Electroluminescent Mountain Bikedenna guide ger dig chansen att genomföra electroluminescent wire (EL Wire) och LED strängar att lysa upp natten medan ridning säker, glänsande och mycket elegant.

Electroluminescent Wire, även kallad EL Wire, är en koppar kabel belagd i ett reactive paint. Genom att tvinga El hoppa igenom färgen att genomföra, färgen avger ljus och tråd glöder. Det finns två faktorer i hur ljus tråd lyser: frekvens och färg koncentration. Mer färg finns det ofta kallas en Hej-ljusstyrka tråd, ju längre det varar och ljusare det kan lysa. Ju högre frekvens, färgen aktiveras mer noggrant och avger ljusare, på bekostnad av dess livslängd.

EL ledningar drivs av en inverter eller drivrutin, som levererar AC nuvarande hoppa igenom färgen. De tar en specifik källa spänning (allmänt 9v eller 12v DC), och har utformats för en viss längd på wire. De är mycket känsliga och kan lätt gå sönder om gett makten utan tråd att lysa upp.

Detta instructable kommer också att installera LED ljus remsor på undersidan av cykel chassit. Genom en blandning av gröna och blå lysdioder och EL Wire kommer här mountainbike att se otroliga. På min tidigare installationer med EL Wire El tråd, jag har fått mycket positiva reaktioner på cykeln, inklusive människor som ber för foton och en $500 erbjuda mitt i gatan att köpa min cykel (även om det är värt mer än så;-D). Denna guide blir ganska komplicerad, som innebär att göra ett batteripaket, lödning din EL ledningar, att skapa en kopplingsdosa för att styra lampor och montera allt på cykeln. Jag hoppas du har lika roligt efter denna guide som jag rida min cykel.

Alla delar kostar mig ca $130, och sammanställa allt tog tre dagars arbete. Projektet är delvis komplicerad men mycket tidskrävande, men lämpar sig för dem med även mindre lödning erfarenhet.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Dölja bort Emergency Kit; Mountain Bike ansökan ingår

detta kit är perfekt för akuta överlevnad objekt lagras i ett secrect läge. Zombie Apacolypse? Greppa din gömma bort Emergency Kit från den ihåliga eken på väg till bunkern. Behöva utrymma snabbt? Oroa dig inte om packning överlevnad objekt, eftersom...

Mountain Bike skoter

det är en bättre, snabbare, funner skoter. Redo för Maker Faire 2010!Kombinera främre delen av en mountainbike med bakändan av en kick scooter gör en högpresterande skoter som är lätt att rida.Höga hjul formen (aka öre öre) hearkens tillbaka till 188...

Mountain Bike gaffel Truck Mount

de senaste åren, gjordes en stor förändring i mountainbike gaffel mönster med 15mm genomgående hål axeln. Även detta ger mycket mer stabilitet för downhill racing och för större (tyngre) ryttare, har det också visat sig vara lite mer krångel att tran...

3Doodler mangust Mountain Bike

Idag pratade jag med min man om gör en Instructable med min nya 3Doodler 2.0 när den kom. Bokstavligen 2 minuter senare, det finns en knackning på dörren och det är DHL med min penna. Snacka om sammanträffande.Jag stödde den första 3Doodler på kicken...

Ersätta en mountain bike framgaffel för äldre mountainbikes

har du en äldre full-suspension mountainbike vars främre hjulupphängningen gaffel är en lite trött? Reservdelar för det kan vara obefintlig, och kostnader för arbetskraft att göra jobbet kan vara mer än kostnaden för en ny cykel, men det finns ingen...

Hur att reparera en platt mountain bike däck med skivbromsar

för de ivrig utomhus extremisterna, mountainbike kan vara en av de mest givande och stimulerande sport runt. Och om du är som en av oss, du vilja spendera så mycket tid ute på leden som möjligt. Dock kan att vara oförberedd och saknar kunskap om hur...

