Den nya-skolan (iPad, myRIO, LabVIEW) i kombination med den gamla skolan (MIDI, diskettenheter) att skapa det ultimata elektroniska bandet - myFloppyDriveOrchestraHar några gamla skolan diskettenheter liggande? Få hacka! Omvandla dem till en elektronisk orkester!

Att vara en av världens mest populära DIY tech projekt, är musikaliska diskettenheter ingenting nytt. MyFloppyDriveOrchestra innehåller dock flera unika funktioner, som skiljer den från mängden.

  1. 1. FPGA - genom att genomföra kontrollen drive i den myRIO integrerad FPGA, jag har faktiskt skapat en x16 core-processor! Jag har en "kärna" tillägnad varje enhet. Även om FPGA tillåter mig att dela klockor och synkronisering mellan varje "core", kan jag styra alla 16 enheter individuellt och verkligen parallellt!
  2. Trådlöst gränssnitt - ingen PC krävs att spela i orkester. I stället jag genomfört ett GUI (som tillåter användare att införliva spår, Välj låtar, övervaka processoranvändning etc), från iPad eller Android tablett.
  3. Daft Punk hjälm - med hjälp av en andra myRIO inbäddad styrenhet, vi bara spelar inte en daft punk song... men vi är också kontrollera Daft Punk-esque elektroniska makt hjälm!

Projektöversikten.

Detta projekt använder en myRIO inbäddad styrenhet och ett antal diskettenheter. MyRIO spelar effektivt enheterna som musikinstrument, diskenhetens integrerade stegmotorer vid specifika frekvenser.

Den första versionen var en kvartett men sedan dess jag trappade upp projektet från en kvartett till en 16-bit orkester!

Genom att referera till följande tabell, utvecklade jag en LabVIEW VI (som körs på myRIOs realtid processorn) som konverterar en musikalisk anteckning (till exempel en C4) i till en vinkar frekvens. Obs C4 skulle till exempel vara en frekvens 261.63 Hz. Denna frekvensvärde skickas sedan till den myRIOs ombord FPGA, vilket genererar ett digital puls tåg används för att styra den plumsa driva motorer. För att generera puls tåget, jag LabVIEW skapa en enkel FPGA personlighet som inverterar det digitala sant/falskt inom en slinga, men jag in dynamiskt loop tidpunkten vara halva perioden av den önskade frekvensvärde.

Observera: perioden måste halveras, eftersom en loop cykel skulle vara sant och nästa cykel skulle vara falsk. Därför är två loop cykler motsvarar en vinka. Finns i formeln.

Nästa uppgift är att ändra motor riktning när den plumsa driva läshuvudet når slutet eller början av disken. Att se till att myRIO aldrig försöker köra det lästa huvudet längre än till början/slutet av disken, jag implimented en anpassade räknare på FPGA, att ständigt övervaka positionen av det lästa huvudet och Invertera dess riktning som viljan

Se Steg
Relaterade Ämnen

Kombinera MakeyMakey, CircuitScribe och grunden för att skapa konst

Många värdefulla Instructables har skrivits om MakeyMakey, CircuitScribeoch Scratch. När du behärskar grunderna i varje, kan du börja att kombinera dem till ännu mer nyttiga projekt! Detta projekt kombinerar alla tre. Min dotter och jag skapade detta...

Använda den MaKey MaKey för att göra DIY hjälpmedel för tillgång till dator

i detta Instructable kommer vi att titta på hur man använder en innovativ produkt som kallas den MaKey MaKey för att skapa anpassade, låg kostnad, DIY dator tillgång gränssnitt för användare med funktionshinder.Vad är en dator tillgång gränssnitt?En...

IPad stå mångsidiga bärbara oändlig Position för att hålla en livstid / alias: Rite-idé utlåning A Hand Tablet stå

The Rite idé utlåning A Hand Tablet Stand har uppdaterats till: iPad stå mångsidiga bärbara oändlig Position för att hålla en livstidDetta projekt var inspirerad av 1apa 's Zero Gravity tablett Instructable. Vad jag gillar mest med Instructables är;...

Återanvändning och kombinera. Återvinn gamla Instamorph och re-syfte en telefon

Detta Instructable skrevs av Make: Bromyard medlem _soapy_---------------------------------------Ca 8 år sedan använde jag några Polymorph (även om samma saker som Instamorph - Polycaprolactone) att göra i "ben telefon". Det är delvis känd i den...

Inte slänga den gamla trä skeden!

Photo 1Jag hatar att se något gå till spillo så när jag såg en träslev som kastas ut, jag var tvungen att agera.Så tänk om utsidan av träet ser smutsig och oattraktiv, det betyder inte att säga att träet under ser likadan ut.Med en liten ljus slipnin...

