En ren explosion av vitaminer, mineraler och nyttiga fetter.Steg 1...

3D-Grafisk Design med Blender och Gimp

Hej alla!I detta Instructable går jag till och hur du använder den fria programvaran mixer för 3d grafisk design. Även om det förefaller formidabla, är grunderna i blender lätt att bemästra. 3D-konst har blivit lite av en mörk konst, men det finns ve...

Upptäcka cirklar med OpenCV och Python

Inspiration:-Idén till detta kom när jag mixtra med OpenCV och det är olika funktioner. Sedan frågade en vän att hjälpa honom att utveckla en algoritm som kan upptäcka en cirkel från en FPV kamera monterad på ett RC plan och justera justering av plan...

Färga påskägg med gummiband och Onion Skins!

Jag lär dig hur man färga dina påskägg med gummiband och lök skinn att göra verkligen unikt, elegant och typ av traditionell påsk ägg. Det är mycket snabbt och enkelt, alltför!Denna metod blir vita ägg i en härlig brun med gummiband som en motstå. Ce...

Kyckling vattnare med svalare och elektriska av

Det finns massor av bra instruktioner visar hur du använder fjäderfä bröstvårtor för kyckling/fjäderfä waterers. Jag uppmuntrar dig att kolla upp dem för tips att göra med PVC och fjäderfä bröstvårtor.Jag vill visa med en lätt-till-finna kylare , PVC...

Hur du enkelt spela in skärmen med Linux och konvertera Video

Hur till lätt spela in The skärmen med Linux och konvertera Video - Klicka här för fler roliga filmer, jag tillbringade timmar skriver en guide om hur du spelar in en screencast, eller spela in vad som finns på skrivbordet, och konvertera den. Hittad...

Öl misshandlade fisk yngel med sallad och körsbär tomat sallad

För att vara ärlig har jag aldrig lagat något med öl. Infact jag trodde aldrig att vi någonsin kunde laga mat med öl. Jag är så glad att denna tävling gjorde mig experimentera matlagning med öl och jag måste säga att resultatet var mycket god och giv...

Arduino Bluetooth Garage dörrkontroll med sensorer och anpassningsbara Android App

Använda en arduino till aktivera reläer för att öppna garageportar och elektriska dörrlås.En anpassningsbar Android App, ansluter till arduino via lösenordsskyddade bluetooth-ihopparningen.En bluetooth hc-05 modul tar emot kommandon från en android-t...

Drunken Linguine med Parmasan och olivolja

här är att det gamla uttrycket, jag alltid laga mat med vin och ibland jag lägga den i maten! Ja idag jag kommer inte vara enda berusad i köket * skojar bara:).Denna enkla maträtt är bra för en pasta förrätt eller en viktigaste förrätt. Jag har försö...

3D-linsformad utskrifter med Photoshop och PSDto3D och bläckstråle skrivare

lentikulär utskrift är en metod som normalt platt, statiska bilder kan förmedla djup och rörelse. "Magin" i bilden är en optisk illusion skapad av en plastfolie täckt med många rader av små linser.En bild måste vara speciellt beredd att matcha l...

Paj med bacon och ägg

paj med Bacon och ägg bakat av frugan och mig....

Omgivande temperatur prognoser med DHT11 och LinkitOne styrelse

Dag i detta Instructable kommer vi att kontrollera omgivande väderförhållanden med DHT11 och Mediatek LinkitOne styrelse...DHT11 temperatur & Fuktsensor har en temperatur & luftfuktighet sensorkomplex med en kalibrerad digital utgångssignal. Med h...

Arduino - Ultrasonic Sensor med lysdioder och Summer

Hi guys detta är min första tutorial, jag har precis börjat för några månader sedan lära sig elektronik (tidigare jag har bara visste hur man programmerar i C och Python). När jag avslutat projektet (tog mig ca 5 timmar eller något) har jag beslutat...

Akut brand säkerhet Sprinkler med LM35 och LinkIt en

Vad kommer du göra när misstag ditt hem, kontor, etc börjar brinna!Här är en lösning för att kontrollera lågan! Så, idag vi ska genomföra nödsituation Fire Safety Sprinkler med LM35 och LInkIt en styrelse.LM 35 ger linjär proportionell utgång med hög...