Dell Inspiron 600M reborn as a Homemade Tablet pcGoal:
Konvertera en Dell Inspiron 600m laptop till en beröring skärm tavlan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uppdatering 9/7/12

För två veckor sedan jag torkade min tablett och installerat Windows 7 Pro. Wow, vilken skillnad i prestanda. Allt verkar vara lite snabbare, lite smidigare, snyggare grafik. Över alla tabletten går bra med Windows 7. Starttid är omkring 30 sec. vakna från viloläge är ögonblicklig. Den på skärmen tangentbordet är mycket finare i XP. Och mycket lättare att ställa in Windows 7 för touch-gränssnitt och SSD. De flesta program raket till skärmen. Tabletten körs lite hetare och batteritiden är lite kortare. men väl värt att uppgradera. Kolla in "Disk dataöverföringshastighet - 5,9" The SSD gör hela skillnaden på den här datorn. Minnesanvändningen är ungefär så lågt som jag kan få det: 450MB på boot.

Obs: Jag byggde den här datorn nästan ett år sedan. Och det är fortfarande imponerande och riktigt coolt att använda. Skalet har också visat sig vara ganska tålig. Fallet är som strukturellt ljud som den dagen jag slutade det.

Specifikationer:
Windows XP Tabletpc Edition 2005 SP3
1,8 Ghz Pentium 4m
14" LCD-pekskärm
32MB ATI Radeon 9000
2GB RAM DDR PC2700
64GB SSD 2,5" ide-gränssnitt
interna USB-hubb
Bluetooth mottagare
GPS-mottagare
2 batterier Dell batteri och sekundära CD-ROM bay batteri (7 + timmars körtid)

Resultat:
Stövlar i 15 sek., Firefox lanserar i under 1 SEK.

Ändrat:
WIFI antenner och platser för bättre mottagning och flytta strömbrytaren.

Bort:
Handflatta vila, tangentbord, styrplatta och knappar, modem, PCMCIA Slot Cage och HDD buren.

Delar: / * formatmallsdefinitioner * / bord. MsoNormalTable {mso-stil-namn: "Tabell Normal"; mso-tstyle-rowband-storlek: 0; mso-tstyle-colband-storlek: 0; mso-stil-noshow:yes; mso-stil-förälder: ""; MSO-stoppning-alt: 0 i 5.4pt 0 i 5.4pt; MSO-para-marginal: 0; MSO-para-marginal-botten: .0001pt; MSO-sidnumrering: änka-orphan; font-size: 10.0pt; font-family: "Times New Roman"; MSO-ansi-language: #0400; MSO-fareast-språk: #0400; MSO-bidi-språk: #0400;}
De flesta delar köptes via eBay.com

Dell Inspiron 600m i anständigt skick. (hade på hand) eBay.com-$50.00-$100,00
Trådlös mus (hade ingen hand) eBay.com-$10.00-$50,00
GLOBALSAT USG-ND100 USB-Dongle GPS mottagare för bärbara datorer $40.95
Kingspec 2,5 '' IDE PATA MLC 64GB SSD PC Disk höghastighets-$144.05
SEKUNDÄR MEDIA BAY batteri INSPIRON 500m 600m $34,95
14.3" tums USB-Panel Kit som lägga till Touch Screen-funktionen $50.99
Vantec UGT-MH304 USB 2.0 4-Port Mini HUB Mini Power $12,99
2GB DDR PC2700 obuffrad icke-ECC DDR333 Crucial.com $84.00
Extra plast
Tråd (USB-kabel fungerar utmärkt från en gammal mus)
Värme-sjunker

Dockningsstation:
Gamla 20" LCD övervakar stativ (hade på hand)
Dell Docking Station portreplikator (hade på hand)

Verktyg:
Löda järn & löda
Bra uppsättning skruvmejslar
Rakblad-vass kniv
Dremel verktyg – bra sortiment av bitar
Varmlimma pistol – massor av limstift. (Isopropylalkohol släpper limmet)
tång, skärmklipp, pincett, pincett och tråd strippor är allt bra
JB KWIK Weld

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uppdatering 12/20/11
Denna dator var snabbt blivit min spindelväv-surf 'n maskin. Jag har 24Mbps DSL i kombination med denna Solid State tablet webbsidor göra omedelbart och videor är släta. Jag har bara tömt batteriet några gånger, och det var med flit. Och en cool gränssnitt, det är som att ha en 8,5 "X 11" styrplatta. Jag använder musen ibland men för det mesta bara pekskärmen. Vinna XP SP3 innehåller en massa nya spel, inklusive Internet Backgammon. Som är en av mina favoriter, är pekskärmen perfekt för det spelet.

