DIY lödning StationHej igen!

Projektet var på mitt sinne för över ett år nu.

Efter tortera mig själv med hundratals arbetstimmar med generiska no-namn 40W lödkolv har jag äntligen beslutat att göra min egen professionell lödning verktyg. Det finns många billiga alternativ på marknaden, som AIOU / YOUYUE / [andra outtalbara märken] lödning stationer och combo omarbeta stationer, men de har alla några stora brister eller tvivelaktiga design val, som vi ska prata om senare. Om du vill att det görs rätt - gör det själv!

Varning: Detta kommer inte att vara en av dessa fancy DIY stationer med AMOLED display, touch panel, 50 programmerbara lägen, kör FreeBSD med WiFi och bluetooth-anslutning; allt jag försöker göra är ett enkelt verktyg som gör en sak: löda saker!

Den endast få undantag som jag vill göra är följande:

  1. Viloläge (hålla 100-150° C när på stativ)
  2. OFF timer, så jag kommer inte att av misstag bränna huset
  3. UART för felsökning (bara för detta bygga)
  4. Extra PCB anslutningar för sekundära järn eller varmluft wand

Gränssnittet ska vara enkel: Jag vill använda ett par knappar, roterande kodare och en 16 x 2 LCD display(HD44780).

Som det händer med de flesta av mina projekt som jag kommer att försöka hålla kostnaderna till ett minimum och rensar ut så många delar för denna skapelse som jag kan.


SÅ VARFÖR INTE GÖRA DIN EGEN?

Anledningen till varför billiga eftermarknaden lödning stationer suck är att man vet aldrig vad du får, om inte du kan göra en fullständig provkörning, ta isär för att utvärdera delar och församlingen kvalitet och framför allt, kolla med andra ägare av denna exakta modell för synpunkter på kvalitet och tillförlitlighet: samma företag håller popping exakt samma produkt under olika namn/varumärke varje par år bara för att förvirra köpare.

Som ett exempel: ca 2 år sedan jag köpte en omarbetningar station online, och medan jag var (och fortfarande är) mycket nöjd med det resultat, fick jag mycket trött på en dum design val, som att göra nätsladden och kompressor-mindre omarbete trollstav icke löstagbart och extremt kort. Dessa frågor gör det mycket obehagligt att använda (även flytta det på bordet): station håller vända över när du flyttar trollstav :( Insidan var översvämmad med smältlim lim, så det tog mig en vecka att rengöra den och fixa alla kritiska och icke-kritiska frågor. Kablage för omarbetningar handtaget fästes dåligt, så isoleringen ständigt glider bort, skapa potential tråd raster och brand fara.

Se Steg
Relaterade Ämnen

DIY lödning Station W / dragskåp Extractor

Hej alla! Detta är en lödning arbetsstation gjort av mig. Jag har inte en steg för steg handledning för det men jag tycker bilderna är nog. Jag lägger dock fortfarande vissa beskrivning med bilder.Steg 1: Material och verktyg som behövs för detta pro...

DIY lödning Station för HAKKO 907

Jag lägger fram ett projekt som jag dubbla av en mycket skicklig kille, en svetsning station med en lödkolv HAKKO 907.Är mycket billigt att göra. Jag spenderade lite pengar för att göra detta projekt. För att ha en jämförelse, jag tillbringade så att...

DIY kork ombord lödning Station

jag gjort denna lödning station som en hade köpt en hjälpande hand Skärmförstoraren och lödkolv stand men stativet var till höger och jag är vänsterhänta så var en smärta. Den är gjord med bara en hjälpande hand förstoringsglas och en kork anslagstav...

DIY lödning Helping Hands

det bästa sättet att göra lödning av elektronikkomponenter hjälper händer. Med han får hjälp av hjälpande händerna får du inte bara bekvämligheten av lödning också fin kvalitet för lödning.I denna enkla DIY lödning hjälpande händer behöver du endast...

Hemma gjort lödning station

som titeln säger detta görs hem lödning station, som regleras av Microcontroller Atmega8.Stationen har flera nycklar som reglerar den önskade temperaturen, och också har tre minnen.Ytterligare information om att göra detta projekt kommer att hitta:ht...

