DIY Paracord FID (Permalok-liknande nålar)Denna handledning visar hur du gör din egen paracord fid för under en dollar och med minimal ansträngning. Jag bestämde mig för att prova min hand på att göra min egen paracord fid (Permalok "som" nålar). Jag tittade på två olika metoder, en av ch5 på Instructables webbplats: och en annan med hjälp av kopparrör. Jag gjorde ett par nålar med metoden röret, men bestämde jag skulle försöka hitta en enklare metod.

Jag fick sidan spåras på andra projekt tills ch5 publicerade en instructable denna månad, så jag beslöt att "re-besök" detta projekt för att se vad jag kunde re-syfte för detta projekt. Jag beslutade att använda en 2" skruv inlägg med skruv. I skruv inlägg och skruv är gjorda av aluminium och är vanligt förekommande att binda papper tillsammans i mappar/pärmar. Jag fick min från min lokala järnhandeln (Menards), men de kan också hittas på kontor leverans butiker.

Jag kunde göra detta paracord fid i cirka 15 minuter med lite ansträngning och för under 80 cent. Dessutom kräver inte dessa fids du skära i slutet av paracord i 45 graders vinkel innan du infogar paracord - bara lätt singe slutet först.

Den andra bilden ovan visar hur formen på skruv post ändras till ett fid.

Tips: För att få en riktigt trevlig, smooooth yta i steg 3, prova att använda en skursvamp efter sand papper/emory trasan (med borr eller drill press). Skursvamp är också praktiskt att ta bort alla överblivna aluminium på filerna.

Uppdatering 8 / 26 / 11:
-Jag fick min skruv inlägg från min lokala järnhandeln i nötter & bultar avsnittet - därav det högre priset ($0,79 varje). Hobby centra/butiker bära brukar inlägg i avsnittet skrot bokning. En annan källa till skruv inlägg är fotoalbum på garage försäljning, butiker sparsamhet, dollar butiker, etc.
-Även några kvarter kontor leverans butiker kan ha skruv inlägg, har jag funnit att större kontoret tillförsel centrerar brukar inte bära skruv inlägg.
-Skruv inlägg kan ibland vara tillverkade av stål och/eller de kan vara ihålig. Tänk att få fast, aluminium typ av skruv inlägg.
-Om du föredrar ett längre fid, kan du oftast hitta förlängning inlägg i skrot bokning centers.
-Vara säker för att använda endast 3/16" diameter skruv inlägg (inte 1/4" etc.)

Uppdatering 8-28-11:
Jag har lagt till ett par bilder
1) visar tillägget inläggen I användning, 1/2" och 1"
2) ett foto från testet av spänning jag just avslutat. I det sista steget nämnde jag "måttlig" rycka. Under normal användning har jag bara behövde spänningen att hålla för ca 1/2 pund. Men beslöt jag att göra en spänning test avgör hur mycket drag kan tillämpas innan paracord kommer ur fid. För testet skruvade jag den svedda paracord i ca 3 varv tills det slutat. Bilden visar spänningen på 12 1/2 pounds och fortfarande håller. Jag höll tillämpa spänning tills det äntligen släppt 23 pounds - jag hade faktiskt att använda tång på fid och säkra skalan till ett stillastående objekt. Spänning-test visar att makten bör vara mer än tillräckligt.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Paracord Fid

Efter att ha sett några av de fantastiska projekt gjorda av paracord här på Instructables jag besluta att prova min hand på att göra några. Ett verktyg jag skulle behöva att jag saknade kallas ett fid. Ett fid är ett verktyg som har ena änden urgröpt...

DIY Paracord multiverktyget bälte hängare

Hej stötarna! Idag, Visa ill er hur man gör detta riktigt cool projekt! BTW, detta är min första instructable.Kan börja!Steg 1: material Okej till att börja med behöver du några material. Dessa material är:Multiverktyget.1 meter/3.2 fötter Paracord.7...

DIY Paracord armband med en magnetisk spänne

Ibland är det skönt att ha ett paracord armband med en buckel som är smal å ena sidan och mycket snabb och tyst att öppna å den andra. Du kan till exempel lagra mer paracord än med en normal buckel.Här kommer jag visa dig ett enkelt sätt att bygga en...

DIY Paracord killar

kan du lägga dem på nästan vad som helst! Plånböcker, nyckelringar, blixtlås eller även ryggsäckar! Jag älskar att göra dem och hoppas att ni uppskattar vilket gör dem också.Steg 1: leveranser Red Paracord ben och head12 inchesSvart paracord kropp oc...

