Dubbla rör ventil för vätska riktningDetta är en enkel konstruktion så att ett servo att agera som en enda stolpe omkopplaren för vätska eller gas.

Anta flexibel slang som liknar den som används i fisk tank.

Teorin av drift: som ses i videon, servo kommer att gå från ena sidan till den andra. På sidorna kommer det tryck i ett rör och orsaka röret till vara veckad och därför inget vatten rinner. När en sida är blockerad andra sidan kommer att vara gratis att flöda. Dess funktion är därför analogt med det av en enda stolpe omkopplaren.

Det kan finnas många användningsområden för denna mekanism men min avsedda användning är för en enkel, två servopump precision. Jag kommer att lägga en länk till denna pump när jag skapa den instructable.

Detta kan lätt vara laser skär ut av plexiglas eller 3D tryckt. Modiga får försöka göra det med hjälp av roterande verktyg!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man bygger en källare hydroponiska trädgård

Detta är den hydroponiska trädgård jag började för några månader sedan i min källare. Det är automatiserad av en Raspbery Pi, och några styra styrelser.Vad jag växer för närvarandeGrönkål, bönor, tomater, rädisor råtta svansar, paprika, sallad, radic...

In The Window Mini komposten med dubbla Ventilation

detta är en originell idé för en mini komposten som är specifikt för människor som lever i små lägenheter eller hus som saknar en bakgård. Du kan eventuellt använda enheten för att utveckla jord för att sätta i blomlådor blomma. En kompost av mycket...

Laserskurna kedjehjul och servo kontroll av en ventil

Håller på att bygga en cocktail robot, fann jag mig i behov av en servo kontrollerad ventil. Jag lekte med en enkel arm koppling, men geometrin fungerade mycket bra. Det var svårt att få inflytande på både slutet av stroke, och jag slösar bort de fle...

Spara vatten! Konvertera din befintliga toalett i en vattenbesparande dubbla spola på 10 minuter

konvertera din befintliga toalett i en dubbla spola toaletten med inget annat än en låsmutter nylon.Att göra en instructable för detta var en eftertanke, så jag ber om ursäkt för att inte ha steg för steg bilder.I somras bestämde jag mig att försöka...

Ventil slipning 4 motorer

saker att överväga första vet du där alla THE TIMING märken ärHAR DIN MOTOR EN GAS TYP KEDJESPÄNNARE /BELT?Har ditt huvud justerbara ventilerHuvudet eller motor har hydrolic tappets"?Har du råd en topplockspackningen ställa om så hur mycket kan du sp...

Hur tar man bort en ljusare ventil

om du är som mig, är du antingen billigt eller inte har mycket pengar att spendera på kul projekt, eller båda. Jag råkar vara både. Så när jag kan, rädda jag saker som kan komma till nytta från saker som är trasiga eller inte längre användning. Engån...

Förhöjda dubbla fat regnvatten Collection System

Steg 1: Skaffa fat jag shoppade Craigslist och hade tur - hittade en kille som bodde nära mig som befriade dem från hans arbetsplats - $15 varje. En hade persikor de andra aprikoser - min trädgård har en ny doft.Steg 2: Fat orientering Eftersom dessa...

Bygga ett dubbla justerbara nätaggregat med begagnad laptop laddare

De senaste åren jag har fokuserat på Arduino projekt där en USB stickkontakt med 5V utgång är nästan den enda makten leverans att jag behövde. När jag startat ett projekt för några månader sedan att generera ljud vågor med en Arduino jag behövde ett...

Göra en modulär tesla ventil av foam clay - ett bra sätt att Visa teknik och fysik av vätskor för barn

StorylineHej alla,Jag letade begrepp relaterade till turbiner och rotorer. Jag kom först till Tesla turbin vid visning av video från en välkänd video plattform... Vad ett konstverk! Efter video föreslog internet utsiktsplattform mig en sekund på Tesl...

Installation av dubbla spola Converter Kit från Home Depot

installera toalett totala reparationssats / dual flush uppgraderingen köps i en stora lådan hem förbättring butik. Kit är tänkt för att vara ett nej verktyg ingen tank borttagning. Detta gäller inte vår kapseln stil Mansfield varumärke toalett.Verkty...

Lätt dubbla bränsle ugnen brännare

vill smälta metall?Ja?Vill smälta metall gratis med återvunnet olja?Hell yeah!Här är ett lätt-att-göra-brännare som kan använda antingen propan eller olja (veggie eller motor). Det kommer att värma ugnen upp till aluminium smälttemperaturer utan prob...

Ventil klarering justering instruktioner (inline-4 motorcykel)

här är ett projekt som jag arbetat på ett par år sedan att jag hade tänkt att bidra till instructables ett tag nu. Jag tror det är först i sitt slag på här. Jag hoppas du njuter!Jag köpte min 1988 FZR400U som en tidigare ras cykel med 17000km på den...

Med ventil kolvar för RC bil chocker

Här är ett sätt att göra en kolv på någon RC bil hydrauliska chock med ventil. Ventilen öppnas ett sätt att öppna alla hål i kolven och stänga i motsatt riktning för att blockera några av de kolv hål. Detta gör att chocken att vara styvare och tur oc...

Hur man bygger en båt med ventil Pop-Pop

lära av de misstag jag gjort i mina första försök jag forskat ventiler med inga rörliga delar och hittade två.1. Tesla valvulär Conduite, använder coanda effekten för att begränsa flödet av vätska ner en kanal i en riktning. Detta är perfekt men för...

Göra en modulär tesla ventil av foam clay - ett bra sätt att Visa teknik och fysik av vätskor för barn - OCARINA DESIGN

StorylineDetta är en ytterligare design, jag gjorde faktiskt.Jag frågade mig själv om en modulär tesla ventil (från som jag antar att jag är typ av "uppfinnaren" men jag erkände att jag inte tittat i litteraturen att se om detta gjordes innan -...

Trä Tesla ventil med en Dremel!

Tesla ventil eller klaffar conduit, tillåter som Teslas 1920 patent förklarar, vätska att resa i endast en riktning, utan rörliga delar mekaniska komplexitet.Under våra senaste bygga natt på ADXbyggde en av våra medlemmar en från trä med hjälp av Dre...

Gör din egen bita-ventil vätskesystem

Problem som måste lösas: som många folk som cykel eller vandra, jag har använt bita-ventil, handsfree-hydration system i år. Tyvärr inkluderar kommersiella hydration system en plast urinblåsa som är lätt att punktera, svårt att rengöra och dyrt att e...

Att göra Rheoscopic vätska

Hej alla,Jag upptäckte nyligen rheoscopic vätska som används för att visualisera de subtila strömmarna i vätska. Det fungerar ungefär som släppa färgämne i vätskan att belysa strömmar, men rheoscopic vätska kommer att aldrig blanda! Nedan är några kl...

Vätska In.Flux_3D vax utskrift i vatten

vätska In.Flux är en 3D utskrift experimental maskin som skriver ut vax i vatten. Maskinen var en termin-omfattande undersökning som en del av avancerad arkitektur studion kallas "Kreativ arkitektur maskiner" av Professor Jason Kelly Johnson och...