Det femte elementet stenar pelaren LjusstakarAlla som någonsin har sett mitt arbete vet jag är en sucker för allt töntig. Mitt hem är, bokstavligen, en helgedom till alla mina favorit filmer, TV-program, även spel. Genom åren har jag återskapat hundratals rekvisita för vänner att använda i deras cosplay på den lokala Comicon, vilket kan vara mycket tillfredsställande när du ser hur dessa rekvisita kan samla en kostym.

Överlägset, men min favorit tid odåga är att Visa rekvisita från succéfilmer som inte njuta av varuexponering av olika skäl, eller att oavsett merchandise de skapar är så sällsynt och obskyra gör dem ouppnåeliga för en vanlig människa. En stor bestämmelsen, att jag har, är att rekvisita jag gör måste ha form och funktion. Vilket innebär att det antingen har att fungera på samma sätt som det visas i serien, eller det måste tjäna någon annan praktisk funktion förutom att vara en enkel Visa objekt.

I min topp tio lista över filmer är filmen "Det femte elementet". Utöver att vara en fantastisk film, rekvisita och varor är extremt svårt att hitta, och ofta om du gör finna något dess antingen en dyr film prop som är djupt dyrt, eller en låg kvalitet (och lika dyra) representation som kan endast köpas från specialty webbplatser.

För mitt projekt ville jag återskapa de element stenar som användes för att döda den "onda" i vapnet kammaren i Egypten. Det var uppenbart att film versioner var gjorda av polystyren, men jag ville ha min att vara lite mer hållbar och långvarig, och så jag slutade tillverka dem av trä. Också, efter mina egna regler prop skapandet, bestämde jag mig att förvandla dem till funktionella pelaren ljusstakar som jag kunde använda för att dekorera min middagsbordet under sammankomster, som en konversation lappar, eller helt enkelt som en daglig accent.

Ett av problemen med att skapa stora triangulära block är att du behöver stora runda blad att skära dem ordentligt, och tyvärr min tabell såg har begränsningar. Filmversionen är ungefär 9" lång och 4" på varje sida med en. 5" fasning, men på grund av dessa begränsningar, slutade jag upp att minska sidorna till 3", med en. 5 "avfasning, även om jag var köpa duktig upprätthålla 9" längd. Detta visade sig vara lite av en välsignelse, men sedan som en bordsdekoration, deras större storlek inte skulle ha varit praktisk och skulle ha tagit upp för mycket utrymme att vara användbara. Om, faktiskt, du ville göra perfekt storlek "stenar", kan du använda alla samma tekniker som beskrivs i detta instructable utan mycket förändring. Jag ska göra anteckningar på lämpliga åtgärder för alla som vill göra full storlek version.

Se Steg
Relaterade Ämnen

MultiPass från det femte elementet

I detta Instructable kommer jag visa dig hur jag gjorde en replik av MULTIPASS från femte elementet film.Jag är säker på att det finns bättre sätt att göra några av stegen men detta är hur min erfarenhet sa åt mig att göra dem.Jag älskar SciFi och ac...

Femte elementet stenar med LED

denna instuctable kommer detalj hur man gör en av stenarna från Det femte elementet. För varje sten behöver du: ca 6 inches av tråd, två fjädrar, ett AAA-batteri, en maker-bot och en LED färg på elementet du skapar.Steg 1: kropp Först, rita en liksid...

Diva Plavalaguna: Hur man gör detta ytterst fantastiska femte elementet kostym

det femte elementet är en av mina favorit filmer genom tiderna och även andra fans av filmen tenderar att göra LeeLoo som deras kostym, jag valde det mer utmanande kostym av Diva Plavalaguna. Detta är en kostym som få människor någonsin kommer att gö...

"Dyno" för lokomotiv

"Om du vill göra något, gör det själv. Japp!"säger Mr Zorg i det femte elementet. Förmodligen som motiverar oss att starta våra projekt.Jag är ett stort fan av modelltåg men tyvärr jag inte har ett permanent rum men vad kan jag göra om jag redan...

Nybörjarguide till 3D-utskrifter med Objet Connex 500: hur man bygger en missil bärraket Tank (och rensa i röran som du gjort i processen)

The Objet Connex 500 3D skrivare... ett mystiska, magiska och fantastiska Hi-Tech mästerverk, kan 3D utskrift hög detaljerad prototyper. Att veta hur att driva denna förunderliga enhet är en hemlighet bara känd av några valda de. Och nu har du, min k...

