DIY lödning Reflow ugnDe säger att du är bara så bra som dina verktyg. Detta är ett uttalande jag kan garantera, som bättre verktyg kan göra skillnaden mellan en snygg och väldesignad prototyp och en råttor nest omfattas skärbräda. Tyvärr som en elektronisk hobby har du inte alltid budgeten för en stor tech företag till ditt förfogande. Men hey, det är vad DIY projekterar för!

Det började som en hobby eller även små tech företag designa och bygga elektronik lär du dig snart att de flesta av roligt IC eller MCU chips är billigare i, eller bara tillgängliga i, ytmontering form och fancy reflow ugnar är dyra. Men en lödning ugn är inte mycket annorlunda än en brödrost ugn-den enda skillnaden är inställningarna noggrannhet och temperatur.

Det är därför jag kommer att visa dig hur man bygger din egna lödning Reflow ugn för under $100 från en gammal/ny standard brödrost ugn, termoelement och en mikrokontroller.

Obs: Detta projekt kan göras många olika sätt med många olika MCU och komponenter. Jag ville använda Freescale processorer och StickOS grundläggande, men jag ser fram emot för att se hur andra människor gör detta.

-Elipsit

Se Steg
Relaterade Ämnen

SMD lödning Reflow ugn (ControLeo2 baserat)

Jag är säker på att du har sett massor av dessa nu. Om du är en-är detta ett verktyg som du måste ha. Dess bekvämt snabbt och du kan även göra ett litet parti med dessa. Om du är helt ny på SMD lödning så får Sök för reflow lödning och du massor av i...

Att göra en SMD Reflow ugn

Jag har varit en elektronik hobby under många år och har alltid fast med genomgående hål komponenter när du gör ett projekt. Men som tiden går, är inte bara mer komponenter blir endast tillgänglig i SMD (surface mount enhet) men också mer intressant...

Pier 9 Guide: T-962A Reflow ugn

Detta Instructable är för Workshop användare vid piren 9.Krav för att använda T-962A och elektronik LabTa allmänna Workshop säkerhetsklass.Ta elektronik Lab orientering klass.Läs igenom detta Instructable.Om du arbetar med elektronik och lödning du k...

T962A SMD Reflow ugn Fix/hacka

jag har nyligen köpt en populära T962A SMD reflow ugn. Recensioner är uppdelade på denna ugn - vissa tycker det är helt acceptabelt, medan andra tycker att det är helt värdelös. Efter mycket forskning, beslutade jag att ge det ett försök.(Känn dig fr...

Toast-R-Reflow: Ännu en brödrost reflow ugn konvertering

alla och deras bror har förvandlat en brödrost ugn till en ytmontering lödning "flöda" ugn. Jag tittade länge och hårt och fann att jag inte gillade någon en iteration av projektet, så jag gjorde min egen grej.Jag kallar det "Toast-R-Reflow...

DIY lödning Helping Hands

det bästa sättet att göra lödning av elektronikkomponenter hjälper händer. Med han får hjälp av hjälpande händerna får du inte bara bekvämligheten av lödning också fin kvalitet för lödning.I denna enkla DIY lödning hjälpande händer behöver du endast...

Att göra dubbla sidopanelerna i reflow ugn

Efter att lära sig hur man gör PCB brädor på en lektion på #MakerPlace började jag göra en massa små uppfinningar främst för mina elbilar jag nyligen fick en reflow ugn för $250 (awesome) och har använt den för min prototyping. Många av mina skivor ä...

DIY lödning Station

Hej igen!Projektet var på mitt sinne för över ett år nu.Efter tortera mig själv med hundratals arbetstimmar med generiska no-namn 40W lödkolv har jag äntligen beslutat att göra min egen professionell lödning verktyg. Det finns många billiga alternati...

DIY lödning Station W / dragskåp Extractor

Hej alla! Detta är en lödning arbetsstation gjort av mig. Jag har inte en steg för steg handledning för det men jag tycker bilderna är nog. Jag lägger dock fortfarande vissa beskrivning med bilder.Steg 1: Material och verktyg som behövs för detta pro...

DIY lödning "Tredje Hand"

Så, jag bestämde mig att göra detta enkelt, och mycket användbart "tredje hand" för lödning, jag använde skrot trä, lite lim, några skruvar, spikar och två små metall våren klämmor, för att göra detta, dess superenkel, du bör prova det själv, ja...

DIY lödning Station för HAKKO 907

Jag lägger fram ett projekt som jag dubbla av en mycket skicklig kille, en svetsning station med en lödkolv HAKKO 907.Är mycket billigt att göra. Jag spenderade lite pengar för att göra detta projekt. För att ha en jämförelse, jag tillbringade så att...

DIY lödning arbetsstation.

Jag har fått en arduino, varit en hacker hela mitt liv i anden. ge mig något att ta isär och jag kommer.så jag fick en lödkolv och har lärt mig hur man använder det, men hela tiden har jag inte haft en ordentlig stå att använda grejen med, så efter n...

DIY lödning rök extractor

Jag fick en hel del moderna och gamla elektronik ackumulerats i min verkstad under åren, och jag alltid gillade idén om bärgning elektronik och Återanvänd eller återvinn dem, ibland bara för utmaningen. Och som vi alla vet de gamla elektronik är full...

Hur man reflow lödning en LED sändare på en PCB eller MCPCB

3 enkla sätt att refleow löda en Cree LED sändare till en MCPCB eller PCB. Inga reflow ugn eller specialverktyg krävs.Denna tutorial ska show dig i några enkla steg hur flödar löda populära LED emitters som Cree XML, Cree XM-L2, Cree XHP-50, Cree XHP...

DIY enkelt löda klistra in mikro-dot dispenser

Just avstå från den minsta mängden solder pasteDet viktigaste som går fel med lödning utanpåliggande enheter är överskottet av lödtenn. Fine-pitch-paketen lätt bly att löda broar, om du inte kan avstå från en minimal mängd lödtenn pasta.Löda pasta au...

DIY Stencil för PCB

När du har gjort kretskort för projekt, hittar du så småningom att genom hål komponenter är alldeles för stor för att passa på en viss plats som du vill sätta ditt projekt, oavsett om det gäller ett fall eller fyllda bakom ett befintligt projekt. Jag...

Lödning under marker

jag hade nyligen att designa en enhet som används ett chip med en kylfläns under kroppen av chipet. Denna kylfläns hade vara både elektriskt och termiskt ansluten till PCB.Vanligtvis dessa enheter (se bild) är lödda till PCB med flödesomformning tekn...

-Dubbelsidig PCB med en laserskärare

Med lite övning, kan du göra utmärkt dubbelsidig PCB genom att kombinera en laserskärare med kemisk etsning. Den grundläggande idén är: laser cutter Blaster away spray målade etch motstå, då kemikalier äta bort den exponerade kopparen. När koppar är...

Slutföra kretskort Lab & POV visitkort

Introduktion_______________________________________________________________________Men det finns många Instructables på någon aspekt av hur man gör kretskort, är här annorlunda. Det är en instructable om hur man gör de saker du behöver att göra krets...