DIY tjocklek Sanderjag ville bygga detta så att jag kunde göra segmenterade svarvspån på en svarv. Det visade sig vara mer utmanande som jag trodde, men jag lärde mig en hel del gör det.

Tänk på en tjocklek sander som en Hyvel som har en trumma i sandpapper istället för knivar. Skillnaden mellan en hyvel och en tjocklek sander är att du kan köra plankor som har varit limmade upp i olika korn riktlinjer på sander och det kommer inte att förstöras.

Jag design inte---- men jag gjorde det på Tech Shop.

Planer finns att köpa här eftersom planerna är till salu, jag ska visa hur jag gjorde det, men inte ge mätningar eller sourcing av delar.

Detta är en video exempel på hur detta fungerar.

Jag tillbringade mycket tid på detta och jag lärde mig mycket som jag inte visste. Jag tillbringade omkring $500 på detta. För att köpa en skulle denna storlek ha varit omkring $2500.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Sandning trumman för en tjocklek Sander

Jag bestämde mig för att jag ville bygga en tjocklek Sander så att jag kan sand brädor som har limmats ihop för segmenterad trä svarvspån. När du har flera arter av trä i olika vinklar, kan inte du köra dem genom en planerare längre.Jag hittade en up...

DIY Kinetic Sand

Lär dig hur man gör detta roliga DIY Kinetic Sand med Annelise och Julia. Receptet är så enkelt och använder ingredienser du förmodligen redan. Happy pyssel!Du behöver:Bakpulver (gör det sandiga)Bakpulver (gör det fluffiga)Majsstärkelse (får det inte...

DIY Rainbow Sand flaska gåva

Han är en kul DIY aktivitet att göra med små barn, att skapa vackra regnbågen sand flaskor med bara två ingredienser. Detta gör också en stor gåva eller för prydnadsändamål....

DIY barn Sand Block instrument

min fru nyligen köpa en uppsättning av sand träblock instrument från en lärare leverans butik för att använda med hennes barn musikgrupp. Tyvärr, på $5 en pop hon inte har en budget att få block för varje barn som hon arbetar med.Material som används...

DIY Disk Sander från sladd Drill

Jag beslöt att göra en disk sander eftersom jag tror att det skulle vara kul att göra en serie om att göra verktyg. Detta är den första som jag har gjort och jag hoppas att ni gillar det. Väder eller du inte vill göra det med en standard motor eller...

DIY trumma Sander

Detta är bara en kort guide att hjälpa till med något en gillar inte göra slipningJag tror slipning är inte den mest intressanta delen av projektet, tyvärr är det den del som kan göra eller bryta utseendet på det färdiga jobbet.Vid flera tillfällen h...

Billiga DIY Disk Sander

detta är en riktigt billig disk sander gjorde jag för.. .well duh slipning! Jag gjort det från en gammal Black and Decker borr och några skrot pine styrelser. Borren hålls helt enkelt till bordet med en u-bult och har en liten vila att sätta som din...

DIY efterbehandling Sander gummi Pad

Denna makita 9035 efterbehandling sander är riktigt gamla och har deltagit i stora projekt med min pappa och mig.Jag tror detta verktyg är + 30 år gammal, och det är fortfarande i bra skick, och har fortfarande ursprungliga borstar, men pad har nått...

DIY skiva sander

Förra året var jag i behov av en skiva sander för ett litet projekt. Jag skulle inte använda den som mycket så jag inte ville köpa en eftersom de kan vara ganska expansiv. En gammal electromotor från en trasig kompressor blev kraftpaket för detta pro...

DIY filhandtaget Sander

Nyligen jag stod inför ett problem medan slipning några av min lödkolv tips att det var tufft för mig att använda filen på grund av felaktig stabilitet eftersom den inte har handtag bifogas... Så jag bestämde mig att göra enSteg 1: material!!! Innan...

DIY billiga slipande hjul

Detta är ekonomiskt sätt att göra en slipande hjul till din roterande verktyg Dremel stil.Steg 1: Här är vad jag användeKök Scrubs eller skur kuddar vad du vill kalla dem.SaxGängade Dremel eller liknande dornen.Steg 2: Skära ut skurpasta kuddar När d...

Att lägga till Neoprene gummi till hemlagad trumma Sander

detta är en uppföljning video till DIY trumma Sander för pelaren borr (http://youtu.be/fLDNL8w940I) där jag lagt 2mm neoprene gummi till kanten av vissa hemgjorda drum sanders. Gummi har fukta näsan något, hjälpte att greppa sandpapper på trumman och...

5 minuters "L" parentes med en järn arbetare

jag bygger en tjocklek sander och det visar sig att jag behövde för att installera några "L" parentes hålla saken tillsammans lite lite bättre.Jag tänkte gå till Home Depot och få några Stanly "L" parentes, de skulle kosta ca $75 för s...

Justera länkar i en enhet kedja

jag bygger en tjocklek sander som på denna punkt vill jag var fullständig. ( )Varje gång jag gör en annan del av projektet, inser jag hur lite jag vet om metallbearbetning. Jag har aldrig tagit bort länkar i en kedja att ändra spänningen i kedjan inn...

Bygga en bärbar arbetsbänk vilken storlek du vill ha

En arbetsbänk är unik som den person som använder den. Här är vägbeskrivning till bygga en bärbar arbetsbänk. När jag säger bärbara, menar jag att det hålls tillsammans med 12 lag skruvar och kan demonteras för att flytta, jag har tagit ett kalkylbla...

2 x 4 Wusak Woodworker ultimata schweiziska armékniven

Jag är född i Schweiz och som pojke fick jag höra: "verkliga pojkar alltid har en kniv och sträng i fickan!" Jag gillar pocket knivar och samla dem. "SwissChamp" kan anses Victorinoxs nuvarande mästerverk. Bestående av 8 verktyg lager...

Vertikal Display Rack för löpare

min fru volontärer på lokala art gallery och art center. De behövde ett sätt att visa en konstnärs löpare i deras butik som inte skulle kräva massor av golvyta men tillräckligt skulle Visa textilierna.Även om denna rack gjordes speciellt för 12" bret...

Samordnas valnöt väggskåp

Även smycken lådor är en stapelvara i de flesta hem, inkluderar små sällan tillräckligt utrymme för att hänga halsband. Det enda alternativ kvar är att våren för en fristående låda som har krokar och rack för att hålla din hängande tillbehör.Detta sk...

Inläggningar uppdrag/hantverkare musikställ

Uppdrag-stil notställ med musik personal inlagaPå grund av enkel konstruktion och enkel urval av material var min första möbel projekt under tidigt 1900-tal Arts & Crafts. Sedan dess jag har funnit det svårt att göra många fler tillägg sedan mitt hem...