Dogzooka Robot hund boll launcher"Pixel", mitt trogna husdjur Schnoodle (Schnauzer/Poodle blanda) är en bunt av energi. Hon älskar att spela fetch och kommer troget kör sina hämtning uppgifter på obestämd tid - om du är villig att skämma bort henne. Hon bär mig!

Jag designade och byggde en enhet som skulle tillåta mig att spela hämta med Pixel under längre perioder utan att kasta min arm ur led. Du kan köpa hund bollen kasta enheter, men de är dyra och gjorda av plast, och de saknar den "wow" faktorn för Dogzooka. De håller också dig bundna till ett vägguttag om du vill ha utökad spel - något jag ville undvika.

Min version var inspirerad av den gemensamma potatis kanon. Om inte du är bekant med dessa skugga-träd WMD's, sedan Google det! Din mamma/fru/partner kommer att tacka mig för att öppna ögonen för nya och intressanta sätt att slunga rotknölar med hög hastighet.

Dogzooka är baserad på en "koaxial kolv". Förutom att vara förvånansvärt enkelt, är det både elegant och kompakt. Starta följande Shockwave demo och stega genom alla faser av driften av en koaxial fat. Du kan behöva installera Shockwave Flash plugin. Koaxial kolv steg demo

Även om jag inte kan ta kredit för koaxial design, har min genomförandet varit automatiserat med hjälp av elektroniska kretsar, reläer och elektriska magnetventiler. Jag har också genomfört en avfyra design (de flesta potatis vapen är nosen-laddat, som skulle inte lämpar sig till denna ansökan).

Dogzooka drivs av en standard 20 oz. Paintball CO2 kapseln och en fyllning ($3 på Dick's Sporting Goods) ger ca 100 bilder. Vid 20 psi färdas bollen ca 50 varv - mycket längre än vad jag kunde kasta. Jag vev upp till 60 PSI en gång (se ultrarapid videon ovan). Det skickade bollen sväva i nästa länet.

Jag rensas de flesta av råvarorna på de billiga från en närliggande metall återvinning gård. Jag kunde använda alla rostfria komponenter och bara tillbringade $18 (debiteras av pundet). Obs: denna konstruktion kan dupliceras i PVC, även om du måste improvisera på vissa komponenter. Varning: över tryckförvaring en PVC kanon kan vara farligt!

Ursprungligen, jag ställa in enheten att automatiskt identifiera bollen i kammaren som skulle tillåta kanonen för att fungera i "obevakad"-läge som kommersiellt tillgängliga modeller. I det här läget den hund (eller katt, eller opossum, etc.) tappar bollen in i kammaren och omedelbart inleder den bollen. Det skulle vara kul att titta på din hund spela obevakad, men en snabb titt på kundrespons på detaljhandel enheter visade att nästan alla rapporterade att deras hundar var häpen när bollen lanserades omedelbart; Det var därför mycket svårt att träna dem att komma tillräckligt nära för att släppa bollen i tratten. Jag fann detta vara sant med min hund - så jag valde en fjärrkontroll alternativ så jag kunde kontrollera när enheten startar.

För att minska "Swooooosh" från högt tryck luften flyr, La jag en gräsklippare ljuddämpare till dumpventilen och en perforerad munkavle på business slut. För att vara ärlig, är jag inte säker det hjälpte, men det ger det en aggressiv "militära" motiv.

Detta Instructable kan vara lappats ihop av någon med en viss mängd mekaniska savvy. Ingen kunskap om elektriska kretsar krävs. Mina MIG svetsning kunskaper är mycket grundläggande. Du kan alltid slät/slipa ner din amatörmässig snygga svetsar och de ska se ut som om ett proffs gjorde dem. Jag har avslutat projektet med en automotive skrynkla färg som är mycket förlåtande när det gäller att dölja skavanker.

Tack för att läsa min Instructable!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Automatisk boll Launcher

detta är en relativt enkel boll launcher för en hund att arbeta på egen hand.Fortfarande planerar i arbete och jag att skapa en detaljerad uppsättning byggandeanvisningar....

Hundens boll launcher

min hund älskar att spela boll, men jag hittade svårt att spela med honom hela dagen. Jag bygger min första version boll launcher som använder snabbt snurrande motor för att spinna bollen se länk http://www.youtube.com/watch?v=hX_4McljWo4 nackdelen a...

Tennis boll Launcher

En vän till mig har dålig artrit i sina handleder och kan inte enkelt kasta en tennisboll för sin valp att hämta. De båda njuta av spelet men de nuvarande modellerna av tennis boll kastare är inte lätt på hans handled och de som är inte mycket effekt...

Pedal Powered Tennis boll Launcher

både renlig drivs och byggda från 2 återvunnet cyklar, stålskrot och trä, läckande 5 gallon vattenkanna och en lacross pinne, vår pedalen driven tennis boll launcher skapades som en unik post för innovate eller dö pedal motordriven maskin tävling.Det...