Datorn blir knappt varm efter att titta på TED Talks videor i en timme. Jag körde en inbränning test med BurnInTest från PassMark programvara och datorn klarar varje test. Även jag har lagt till värme-sjunker till RAM båda DIMM båda sidor. Detta är en 6 år gammal dator med ganska imponerande prestanda i den nya konfigurationen.

Jag har en rimlig investering i både tid och material i detta projekt. Jag tror det var det värt. Jag kommer att använda datorn och den kunskap jag fått från att bygga det i år. Jag har funderat på min nästa tablett kanske en Mac?

Uppdatering: 12/05/11
Lagt till några mer värme-sjunker över chipset och video processor.

Uppdatering: 12/04/11
Några mer mods inspirerad av ett USB-nav misslyckande. Med GPS dongle drog för mycket makt och dödade navet. Så hittade jag en annan hub (powered). Fick göra några klipp och omlokalisering av 1 USB-port. Jag kan dra 5 volt dc av PCMCIA-kortplatsen att driva USB-hubb. Det är nästa... Jag har också bort SSD bostäder och till 2 gröna kylare från en gammal video kort. Och lagt till svart-kylflänsen för processorn.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mitt namn är Brian--> briPad

Några OS tweaks för bättre SSD-prestanda som bör noteras:

1. inaktivera winXP prefetcher
http://support.microsoft.com/kb/307498
Sök efter Disable_Prefetcher.reg

2. inaktivera 8.3 namn skapandet på NTFS-partitioner:
fsutil.exe beteende sätta disable8dot3 1

3. inaktivera tidsstämpeln för senaste åtkomst till en fil att påskynda Windows
fsutil beteende sätta disablelastaccess 1

4. Stäng av indexering på alla enheter
fsutil USN-deletejournal/d c:

5. Stäng av virtuellt minne
Ange till nr personsökningssystem fil

6. inaktivera skrivcache och makt skyddade:
http://support.microsoft.com/kb/Q811392
c:\dskcache + p c:

7. Kontrollera skrivcache är inaktiverad:
Enhetshanteraren -> Disk enheter -> politik avmarkera Aktivera skrivcache pà ¥ disken

8. inaktivera tjänster:
Error Reporting Service
Hjälp och Support
Avlägsen registren

9. inaktivera Systemåterställning:
Inställd: Inaktivera systemåterställning

10. inaktivera Windows viloläge
Power alternativet egenskaper - avmarkera Aktivera viloläge

11. XPLite att städa upp Fönstren Uppdatera cachar:
http://www.LitePC.com/XPlite.html

WOW. Nästan den snabbaste datorn jag har använt. Och jag har en hel del snabba datorer.

Relaterade Ämnen

Demontering av en Dell Inspiron 1100

Detta är en detaljerad handledning om hur man helt isär en Dell Inspiron 1100. Jag inser att detta är en mycket gammal laptop modell men jag har en som jag använder mest av mina två datorer. Men med korrekt underhåll, vilken dator kommer att köra bra...

Dell Inspiron 1525 - minne upp betyg

plats: Nya ZeelandJag är typen av kille som tenderar att hålla sig långt borta från tarmar av datorer men när jag tog min laptop med inte tillräckligt RAM-minne att mycket mer än starta upp (tack Dell för att låta mig göra det)en dag jag var bara tvu...

Hur man byter en hård driva på en Dell Inspiron 1525

dag jag kommer att berätta hur man byter den hårda driva på en dell inspiron 1525.PS ursäkta min stavning misstag, jag var i en hast.Steg 1: Leta reda på enheten Leta, leta efter en plats nära längst ned till vänster.Steg 2: ta bort Under den hårda d...

Lägga till en MCX typ antenn uttag i en Dell Inspiron 1501

jag letade efter ett sätt att ansluta en hemmagjord "cantenna" till min laptop internt trådlöst kort. Jag hittade den här instructable: men som du kan se, författaren använder en SMA-kontakt, som projekt från sidan av laptop fall. Jag ville ha e...

Hur man installerar Damn Small Linux i en Dell Inspiron 2600

fann jag mig äcklad med en långsam dator med Windows XP plågsamt långsam. Jag beslutade att ersätta operativsystemet med en liten distribution av Linux. Efter lite forskande plockade jag DSL (Damn Small Linux ). Jag försökte med en inbäddad iso-fil i...

