DIY konstgjord muskelFråga: är det möjligt att bygga konstgjorda muskler med husgeråd?

Hypotes: om polyeten fiskelina är ringlade sig tätt, då det kommer att kunna condence vid uppvärmning eftersom snäva spolarna kommer att prova och varva ner vid uppvärmning

Hej mitt namn är anders och jag har alltid gillat idén om exoskeletons, robotar och småaktiga mycket allt som rör sig mekaniskt. Exoskeletons särskilt, de alltid verkade vara den coolaste. Tanken att kunna springa snabbare, hoppa högre eller ens lyfta en bil över huvudet är awesome. En av mina drömmar är för att kunna bygga en av dessa exoskeletons att göra alla dessa saker (förutom att lyfta en bil över mitt huvud, förmodligen inte kommer hända), så har jag gjort en hel del forskning. Jag har tittat in i hydrolics och motorer, men båda är stora och skrymmande och lite ur min prisklass. Jag höll ute, och titta tills slut hittade jag något som skulle fungera, kol nano rören är ultralätt och mycket liten och kompakt, de är också extremt stark. Varför denna fråga? university of Texas, dallas nyligen upptäckt att kol nano rör kontrakt när en elektrisk ström leds genom dem, ganska genial om jag säger så själv. Det finns ett problem med kol nano rör om, de är mycket svårt att göra och inte är sålda, åtminstone inte till min kunskap. Det var jag tillbaka exakt där jag började, ruta ett, inget annat sätt att gå, så vissa tiden gick och jag gick på YouTube och skrivit i "konstgjord muskel" och i avsnittet automatisk komplett under rutan den sa "konstgjord muskel fiskelina", nyfiken jag klickade på den och fann en ganska intressant video som jag bestämde mig för att titta på det var en animering av en linje som snurrade tills det sarted bildar spolar , då det visade det stretching och sedan avtalsslutande. Jag såg några fler videor och fick reda på att dessa är extremt billigt och lätt att göra, förutsatt att du har använt en borr innan. Jag upptäckte också att deras contraction styrka var starkare än kol nanorör och de var hundra gånger starkare än en mänsklig muskel motsvarande storlek som är awesome. En annan sak jag lärde mig var att de gjordes av samma universitet som gör konstgjord kol muskler, detta var mycket spännande för mig eftersom en skulle nu kunna bygga dessa, och bygga en billig exoskelett på mitt hus (om jag kan hitta tid).

Varför jag bygga detta och lägga den på instructables? Anledningen till jag byggde detta var att det fanns inte många källor för att få info om hur man bygger detta. Jag gjorde det också eftersom jag ville bygga en billig, men effektiv ersättning för motorer och hydraulik.

Tack för allt ert stöd och tips för att hjälpa mig att förbättra min instructables. Utan er killar som jag inte skulle göra detta just nu, bör du räkna med många mer oförstörbar i framtiden så glöm inte att prenumerera på mig och/eller favorit detta instructable. Om du har någon fråga eller oro då ska du kommentera, eller om du bara vill berätta för mig hur awesome det är som är bra också. Är här det, hoppas du njuta av den. Glöm inte att rösta på mig, tack.

Se Steg
Relaterade Ämnen

3D utskrift en konstgjord muskel Robot Hand

här är en konstgjord muskel robot hand som så småningom skulle kunna användas som en protetisk ersättning för en mänsklig hand. "Benen" är 3d tryckt i PLA och silikon gummi konstgjorda musklerna och huden var gjutna i 3d tryckta formar.Medan de...

Mjuk robotar: Göra en konstgjord muskel Arm och gripdon

Med hjälp av konstgjord luft muskler, kan en mycket flexibel robotarm och gripare göras.Denna mjuka robot drivs av komprimerad luft och var och en av de 11 musklerna kan styras av en standard IR universell fjärrkontroll eller en infraröd lysdiod ansl...

DIY - konstgjorda sträng Nest

När jag tänkte vad kan göra jag med bunten av oanvända sträng liggandes i mitt garage. Jag börja söka vad kan vara andra saker som kan användas för att göra detta projekt tillsammans med sträng. När jag slutföra alla min ingredienser då beslöt jag va...

Air muskler: Gör en konstgjord muskel Robot Controller

här är två sätt att göra en controller som kan styra konstgjord luft muskler. Intro pic visar den mer avancerade versionen som kan styra upp till 11 air muskler med hjälp av robot nervceller. Visas det aktivera en air muskel robot gripdon som utveckl...