Hur jag färgade mina läderstövlar

för Halloween, jag ville klä Leeloo Dallas från filmen det femte elementet. Om någon av er har sett filmen, vet du att dräkten är något av en utmaning. Jag tyckte det var inte så svårt att pussla ihop, tho. Jag gjorde hängslen av silvertejp och peruk...

Duct Tape Dummy

jag behövde en skyltdocka/dummy för att göra maskeraddräkter outfits och liknande men jag ville inte att betala £200 för en.Det behövde inte vara perfekt bara en grov uppskattning av min kropp mått så att den färdiga kostym skulle passa mig.Idén till...

Förfarandemässigt genereras träd

Om du någonsin spelat spel som Minecraft, har du sett förfarandemässigt genereras terräng. Ett oändligt utbud av floder, berg och träd kan genereras från enkla matematiska formler.Om du googla ordet processuella just nu, talar vi inte om i avkänninge...

Leeloo (The Fifth Element) hår

Leeloo från det femte elementet hårDetta kan vara van vid cosplay, som en halloween-kostym, eller bara för att du gillar den.Steg 1: Klippa håret Håret ska klippas liknande.Kort hår, ovanför axeln längdKort lugg eller ingen luggHeres en bild av hur m...

HEMLIGA av sot

sot händer... när som helst trä bränns.Korrigerade några saker 2-2013Fredag omgivande strukturer är inställda brand orsakar rök och damm virvlar.Denna kompatibel är min överlevnad och dekompression för äventyr på bränna.Kommer du skydd från solen och...

Lasergraverade flod stenar - perfekt för mammornas dag presenter!

i detta instructable du får lära dig hur man använder en laser etsning/skärmaskin till etch ord och/eller grafik på ytan av klappersten. "Flod stenar", som är rundade och släta, och har en ganska platt yta, gör det perfekta materialet för detta...

Ersätta fan tvingade elementet i en vägg ugn

det är lättare än du tror!Simpson Evolution 808 ugn tillverkad i Australien 2000. Nästan alla ugnar tillverkade i Australien av Electrolux (Westinghouse, Simpson, Chef, etc) under det senaste decenniet eller så använd en mycket liknande design så pas...

Wabi-Sabi och The Art of Recycling - hur man får kreativa med det andra kasta bort. Creativite avec les dechets

försöka leva enkelt och väl, med minimal påverkan på miljön genom återvinning och återanvändning av den stora mängd "skräp" kasseras dagligen över hela vår Planet. En av mina favoriter, den allestädes närvarande träpall är en värdefull resurs, o...

Elementet samling med p-piller kapslar!

Detta är mitt element insamling. Inte ut alla element (du kan inte). Men tanken på att sätta små prover i piller är bra.Innan du börjar arbeta måste jag ge några varningar.P-piller är gjorda för människor att svälja dem. Om du har ett barn eller nyfi...

Hemliga pelaren i vardagsrummet

Secret pelaren i vardagsrummet är att hålla våra hemliga dokument eller hardisks eller kontanter eller andra.Jag visat en modell av den hemliga pelarenSteg 1: Modell arbetet komponenter jag vill visa det prov som skall se ut i en verklig.Material som...

Bygger en stor DB8 HDTV antenn: Big Bertha

Uppdatering maj 2015: denna antenn byggdes 2009. Nu är det 2015. Vi har det och det fortfarande gör det jobb. Jag har sedan dess satt en förstärkare på masten och vi nu kan få Frans kanaliserar lätt till vänster om de andra inte längre behöver använd...

Custom Lego Castle

Detta var en mycket rolig bygga, utnyttja min riddare legoklossar och andra diverse tegel. Det tog mig var som helst mellan 40 till 60 timmar att slutföra modellen, utspridda över cirka två veckor. Min skapelse är byggd på en tabell som är 35 inches...

Garden Rock vatten funktionen

jag har länge varit en instructable läsare, första gången ' kompatibel författare så med ett nytt projekt, tänkte jag att min tid hade kommit!Vi köpte vårt hus sen förra året och en tidigare ägare hade lagt en stor kortlek i trädgården. Även om detta...

Hur man gå över Amerika

Hur att gå hela Amerika:För närvarande, går jag över hela Amerika.Uppdatering: Jag har avslutat min resa, där jag slutade i New Orleans och flög hem att återvända till forskarskolan. Följande skrevs under den andra månaden av min resa.SLUTET UPPDATER...