Ta bort batteriet i en Dell inspiron 3147.

Här är hur du tar bort det inbyggda batteriet för ersättning eller i mitt fall modding netbook.Steg 1: Ta bort bakstycket. Med en liten Phillips huvud skruvmejsel, 9 skruvar som lossnade bottenkåpan. Använda en platt skruvmejsel pried jag noggrant ka...

Byta hårddisken i dell inspiron 3147.

Här är hur du tar bort det inbyggda batteriet för ersättning.Steg 1: Ta bort bottenkåpan. Med hjälp av en liten Phillips huvud skruvmejsel, lossnade 9 skruvar bottenkåpan. Använda en platt skruvmejsel pried jag noggrant kanten klippen från start på s...

Dell 3137 intelligent display övervintra fix

Dessa är instruktionerna för en workaround till dell "intelligenta" display problem på dell inspiron 3137 laptop där på återuppta från övervintra (och andra gånger förmodligen) intelligent displayen vänder tillbaka även om du har den avstängd i...

Min bil assistent (Embebbed bil Automation dator)!

Innan vi börjar, ta en titt på videoklippet drift: https://youtu.be/GHdMFtl_TAsMin 1999 Honda Civic är ett gammalt fordon. Hon saknar massor av funktioner som modernt fordon kommer som lager. Jag ville ha följande funktioner genomfört in i min bil:1....

Hur du sätter en laptop till en väckarklocka

Efter jag realiserbar jag har en gammal Dell Inspiron Mini som var riktigt långsam, jag bestämde mig att eftersom ingen använde den, skulle det vara perfekt för att förvandla till en väckarklocka.Steg 1: Få programvaraFörst måste du en klocka skärmsl...

All in One PC / Computer - DIY

My DIY All in one PCUnder de senaste åren, var jag med en Dell Inspiron Laptop som min dagliga datorarbete. Emellertid långsamt det Visa sin ålder och komponenter tycktes underlåta en i taget. Först, tangentbordet slutade fungera. Jag fick runt detta...

Bygga din egen dator

varför skulle någon gå ut och köpa en dator från en manufaturer som Dell eller Gateway, när de kunde bygga en mer kraftfull dator för mindre pengar? Svaret, de vet inte hur man bygger den.Detta kanske låter som en komplicerad process, men i alla verk...

Laptop pengar Stash

nästan varje laptop köpte dessa dagar har en express-kortplats. Tyvärr, denna slot går oftast oanvända. Om du laptop kommer med en "dummy kort" i express-kortplats, kan du använda det för att stash akut pengar. De flesta dell bärbara datorer kom...

Vintage stil HTPC

Jag in detta i "Littlebits Tech tävlingen." Om valt för grand prize skulle jag donera makerbot och littlebits kit till högstadiet som min son deltar. Vänligen rösta för min instructable, så att gymnasiet barn kan få chansen att lära sig om elekt...

Hur man adress fart problemen med nya SD kortet

Uppdatera 03/04/2015: lagt till info om WiFi klarar SD-kort och filsystem.Innan du undrar vad detta kan vara om skall jag säga dig ;)Vi har nu så kallade UHS eller SDXC-kort som de också heter.Det är nästa stora grej efter SDHC-kort och ger oss nu tr...

Laptop moderkort Revival

Obs: Detta Instructable är införd i "Fixa det & reparera" tävlingen, om du gillar det, rösta med knappen i det övre högra hörnet. Tack!Jag hade nyligen fått en "stekt" Dell Inspiron N5010 laptop med posten från en familjemedlem som...

Bevis att en netbook eller laptop kan användas utan inre Li-ion batteri!

Det finns sällsynta fall där en netbook eller laptop måste vara på kontinuerligt där det utför en aktivitet eller grupp aktiviteter. Helst en stationär dator är bra för detta men där utrymme är en premie och strömförbrukning måste vara mycket låg sed...

Lätt Peasy tangentbord kylskåpsmagnet

detta är en annan instructable på skapandet av tangentbord kylskåpsmagneter. Den skiljer sig från den i att det krävs betydligt mindre crafting färdigheter - ännu en klumpig som jag kunde göra det utan limning mina fingrar tillsammans!Den avgörande s...

Ultrasonic måttband

denna tid jag kommer att prova något nytt. Att se till att jag inte glömma viktiga stegen i byggprocessen, jag kommer att skriva den instructable medan jag lödning, mätningar, att hitta programvara buggar. Förhoppningsvis kommer detta att alla ska fö...