DIY konstgjorda X-mas Tree

att vara en dålig högskolestudent, jag inte vill punga ut $99 spänn för en någorlunda storlek konstgjord julgran. Jag försökte forska internet för personer som hade gjort sina egna jul träd - de mest namnkunniga är mountain dew träd.Dock hitta en bri...

DIY snö

Snö är små iskristaller men snön är en DIY konstgjord snö gjorde polyakrylat och vatten är en förening som absorberar alla vätskor så det används i blöjorOm du vill se mer av min instructablesSteg 1: Natrium polyakrylatNatrium polyakrylat är en polym...

Bästa teknikprojekt 2012

innan världen kommer till ett abrupt slut, jag trodde det skulle vara relevant att se tillbaka på det senaste året, och belysa några av mina favorit Tech Instructables. Inledningsvis jag hade tänkt att göra detta till en topp 20-listan, men med över...

Bygga ett exoskelett för Google Science Fair

Jag skulle vilja dela ett projekt som jag jobbat på de senaste månaderna. Dess ett exoskelett som använder konstgjord muskel för att flytta istället för hydraulik eller servon. I detta Instructable syftar jag till att förklara min byggprocessen och p...

3D utskrift Servo kontrollerad och andra ventiler

Mycket funktionell ventiler som kan styra luft eller vatten kan vara enkelt 3D tryckt. Jag använder främst dem för kontroll av konstgjord luft muskler för robotar, men de kan användas i många situationer där det krävs en liten och billig ventil.Detta...

3D-tryckt Biologically-Inspired Robotics

jag har tillbringat senaste få månaderna göra forskning om biologiskt inspirerad robotic strukturer. Medan min strategi kan tyckas formalistiska i naturen, var dessa enheter bara ett medel för att slutligen bedriva social forskning. Denna önskan härs...

Mjuk robotar: Att göra roboten Air muskler

pneumatiska robot air muskler kan göras enkelt med Oogoo. Dessa flexibla, silikon konstgjorda muskler har fördelen att de är billiga och lätt kan formas för att passa nästan alla robot kropp.Intro pic visar en sex segment armbåge muskel, en tre segme...

3D utskrift: gör Servo kontrollerad ventiler

Små och pålitlig kontrollerade servoventiler kanna bli lätt 3d tryckt. De är lämpliga för att kontrollera luft eller vatten och alla möjliga robot projekt.Eftersom de använder standard RC micro-servon, styrs de av en standard RC radio setup.De kan äv...

DIY muskel Sensor / EMG krets för en mikrokontroller

mätning muskel aktiveringen via elektrisk potential, kallad Elektromyografi (EMG) , har traditionellt använts för medicinsk forskning och diagnostik av neuromuskulära sjukdomar. Dock med tillkomsten av någonsin krymper ännu mer kraftfull mikrokontrol...

DIY Snowglobe

Touristy-skräp är så dyrt men om du gillar utseendet på snöglober du kan DIY en för din mantel, hylla eller annan plats som samlar en massa damm och bevara dina värdefulla minnen i en boll fylld med olja och en konstgjord snö ser ämne.Steg 1: Samla d...

Ultimate DIY bröllop i Grand Canyon

Våra 3 juli 2012 bröllop var mitt största någonsin handgjorda DIY projekt. Detta är vår DIY - allt-"desserter i Desert"-picnic-on-a-bluff-at-the-bottom-of-the-Grand-Canyon bröllop! Varje liten personlig touch är en som min man och jag och våra n...

Blomma pennor gör en stor DIY gåva

om du letar efter en trevlig DIY gåva att ge på jul, dessa fungerar bara bra! Vi brukade ge dessa blomma pennor till våra lärare varje år. De absolut älskade dem och använde dem för resten av året!Steg 1: Samla ditt material Behöver du:Pennor pennor...

DIY hydrokultur växande Container Box

Återvinna, återanvända, minska & re-syfte av material med min förenklade DIY metod att odla ätbart för samma resultatet av den vanliga Hydroponiska växa (Kratky metod)Återvinna, återanvända & re-syfte för begagnade container/plastlåda (aka TaBao e...

DIY hydrokultur växande flaska

Återvinna, återanvända, minska & re-syfte av material med min förenklade DIY metod att odla ätbart för samma resultatet av den vanliga Hydroponiska växa (Kratky metod)Återvinn, återanvänd & re-syfte används mineralvatten flaska (här med 500 ml pla...

Mjuk robotar: 3D-utskrifter konstgjorda muskler

Med en vanlig glödlampa 3D skrivare, kan konstgjorda robot muskler direkt skrivas ut. Dessa luftdrivna muskler kan användas i alla typer av robotar eller drivs proteser.Intro bild visar en sex muskel blomma robot aktiveras. Sådan enkel robot kan anvä...