Android - den kompletta guiden för att flytta installerat apps använder ADB och ändra installationsplats

Disclaimer:Jag kan inte säga om de metoder som förklarade fungerar på alla enheter, om i boubt behöver du en rotade enhet och root-åtkomst via ADB.Det finns alltid en chans det inte fungerar, så gör en backup först eftersom jag inte kommer att accept...

IPad mini i en Macintosh SE retro gamla klassiska

Jag monterade en iPad mini inne i en gammal retro Macintosh SE. Jag ingår också ett litet par datorhögtalare. Jag hade sett andra liknar detta projekt men de alla använde en vanlig iPad som jag tycker är för stor eftersom kanter är avskurna, och de v...

Uppdatera den gamla plast skärbrädan

Plast (polyeten) skärbrädor tenderar att få bäras med användning, till slut leder till en fula (och ofta ohygieniskt) yta. Mellan skära märken, kan livsmedel och rengöringsmedel lämna en plast styrelse ser ganska trasig.Men inte allt är förlorat - en...

Den grundläggande Guide till att välja den lins som är rätt för dig

har problem att välja vilken typ av lins att köpa för det nya slr?Förvirrad av de siffror och brännvidder?Väl inget mer! Du har kommit till rätt ställe.Detta instructable är nödvändigt speciellt för nybörjare, men också upplevt även tips för fotograf...

Vista-lizing den gamla XP datorn: ultimate handledning

ända sedan Windows Vista släpptes, jag har alltid velat Vista-kalas min XP. Men alla dessa tutorials berättat just för mig att använda VTP. Jag försökte VTP innan och hatade det. Jag ville ha ett paket som inte skulle offra prestanda, men jag kunde i...

Ändra den gamla kulleder på din lastbil

detta är en instructable för att byta ut kulleder på en 2002 Chevrolet S-10 Extreme.De principer som presenteras är mycket liknar många andra fordon.Någonsin började arbeta på ett fordon men visste inte hur man gör den specifika uppgiften?Kunde inte...

Detta instructable är inte komplett och närvarande arbetar inte jag på den. HELIOSTAT experiment och att hitta sann norr med ekvatoriella montera.

Om en spegel kretsar på ekvatorn montering på 7,5 grader per timme kommer det kasta solens ljus i samma riktning hela dagen?Detta är en mycket låg tech experiment så att jag kan bättre förstå heliostater.Jag gör detta experiment på grund av min brist...

Använda fingeravtrycksläsare för tid närvaro i kombination med xAMP lösning

För ett skolprojekt letade vi efter en lösning på hur man spåra elevernas närvaro. Många av våra elever kommer sent. Det är en långtråkig arbete kontroll deras förekomst. Å andra sidan, finns det en hel del diskussion eftersom studenter ofta kommer a...

Före och efter: den gamla ek byrån från kontrollerade i verandan

Ingen vet var denna byrå kom från, inte heller någon som vet exakt hur länge satt på avskärmat i verandan. Både min mor och moster håller med om att det hade varit det för så länge de kunde minnas. Det finns en ganska bra chans att denna byrå kan ha...

STICKA DEN | Ett interaktivt sätt att göra musik.

Titta på videon för att se den i aktion! Du kan se jag använde en anläggning för att göra olika toner, och även ett glas vatten för att göra nya ljud!Steg 1: Sticka den | Ett interaktivt sätt att göra musik.Första arduino projekt för ett skolprojekt...

Nya sätt att skapa El ej solljus upptäckt | Dailymotion

http://www.dailymotion.com/video/xvu47t_brightbridge-wealth-management-new-way-to-create-electricity-out-of-sunlight-discovered_newsUpptäckten av Aircodetekniken olika sätt att generera el från solljus har gjorts av forskare vid MIT. Den nya tekniken...

På den gamla Grist Mill i Greensboro NC

vi gick ner till en gammal Grist Mill i Greensboro NC och gjorde en mini skjuta med denna väldigt söt liten pojke...Om mig:Min passion är att fånga minnen som varar livet ut.Mitt namn är Donna Mayton. Fotografering är passion och min favorit hobby. J...

En söt liten LED burk (vända den på och av genom att vrida den!) heter draailampje

vända den upp och ned och stängs den av. Slå den högra sidan igen och det växlar på.Detta är draailampje (nederländska, uttala "torr-Lampa-ja", betyder något som tur-light), min "uppfinning" eller bättre sagt, skapande.Du kan göra en s...

En ny variant på den gamla halsduk!

jag älskar pinterest! Men sedan igen vem gör inte? Om ett och ett halvt år sedan var pinterest min inspiration för min kreativa slipsar. Jag bläddra ner på sidan en natt, när jag råkade stötte på en liknande halsduk och tyckte det var ganska intressa...