Human Powered Snöboll Launcher 5-min DIY

detta är en 5-min DIY om hur man gör en human powered snöboll launcher.Steg 1: Saker du behöver Behöver du en borr eller en hammare, spikar eller skruvar, brytkniv, sax, tillbringare och en 43 inches lång och 1 tum breda av en pinne.Steg 2: skär Gör...

Pole Snöboll Launcher

Om du kastar en snöboll, skulle du kunna slå något 30 fot bort. Men om du använder en stolpe monteras snöboll launcher, du skulle kunna träffa mål upp till 60 fot bort. I detta projekt ska jag visa dig hur man gör en enkel pole snöboll launcher som k...

K'nex Micro boll Launcher Lift

HI!Många människor har sett Shadowman39's boll launcher lyft från sin uppdatering av katastrof. I en kommentar i detta forum ämne sa han han skulle göra en Instructable att lyft när han slutade Cataclysm. Jag har ökat från Rippin' raket uppsättningen...

Modulen Touch - en robotic hund leksak.

Tanken var att uppfinna en Arduino-baserad, robotiserade leksak som min hund kunde interagera och spela med. En som kunde notera poängen, automatiskt leverera trakteringen och växa mer avancerade när hunden lär sig att spela med den. Jag ville hitta...

FrankenDog! DIY Animatronic - styra en i-cybie robot hund med ett toy piano

Har du döda leksaker liggande? I denna video tutorial ger jag nytt liv till en död i-Cybie robot hund vars "hjärnan" förstördes efter det kort circuited och nästan fattade eld. Lär dig animera döda!Cybie är en billig AIBO klon med många avancera...

Hur man gör en boll Launcher

Detta är en DIY launcher byggd med Makeblock passar. Vi använde två CNC motorer till friktion drivhjulen, som hastigheten kan nå 120km/h teoretiskt. Maskinen är stark nog på grund av sin metall ram. Den no-load maxhastighet på friktion hjulen kunde v...

3D tryckt vertikala boll Launcher

denna video visar en prototyp 3D tryckt "vertikala boll launcher" tryckt i ABS-plast på en UP! 3D-skrivare. Den är utformad så att när du trycker ner på ena sidan av en spak, en kolv på andra sidan flyttas upp och kommer i kontakt med en ping po...

Hur man gör en tryckluft spotta boll launcher!

Någonsin haft en av de dagar du var super uttråkad på jobbet? Älskar att retas med dina medarbetare? Kolla in denna awesome handledning video på hur man gör en tryckluft, spett boll launcher. Spendera några minuter följa instruktionerna här hur-till...

Robot hund

Jag älskar att göra robotar och beslutade att dela ett roligt och billigt sätt att göra en robot hund!Steg 1: Samla ditt material Du behöver:1) koppartråd2) Blutack3) en mutter4) fyra medelstora skruvar5) en liten skruv6) metallrör sak (jag har ingen...

Löstagbar boll launcher

Denna tennisball launcher är utformad för en kvinna i rullstol som inte kan kasta tennisballs långt borta för att spela och belöna sin hund.Denna launcher är inspirerad på en professionell baseball/tennis boll kastare finns det två hjul som görs att...

Stickade hund boll som hjälper till att rengöra sina tänder

Jag har Beaglar. De tugga saker. De jaga saker. De äter saker. Hela tiden. Och hund andedräkt... ingen gillar som. Denna boll är relativt lätt att göra, och hjälper till att hålla tänderna rena.Steg 1: Du behöver Detta är en ganska lätt sak att stick...

K-9 2.0. WiFi kontrollerade och autonom Robot hund.

OBS:I steg 22, har jag postat en uppdatering, förklarar några senaste förändringar/förbättringar som jag har gjort, främst på K-9's elsystem och sensor array som du kan ha nytta.FunktionerRobust trä (MDF) och akryl designHelt mikroprocessorstyrda anv...

K'NEX gummiband boll launcher

Jag gillar att göra att göra K'NEX vapen så jag tänkte jag skulle ladda upp en. Detta använder gummiband bollar eller någon missil som du kan få. Men snälla, snälla, snälla Använd inte något annat som kan skada människor. Detta är en ganska pålitlig...

Ping - Pong boll Launcher / kanon

För detta instructable behöver du följande:-Tejp (eller någon annan stark tejp)-Sax-En ZeeBeez Popper-En toalett rulle Tube-Ammunition (liten boll)Steg 1: Skär toalett rulle röretMed sax klippa bort slutet tredje av toalett-rulle.Steg 2: Koppla ZeeBe...

DIY boll Launcher (uppdaterad Version)

Först, tack för ert stöd till den gamla versionen. Paketet är till försäljning nu !För några dagar sedan, talade jag med Makeblock om denna bollen bärraket. De optimerade denna launcher för bättre upplevelse och säkerhet. I gengäld kommer skicka de m...