Mini projektet #3: DIY Paracord Dispenser

Hej Instructables gemenskapen,på dag tre av veckans Mini projekt visar jag du lite liv hacka för att organisera din paracord använder du inte spolar.Jag använder denna metod oftast för att ordna bitar av paracord av några meter/varv längden som är kv...

Paracord bugg magen bar kniv wrap

Innan vi börjar, jag bara inte var att säga att jag inte kom med detta mönster, allt jag gjorde var skapa en instructable. Jag hittade den ursprungliga här, och jag har sett handtaget varp innan men inte instructable.Steg 1: Samla leveranserDu kommer...

Altoids Paracord Kit

det var jag, jag hade precis avslutat bort de sista Altoid i tenn. Jag hade ingen aning vad jag ska göra med den. Jag iväg det till sidan att fungera med min paracord, och det slog mig. Altoids Paracord Kit! Dess ett kit som har nästan allt du behöve...

Grundläggande läder och Paracord överlevnad vandring bälte

I hela detta Instructable kommer jag att visa dig hur man gör en enkel överlevnad bälte av läder och paracord. Om du gillar camping, vandring eller klättring detta är en stor bälte för alla friluftsmänniska.Steg 1: Vad du behöver:Paracord Fid nålSaxR...

Paracord Fob Designer penna...

Hej killar,För några dagar sedan vi såg att det fanns en ny tävling som heter THE PARACORD utmaningDå tänkte vi att vad ska vi göra för den här tävlingen...Sedan tänkte vi idén om DIY Paracord Designer penna...Att du inte tror oss om vi säger att vi...

Paracord smycken (armband)

Denna ska tutorial undervisar dig hur man gör den populära Cobra &/eller Solomon paracord armband men med en sofistikerad twist, kombinerar rostfritt stål och mässing med paracordÅtervinning eller upcycling ovanliga objekt och/eller material i kombin...

$1 DIY Konduktiv bläck och färg från brand! (icke giftiga, hemgjord, Billigt)

Slå eld i elektroniskt ledande bläck, bygga elektroniska kretsar, skapa papper musikinstrument och ingångar för din Arduino ombord!UPPDATERA (08/18/2014)Om du vill undvika att göra din egen träkol och blanda det i en färg, köpte jag mycket billigt "p...

Nalgene Cap Paracord fixa

Problem: bandet i min lilla mun Nalgene bröt till slut.Bra Timing: Paracord tävlingen pågår.Fix: Ersätt rem med paracord.Vad gör du när din vintage Nalgene med BPA har en bruten cap rem? Fixa det med paracord!Paracord är hållbara, Billiga och har en...

Paracord vatten kannan sele.

2012 jag hade en utomhus jobb för de flesta av mitt sommarlov och en av de saker vi skulle sätta för att arbeta var en någon form av vattenbehållare. Jag äger inte en på gång men jag har sett folk bara knyta några paracord runt halsen på flaskan och...

Vävt Paracord iPhone ärmen

I hela detta Instructable kommer jag att visa dig hur man väver en "sleeve" ur paracord, för din smartphone. Detta skulle kunna användas för olika enheter men du kommer att behöva justera storleken på jiggen för att hysa för olika stora enheter....

Paracord spetsar slutar från resterna från

jag behövde några spetsar ändar för mina stövlar. Efter att jag lagt några 550 paracord i mina stövlar trodde jag att de behövde en pricken. Jag använde överblivna hårdvara från flat pack kök jag monterade för några år sedan. Denna hårdvara har en kv...

Hur man gör en Paracord påse för överlevnad burkar

I hela detta Instructable, kommer jag att visa er hur man gör en Altoids burkar påse ur paracord. För många utomhus-man eller survivalists är Altoids burkar den perfekta behållaren för en liten, pocket överlevnad tenn. Jag gillar att använda påsen fö...

Paracord Frog

Idag, kommer att jag visa dig hur man gör en paracord groda. Detta projekt är bra för barn eftersom de kommer att ha kul att göra dem, och sedan ha kul att spela med dem. Att göra roliga små saker som dessa på sommarläger var alltid en av mina favori...

EDC Urban Survival Kit

Ahh ja. Altoids Tin Survival Kit. Sådan en kliché. Det finns bokstavligen hundratals instructables om hur man gör en altoids tin survival kit. Ändå anser jag dem alla saknar en sak eller de andra som gör dem ofullständig. Jag har har gjort dessa för...

Långa turkarna chef Knut med Solomons Bar Strap för käpp

vad behöver din perfekt funktionell men avskalade vandrande pinne? Saker. Saker virad runt det och bundna och grejer. Eller i detta fall, paracord. Jag kan inte berätta varför du behöver detta men du gör.Steg 1: Mål och invändningar jag redan hade gj...