Elektriska Snowcat Picodenna spårade elbil blir alla dina vinter spår till "neråt" kul. Avsikten var att bygga en elektrisk snö fordon som skulle tillåta mig att zooma runt på ett nätverk av vandringsleder runt mitt hus utan att bli hånade på (vandringsleder) eller licensierad (skoterleder). Den ursprungliga designen var en styrelse som drivs av spår med en skida i fronten (foto i steg 2). Medan forska för en lösning för att styra snubblade jag på en video för en skizee. http://skizee.ca/. Denna innovativa design inte bara löst min styrning och fjädring bekymmer, men det ser ut som massor av kul. Fördelarna med min bilskrot EV version beskrivs häri inkluderar den relativa tystnaden av installationen (mindre hånfull på banor) och är för långsam oroa det smäller i dig om du torka ute... En andra motivation för detta projekt var att lära sig de färdigheter som behövs för en eventuell micro bil EV konvertering (BMW Isetta?).

UPPDATERING: Det blir ganska grov där bak... Jag kunde ta några turer innan jag hade en större nedbrytning. En anslutning bröts på växeln i batteripaketet. Jag lödda framgångsrikt det tillbaka tillsammans; men jag är inte villig att riskera ytterligare skada mitt 500$ LiPo batteri. Jag kan inte riktigt lägga till uppskov för att dämpa slagen, så jag har valt att pensionera Pico för nu. Jag kan bara gissa hastighet på 10k/h och räckvidd på 10km (1 timme) med tanke på hur länge batteriet räcker på min på samma sätt drivs ebike motor. Jag hade skitkul bygga det så finns det absolut ingen ånger.

Hoppa till det sista steget för att se en video av PICO i aktion.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Elektriska TurfBoard (Underkänd)

begreppet electric skateboards har alltid väckt mitt intresse. de är det närmaste vi har till Martys McFly hoverboard. Det finns ingen brist på fungerande produktionsmodeller och cool DIY projekt:Jag ville ta en spricka på det själv, men komponentern...

Svetsa gratis elektriska Longboard

Den här gången, vill jag visa dig hur man gör en svets gratis elektriska longboard.Mitt uppdrag var att bygga en mycket professionell elektriska longboard till ett pris av 350-400€. Det är mycket bekväma att rida, eftersom det har 97mm hjul. Så små s...

Elektrisk cykel med batterier i ram

detta är ett pågående projekt som jag har arbetat på med Autodesk Inventor. Det slutliga målet är att utveckla en design som gör att batterierna, som kommer att driva elektriskt, placeras inom ramen för cykeln. Bilden nedan är en återgivning av cykel...

Hur man kör en batteri elektrisk klocka på döda batterier

Några elektroniska projekt är lika enkel som denna. Det kommer att tilltala dem som får en kick av att utvinna de sista spåren av energi från platta batterier.Steg 1: översikt De flesta hushåll har flera exempel på en klocka som innehåller typ av rör...

Hur att köra ett batteri elektrisk klocka på solenergi--del jag

Denna första del visar hur ett konventionellt batteri elektrisk klocka kan drivas med hjälp av en enda 2 Volt solcell och en super kondensator. I vissa delar av världen året runt drift är möjligt men säsongsbetonade brist på solljus kan begränsa drif...

Hur man kör en batteri elektrisk klocka på solenergi--del II

Vi har uppnått mycket med en enda 2 Volt solcell laddning en super kondensator delvis jag men att gå vidare måste vi lägga till fler solceller som i sin tur tar på behovet av extra kontroll i laddningskretsen.Här i Cornwall i sydvästra England mycket...

En mycket snabb elektrisk linje flygplan.

jag har byggt upp detta projekt under många år med studenter i mina tech klasser. Det är lätt att bygga och flyger mycket snabbt... även tillräckligt snabbt för att imponera på studenter! Du kan skräddarsy projektet så att det är en enkel 2 klass til...