Hur man gör lödning Station

I detta instructable jag ska visa dig hur du gör din egen Lödning Station, det fungerar med dimmer.Steg 1: material Allt material du behöver:1.lödkolv stå2.något att bygga rutan (jag använde plywood)3.switch4.dimmer5.uttagetSteg 2: Formen av rutan Gö...

Hur man gör en variabel lödning Station

Med ett sätt att controle temperaturen i din lödkolv är det en bra sak att ha på en arbetsbänk, beroende vilken typ av arbete som du gör du kommer att behöva ändra detta inställningar.Om detta projekt kommer jag visa dig hur man gör en variabel lödni...

Handske monterad lödning Station

detta projekt är en i grunden en ärm/handske monterad sladdlösa Lödstation byggde jag använder mestadels återanvända material. Den har två "helping hands", en ficklampa, lödkolv, en magnetisk lödning spool hållare och rinner av några gamla lapto...

Lödning Station

detta är en enkel lödning station. Den har två klor för att hålla saker och en lysdiod att lysa upp ditt arbete.Material:-block av 4 x 4 x 4" trä-tunga gauge tråd-LED och 330 ohm motstånd-gamla USB-kabel för makt-värma shrink tubeVerktyg:-drill och o...

Gamla dvd / lödning station

jag hittade nyligen denna instructables webbplats en efter titta på alla coola grejer på här beslöt jag att skapa min egen instructables. Idén kom när jag försöker skapa en joule tjuv krets som jag hittade på denna webbplats och jag behövde för att l...

Hur man bygger en stationär lödning station

här är ett mycket användbart verktyg att använda om du vill ha möjlighet att inte bara löda platser än en verkstad men även om du behöver ett sätt för artiklar som lödda för att hållas på plats för en optimal lödning jobb.Steg 1: Samla leveranser och...

Lödning station gjort själv på grundval av Arduino

Hej! När jag talade om Lödstation på Arduino och omedelbart överväldigade mig frågor (hur? / var? / när?). Med tanke på massa förfrågningar, beslutat att skriva en översyn av enkla Lödstation (endast lödkolv) baserat på Arduino.Varför Arduino? Det fi...

Bärbar lödning Station för minimal arbetsytor

Hej it´s att killen från MAYER görEn liten tid sedan snubblade jag över ett ganska oroande problem.Jag bor i en mycket liten lägenhet och på grund av detta faktum jag har mycket begränsat arbetsutrymme.Mina projekt röran mestadels min enda matbord fö...

DIY variabel lödning Station

vill du ha en variabel tempature lödkolv? Men dyrt? Bra idag kommer jag visa dig hur du gör din egen.Du behöver:1 x ljus Dimmer1 x billigt lödkolv1 x Extention sladd2 x Loomex anslutning1 x Switch plattan1 x Utility BoxTotalt sprang vara 25 dollar ka...

DIY lödning Reflow ugn

De säger att du är bara så bra som dina verktyg. Detta är ett uttalande jag kan garantera, som bättre verktyg kan göra skillnaden mellan en snygg och väldesignad prototyp och en råttor nest omfattas skärbräda. Tyvärr som en elektronisk hobby har du i...

Slå på lödning station / arbete bänk.

En användbar Lödstation och allmänna arbetsbänk som kan spännas fast på ett bord eller bänk, också har förstoringslins och arbete klämma skruvas på plats så du har ingen rädsla för jobbet välter värsta för tillfället.Bänken är tälttak med metall fall...

Lödning Station för 3D beslutsfattare

Hej :)Detta är min första mycket instructables, för detta instructables behöver du en 3D-skrivare och denna filer och andra objekt.Steg 1: Ljus - montering och lödning För ljuset ska skrivas ut:Löda Station - Luce-1.stlLöda Station - Top Luce-1.STLma...

5$ fläkt för lödning Station

Hi guys,Idag ska jag visa hur du kan kontrollera en PC-fläkt med en enkel krets att jag har skapat detta är det enklaste sättet jag har tänkt att detta skulle kunna göras. Målet med detta projekt är att skapa en kontrollerad fläkt som ska användas nä...

Hur man gör en lödning Station

en gammal stå med lödning leveranser byggdes. Stå för lödkolv, krok för desoldering verktyg, en hjälpande hand, ventilation fläkt, ett kompetenscentrum för löda att snurra på, plats för fuktig trasa, och en tip tinner och renare. Detta är min första...