EL Wire hatt: Sekvenserade och ljud aktiverat med fjärrkontroll - drivs med Arduino och SparkfunVälkommen till Instructable guide av hatten EL Wire med några roliga funktioner.

Konceptet är en EL Wired hatt med 8 sekvenserade EL ledningar kontrolleras av en trådbunden fjärrkontroll. Flera hastighetslägen kontrollerbar sekvens är förprogrammerad till en Arduino UNO, inklusive en sund aktiveringen funktion.

Funktioner:
7 sekvens lägen (hastighet kontrolleras)
1 ljud aktiverat sätt (känslighet kontrolleras)
1 bildserie som går igenom alla 7 tidigare nämnda sekvenser.

Hjärnan bakom min baby är en Arduino Uno Rev. 3 en Spartkfun EL Escudo Dos sköld.

Denna psykedeliska modeaccessoar byggdes för en festival, så det behövde vara ganska tuff. Även byggdes den i lite bråttom, så steg inte dokumenterats under tiden av bygga. Med detta i åtanke, ska jag göra mitt bästa att guida dig igenom vad jag gick igenom så detaljerat som möjligt.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Styra din Tv, Dvd och ljud system med Arduino och Android

Hej alla, detta är min andra instructable och min första på engelska, så, ledsen för misstag.Jag vill dela detta projekt det handlar om hur du kan styra din Tv, DVD och ljudanläggningen med Arduino och en app för Android med app inventor.Om du gillar...

Ljud-aktiverat och lätta upp tillbehör

jag gjorde några EL-wire halsdukar som julklappar för flera år sedan. De båda har "ljud aktiverat förare", vilket innebär att de lyser upp enligt omgivande ljudintensitet.Jacka och mössa jag gjorde för min gymnasieskola vintern formella dans.Mes...

Hand gest styrd robot med ljud aktiverat ljus system

I detta Instructable visar jag steg för steg instruktion för hur man gör finger styrd robot med ljud aktiverat ljus systemdenna robot kan styras med fingrarna fyra av din hand(left/right). Och roboten växla automatiskt på/av dess ljus när det behövs...

Bildskärmsmenyn ljud ATM-7 Smartphone talaren med Arduino och Blynk

Dessa dagar finns det flera sätt att genomföra flera zoner ljudet med smartphone baserad kontroll men de flesta är begränsade till ett par zoner eller kräver dyra egna rutor i varje läge (Hej! Sonos). En talare väljare ansluten till en mottagare med...

Spela upp ljud på dator med arduino och progduino

Idag kommer jag visa dig hur lätt det är att bygga en enkel spelare och kör det på datorn med arduino och progduino.Läs mer om progduino: http://www.progduino.comSteg 1: Arduino kod - spelaren på din dator.Kopiera koden till din arduino redaktör.void...

Mäta hastigheten på ljud med Arduino microcontroller och ultrasonic sensor

Min 6-åriga dotter, Kennet, visar hur man mäter ljudets hastighet i luft med Arduino Uno microcontroller och ultrasonic sensor.Jag tycker detta är ett bra projekt för barn att blir exponerade för vetenskap, teknik och matematik.Steg 1: Vi behöver 1....

Ljud aktiverat LED spektrumanalysator

Denna guide visar dig hur man bygger en LED spektrumanalysator. Jag byggde detta som ett tillägg till min arkad kabinett, även om du kan återanvända denna guide och använda ljuset bar någonstans du en ljud-aktiverat ljus display.Den ljusa baren använ...

Kontrollera allt och spara energi med Arduino

Jag använde detta för min egen mycket specifikt problem men det skulle kunna användas för någonting egentligen.Problemet:De flesta högtalare är inte smart, och så du måste stänga dem off manuellt, särskilt studio typ monitorhögtalare. På grund av det...

EL Wire belysning upp till ljud

för detta instructables projekt, jag trodde jag skulle ta en audio sensor, EL Wire och en jacka och har EL wire bildar en (A) för Alabama. Målet för projektet: Jag vill ha EL tråd att lysa upp när någon gjorde ljud.Nedan är en video av en demonstrati...

Piano trappor med Arduino och Raspberry Pi

Vem älskar inte musik? Dessa Piano trappor är en interaktiv och relativt smidig musikaliska installation som kan tillämpas på i princip alla trapphus. Jag byggde dem för HackPrinceton tillsammans med mina vänner Erica Portnoy och Vincent Castaneda, o...

Power övervakning med Arduino och logga in i Google blad

Sedan senaste veckorna tänkte jag på att göra ett projekt som kan hjälpa mig att hålla ett spår på min dagliga energi användningsområden. I detta projekt använder jag en 30A övervakning styrelse. denna styrelse har 6 strömsensor som kan läsa upp till...

Hur man har kul med Arduino (och bli en nörd i processen)

vill du tjäna din geek-kort - pronto? Låter komma igång! Denna guide börjar du på sökvägen till den mörka sidan med hjälp av öppen källkod Arduino utveckling och prototyping plattformen. Det kommer att introducera dig till mikrokontroller, komma igån...

Ljud Ranging för synskadade med Arduino prototypen designkoncept

detta var min idé för en enhet som skulle hjälpa den synskadade med hjälp av en ultra sonic sträcker sig sensor monterad på en hatt. I grunden är tanken att enheten skulle tona ut avstånd för en synskadad person ger dem möjlighet att i grunden se med...

Taligenkänning med Arduino och BitVoicer Server

I detta Instructable ska jag visa hur man använder en Arduino ombord och BitVoicer Server för att kontrollera några lysdioder med röstkommandon. Jag kommer att använda Arduino Micro i detta Instructable, men du kan använda en Arduino ombord du har ti...

Gå av i soffan, med Arduino, 3d tryckta inhägnad och programmerade med Embrio

Den grundläggande idén är att skapa något som kan upptäcka när mina hundar får på soffan när inte jag är där och "uppmuntra dem att få bort". Detta sker med en passiv IR-sensor och gör oljud att hundar inte gillar.Jag såg ett annat liknande proj...

Ljud aktiverat utlopp

Clapper var en populär gadget i 80 och 90-talet. Det kan du vända apparater på och av genom att bara klappa. Det kan vara ganska användbart, men det har vissa begränsningar. Först finns problemet med höga ljud av misstag stänga ljuset. Också, du kan...

2WD röst kontrollerat Robot med Arduino och BitVoicer Server

I detta Instructable ska jag visa hur man bygger en 2WD röststyrd robot. Även om jag kontrollera endast DC motorer om du vill flytta roboten, samma tillvägagångssätt kan användas till röststyrning stegmotorer och servomotorer, så om du planerar att b...

Taligenkänning och syntes med Arduino

I min tidigare Instructable visade jag hur man styr ett par lysdioder med en Arduino ombord och BitVoicer Server. I detta Instructable ska jag göra saker lite mer komplicerat. Jag kommer också att syntetisera tal med Arduino DUEdigital till analog om...

Röst aktiverat LED-belysning med Arduino

Detta projekt är ett tillägg för taligenkänning med Arduino med leandro4b (). Men istället för att använda 3 separata färgade lysdioder, använde jag en multicolor 4-kanals RGBW LED utsläppskälla. Jag hade tillfälle att arbeta på LED Engin förra somma...