Data logga temperatur sond (200 ° C till +1300 ° C)Jag behövde ta temperaturen vs tidmått för forskning utrustning för att avgöra hur mycket tid i förväg någon bör börja prepping innan de faktiskt avser att använda utrustningen. I det här fallet innebär prepping att kyla ner en metall termisk massa med flytande kväve för att fälla fukt i det omgivande luftar utrymmet via kondens.

Jag kunde ha gått ut och köpt en dyrare temperaturkännande produkt som kan ha gjort vad jag behövde. Men var med tanke på enkelheten i ett termoelement, kombinerat med specifika listan över krav jag hade för mitt fall alternativet mer kostnadseffektivt (och roligare) att bygga en själv som skulle uppfylla mina behov. Till exempel, är här några av de krav som gjort en billig affären termoelement olämpliga, och också vidare drev upp priset på de dyrare alternativ för särskild användning. Utrymme jag mätning i var kompakt (ungefär lika stor som en knytnäve) och tätas med en grind ventil under kyla, så vi inte kunde bara sond det medan du håller en avläsning display. Ett andra krav var därför att systemet måste vara fristående genom att spela in sin mätning historia så att den kunde hämtas senare. Och tredje, flytande kväve temperaturer (kokpunkt =-196C) är långt utöver utbudet av billiga TMP sensorer i många temperaturkännande elektronik, så de inte kunde användas.

De största fördelarna med Data logga temperatur sond:

-Temperatur mätningar från-200C till +1300C med samma enhet (Obs: sonden kan få detta varma, elektroniken kan inte)

-Innehåller NIST koefficienter och beräkningar för att kompensera för icke linjära spänning svar vid extrema temperaturer (nära mätning ramen)

-Kompakt fotavtryck, mätning under 2" square och ca 3/4" tjock, inte inklusive sonden och batteri

-Mätning registreringsintervall lika bra som 1 sekund (< 1 andra för avancerade användare som vill justera koden)

-Kan visa mätningar på en dator i realtid medan du spelar in dem till SD-kortet samtidigt

-För en viss data pekar kredittid, den totala varaktigheten för datainsamling och det totala antalet data skala med batteri och SD-kortstorlek.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Geo Data Logger: Arduino + GPS + SD + Accelerometer att logga, tidsstämpel och geo-tag sensordata

uppdateringar17 okt 2013: Jag har publicerat en guide om hur du använder din Android-telefon kan utföra en liknande uppgift genom att utnyttja din Android enheten är inbyggd GPS och sensorer.6 feb 2013: Med på GeoAwesomeness http://geoawesomeness.com...

DS18B2O - temperatur sond med RJ45-kontakt

detta Instructable använder arbete som Jonathan Oxer och Hugh Blemings i boken "Praktiska Arduino" på:http://www.practicalarduino.com/och bygger på arbetet som utförs av:http://www.cheapvegetablegardener.com/med hemlagad vattentät digital termom...

DS18B20 temperatur sond med LCD-

DS18B20 kommer i en temperatur sond form, som är vattentät. Jag hade riktigt svårt att försöka få detta en arbetar och jag tänkte jag skulle dela hur jag till slut fik den arbetande. Njut!Steg 1: delarDe delar du behöver för detta projekt:Arduino Meg...

En fristående Data logga vindmätaren

jag älskar samla in och analysera uppgifter. Jag älskar också bygga elektroniska prylar. Ett år sedan när jag upptäckte de Arduino produkterna, jag omedelbart tänkte, "Jag vill samla in miljödata." Det var en blåsig dag i Portland, OR, så jag be...

Diskreta Data Logger

det finns inget bättre sätt att dölja en dold enhet än för att hålla det inne en större iögonfallande enhet.Som sagt... Detta är huvudsakligen en guide för att göra ett system för loggning för användning med alkoholmätare mikrofonen.För att åstadkomm...

InPace - en Arduino baserad GPS-data logga fitness armband med bluetooth och en iOS app

InPace är en Arduino baserat fitness armband, med åtföljande iOS ansökan, som kan ge levande feedback på hur användaren pacing sig under en springa, gå eller cykla rutten. Det spår GPS lokaliseringarna och aktuella tider att jämföra användare nuvaran...