Att bygga upp en förståelse av elektriska kretsar

detta instructable är enhet jag gör med min heder fysikstudenter att hjälpa dem att bygga sig en förståelse för hur varje del av en elektrisk krets fungerar och varför den gör vad den gör. Jag har brutit ner enheten i en rad mål med en förklaring av...

Elektrisk cykel till elgenerator - enkel DIY mobila interaktiva vetenskapsmuseet

jag hör och jag glömmer. Jag ser och jag minns. Jag gör och jag förstår.Tillskriva Konfucius (~ 500 f.Kr.). Fortfarande är sant 2500 år senare.När jag var 7-8 år gammal på en eländig kall grå dag i februari mina föräldrar släppte min bror och systrar...

008 del 1-elektrisk bil konvertering: Dodge Neon batterier och laddare

i del ett av denna video, Tom visar oss hur installera batterier och laddare i sitt elektriska Dodge Neon konvertering projekt....

48V elektriska platta Tracker

ungefär ett år sedan, min pappa och jag fick idén att omvandla en beach cruiser cykel till en elektrisk motorcykel. Vi köpte cykeln och alla nödvändiga delar och fick arbeta. Vi modifierade ramen och ombyggda cykeln från marken upp. När vi avslutat,...

600W elektriska Trike

detta är ett skolprojekt där jag gör en dubbel motor elektrisk trike att bära en person. Jag har använt många olika metall arbetsredskap som en svarv, fräs maskin, MIG svetsare, och massor av handverktyg.Steg 1: Huvudramen konstruktion Material behöv...

Avancerad borstlös Power Systems för små elektriska skotrar

avhandling: det är möjligt att konstruera en mycket kraftfull, effektiv och lightweight personlig rörlighet enhet med hobby-grade utrustning för under $400. Detta belopp kan vara drastiskt mindre beroende på de särskilda behoven i byggare. Detta är m...

En elektrisk Trike med en lutande träram

bygga en elbil kan vara lätt. Vi ville räkna ut hur till bygga en från början, och vi ville också bygga en som var rolig att rida. Målet med vårt projekt var att göra tillgängliga planerna på att bygga en låg hastighet, lutande, elektriska trike som...

Väduren elektrisk cykel

Hej alla.Jag är här att presentera mitt senaste projekt. En elektrisk cykel med en ram byggd specifikt för det. Ingenting omvandlingar och konstiga saker.Det första du ser är den första designen. Det skapades till hus inne i en särskild av delarna so...

Bygga din egen elektrisk motorcykel

ÖversiktDet färdiga projektet är en 1981 Kawasaki KZ440, omvandlas till elektriska. Den drivs av fyra Optima gul topp förseglade (AGM) bly-syra batterier, som driver en Briggs & Stratton Etek elmotor. Hastigheten på motorn styrs av en Alltrax varumär...

Bygga en elektrisk motorcykel på en budget

Målet med detta projekt var att konvertera en klassisk motorcykel i en ren, tyst, elektriska dagliga drivrutin som skulle minska den bil förorening genom mitt kort till mid-range drivande resor.Kostnad: $1.000Område: 40 MilesHastighet: 40 mph med nuv...

Bygga en elektrisk racing bil

ett litet team av skolbarnen och jag själv har byggt och tävlade en elektrisk racerbil. Detta är hur vi gjorde det.Steg 1: Chassit Vi byggt denna bil för att ange ett antal nationella tävlingar här i Storbritannien - Detaljer finns på http://www.gree...

Chibikart: Snabb-prototyper en subminiatyr elektriska Go-Kart använder Digital fabrikation och Hobby komponenter

Chibikart! är en mycket liten ändå kraftfull och lättmanövrerad 2WD elektriska go-kart som du kan bygga med off-the-shelf industri och hobby komponenter och digitalt fabricerade ram delar. Med moderna litiumjonbatterier och borstlösa permanentmagnet...