Hemgjord Carbon Fiber Mountain Bike

Det har gjorts ett antal gånger innan här på Instructables. Heck, är det en av de platser som jag lärde mig att göra det. Men detta var mitt försök att bygga en kolfiber mountainbike.Jag har en maskiningenjörsexamen och har tillbringat en del tid arb...

Mountain bike motorcykel

detta är min nya motorcykel och tyvärr finns det inget ljud i videon jag vet inte varför det måste inte har laddat upp rätt men iallafall här är det om du har några frågor bara be...

Mountain bike köttkvarn.

Tag var mitt i våra livsmedel plötsligt vår plats blev blackout jag om ISIS bomba våra elnät! Det dök i mitt sinne hur man slipa allt kött och allt jag behöver är en fungerande hjärna... här är hur!Steg 1: Material som behövs allt du behöver är:1. me...

Bulid en Mountain Bike Trail

efter ett par år av skjuter det upp, jag äntligen beslutat att bygga min egen cykelleden i min trädgård. Jag hittade några webbplatser på trail byggnad, och kom igång. Detta instructible visar riktlinjer och tekniker som hjälpte mig mycket när man by...

Billiga Mountain Bike skor

bara ett snabbt sätt att göra berg skor om du har gamla vägen skor med SPD knapar. Bara limma berg däck till botten!...

Mountain Bike Rack

Steg 1: plankor -skär 6 plankor 30 tum trä - bågfil fungerar bästSteg 2: Topp och botten plankor -skär 2 79 i. planka av träSteg 3: luckor - en 10 i. gapet mellan varje planka - då börja hamring naglarna...

Mountain Bike släpvagn

detta är en liten trailer jag gjort för min mountainbike. Det var tillverkat av återvunnet material och några andra delar som kan plockas på järnaffär för $10 eller mindre.Steg 1: Huvuddelen Först, få ett förvaringsfack med lock. Då behöver du ply-wo...

Läder Mountain Bike grepp

efter en grötig blister för många, jag föresatte sig för att göra några nya läder mtb grepp. Jag kan inte bära handskar när jag rider - för mig är de tråkigt cyklar fronten - lyhörd känslor så trevlig styre grepp är viktiga. Läder har en air av "ekol...

BMX / Mountain Bike Pedal underhåll

jag gör några ganska Hardcore ridning i bergen nära mitt hem. Idag insåg jag att min pedaler behövde lite tenderar att. De är faktiskt BMX pedaler som jag inte tillskriva sissy klipp-mindre pedal modefluga... (Jag också slipper bära sissy skor att ri...

Extra Mountain Bike hantera grepp

min cykel vertikala styret blir mycket kyligt och hala när det är kallt och blött utanför.Det behövs Sugru! Jag tog det till HackBergen http://hackbergen.no för en korrigering...Steg 1: Ren applikationsområde med alkohol Vet inte om en alkohol tvätta...

Hur man gör en Mountain Bike bro

Hej skogområde instructables så jag älskar cykling och beslutade att bygga ett spår i ryggen. Jag planerade ut leden och hittade jag behöver för att bygga en brygga. Jag tänkte använda några tryck behandlat trä och bygga en stege bro, men jag gick me...

Hur man gör din Mountain Bike låter som en motorcykel

du vet låter det riktigt häftiga motorcykel? Har du någonsin velat ha en för att ljudet men du har inte tillräckligt med pengar? Ser inte längre. Detta är en mycket enkel fix och ett häftigt ljud.Steg 1: leveranser Vad du behöver: en plast flaska A c...

Att göra en kedja guide för en single speed mountain bike konvertering

jag fick nyligen en givare cykel som hade gått igenom en period av försummelse. Min tidigare cykel lidit större skador i en olycka, så jag var ute efter för att bygga denna gratis ram med delar från min föregående cykel - detta ingår vevlager, vevar,...