Data Logger projekt

detta är en datalogger som jag gjorde för min klass. Jag kunde inte hitta några instruktioner som jag kunde använda Arduino spela in skärmens ljus och temperatur. Då visar temperatur och ljus värdet på LCD då spara den till SD-kortetKravHär är kraven...

Hur dela data av temperatura från DHT22 över Internet med Xively

webben har definitivt ändrats många saker, såsom tillgången till uppgifter på begäran, snabbt och enkelt. Till exempel är vet att temperaturen som finns där ute, lätt tillgänglig genom olika webbplatser ägnas, som också ger prognoser på kort och lång...

Mark fukt Sensor (LCD, RTC, SD Logger, temperatur)

Mina projekt utvecklats i mitt sinne det kommer en tid att göra idéerna blir verklighet och så projektet nedan blev verklighet. Dess en Arduino baserade markens fukt sensor, med 16, x 2 LCD, realtidsklocka (som håller tiden även om strömförsörjningen...

Light detection + data logga vit arduino

Jag kan inte skriva engelska, det är allt från Nederländerna till engelska översatt av google translatorVad gjorde duJag är så finicking som det ljusaste ljuset pekar med 1 Sök ldr.i framtiden för mig att tjäna en solpanel mot solen för att ställa in...

Torrent dataöverföring 101 - en guide till VPN och Torrenting.

I denna guide, ska jag lära dig hur du använder en VPN för säkert ladda ner torrents och allmänna spindelväv beter, en offentlig wifi, samt använder geo-låst/begränsade tjänster som Netflix, Hulu, Amazon, Facebook, Songza och alla andra stora webbpla...

Raspberry Pi - Data logga

I detta projekt, vi lära dig hur du loggningsdata från Raspberry Pi med hjälp av Python och Excel som samlar in data och spara resultatet av insamling eller analys.Det är en ganska snabb projekt och kan användas antingen på egen hand eller en del av...

Dubbel spänning generiska Data Logger Arduino

jag har kämpat med att bygga en "generiska" "minimalistiska" datalogger Arduino ganska länge. När jag säger "generiska" jag inte vill bygga den för en viss sensor, vill hellre använda en mängd av dem - enbart eller i kombinat...

Webbaserad Remote motorvärmare

Detta Instructable kommer detalj en mycket specifik webbaserad kontroll och övervakning metod som kan generaliseras för många andra användningsområden.En av mina hobbies flyger små flygplan i Ohio. Ohio blir mycket kallt på vintern och försöker start...

Små Solar rumstemperatur Regulator

Detta är ett sista projekt för våra CPE 133 klass på Cal Poly som var avsedd att vara en liten skala version av en automatisk slutare och isolator. Systemet har två temperatur sonder att mäta yttre och inre temperatur, en FPGA Basys 3 ombord, en steg...

Science Fair Air raketer

"Raketer! Jag vill bygga och testa raketer!"Det är vad min äldsta son sa till mig när vi började diskutera vad han ville göra för sin vetenskap rättvis skolprojekt i år. Under en klass lanseringen förra året hade han märkt att några raketer verk...

Kyckling Coop Controller v2 programuppdatering

Bilder på tidigare Arduino Kyckling Coop styrenheten och dess nya kusin (överst).Under de senaste 18 månaderna har jag använt min Arduino baserat Kyckling Coop Controller till stor framgång med även några folk där ute redo för att bygga sina egna ver...

Små inkubator med Tempereringsaggregatet

vi har några höns hemma men vi ville ha lite mer så vi valde de vi ville och vi bestämde att kläcka några ägg. Tyvärr för mig betydde detta att min pappa nu vill kuvös så jag var tvungen att bygga en. allt i allt detta projekt kostar oss mindre det £...

Temperaturgivare med LED

Först var jag intresserad av konceptet för att skapa en ny heatable mugg, en som känner av temperaturen i vätskan och aktiverar eller inaktiverar beroende på motsvarande temperaturen. För detta projekt gjorde jag en förminskad modell för detta.Med hj...