En annan Center FinderDetta Instructable visar hur man gör en precision center finder med relativt vanliga verktyg som finns i den genomsnittliga hem workshopen.

En center finder av DrPeper fick mig att tänka om en design mycket liknar hans, men det skulle inte kräva en laserskärare att göra.

Även om du inte kan se alla min center finder i bilden, kan du se de blyertsmarkeringarna gjorde jag med det på toppen av en plastflaska mössa.

Material

  • 1/2 inch plywood
  • Skruv
  • 1/4 tum aluminium stång

Verktyg

  • Bord såg
  • Drill press
  • C-klämmor
  • Bågfil
  • Kvarnen eller fil
  • Skruvstäd
  • Bandsåg
Se Steg
Relaterade Ämnen

Hemgjord center finder verktyg, snabb, billig, lätt.

Detta är en snabb metod att göra ett litet verktyg som låter dig hitta centrerar av cirkulärt formade föremål, såsom diskar eller ändarna av cylindriska objekt. Du placerar den på kanten av ett runt föremål så att stiften under vila mot sidorna av ob...

Göra en Center Finder

göra en precision center finder från skrot material.Egbertfitzwilly postat nyligen en Instructable på att hitta mitten av en cirkel. WirelessMonk postat en länk till en maskinbearbetade stål center finder. Rimar nämnde att göra en. Jag bestämde mig a...

Hur man gör en Center Finder verktyg

Jag är en penna turner och har börjat göra min egen penna blankvärden. Jag tycker om att göra min egen blanks snarare än köper dem. eftersom jag kan välja min egen trä och jag vet jag sourcing min trä från bärgning eller förnybara energikällor.Att gö...

5 minuters cirkel center finder mätare

Detta är min snabba verktyg för att hitta mittpunkten för en dowel eller någon liten cirkel.För det mesta jag kommer att använda detta för att hitta mitten av bordsben så jag kan borra och installera en Gängad skruv att fästa ett beslag pläterar.Det...

En liten cirkel Center Finder & ritning stöd

jag ville se vad den största diameter cirkel jag kunde få från en oregelbunden formade liten träbit. Det finns mallar för att hitta mitten av log sektioner och lokalisera mittpunkten, men jag arbetade med mindre lager. Jag gjorde detta center finder/...

Center Finder gratis! (Ja, nästan)

Bläddra igenom de senaste ' ibles jag hittade detta center-finder kommenterade jag att ett gummiband skulle göra praktiskt taget samma sak och när Apolo8 frågade mer information jag sa jag skulle göra min egen "kompatibel på den.Här är de billigaste,...

Simple Center Finder

Superthunder bult gjorde en bra Instructable med titeln snickare Center Finder. Han förlitade sig på noggrann mätning och borrning för kritiska dimensioner. Här följer automatiserar processen med att hitta de nödvändiga hålen och gör noggrannhet ound...

Pluggen Center Finder

Ett lätt-att-göra-verktyg som exakt markerar mitten av träpinnar.Steg 1: "X" markerar platsen Som ni kan föreställa er, är exakt markera mitten av en trä pluggen (för hand) en knepig uppgift.Här rolig snygga 3-sidiga du blir det rätt varje gång....

Skiva Center Finder

jag jobbar med blandteknik och ibland jag behöver hitta mitten av en skiva. Om jag gjorde skivan själv, det lades ut från centrum, men om det är att säga en rund bakform eller lock, jag måste hitta det.Steg 1: Metoder och delar En metod för att hitta...

Snickare center finder

Jigg för att hitta och markera centrum för PlanckSteg 1: principen När en linje delas av tre pekar kommer att den mellersta punkten Markera centrum i valfri vinkel till x-axelnSteg 2: Välj material Välj en trä Planck (1 "* 1/4 * 6 1/2")markerar...

Center finder

Jag älskar verktyg och jag älskar varje nu och därefter också verktyg för att göra levande lättare. Denna är baserad på en en gång verktyg från hackspettar men inte tillgänglig längre. Så beslöt jag att gjorde en själv med 3D FDM-skrivaren.Dess ett p...

---Hitta ditt Center---

Jag blev inspirerad att göra en Center Finder som jag inte ville köra 20 mil eller betala extra spänn för en köpta modell.När du gör en sökning, hittade jag postat av Phil B.Jag minimera min tid arbetar med metall, så jag byggde en ritning, använt MD...

Snabb, robust trä Marudai (för japanska Kumihimo sladd fläta)

Kumihimo är en japansk flätning konst som kan producera mycket stark, regelbundna mönstrade sladdar användbar som snören, band, rep och dekoration. Tekniken har blivit populär i väst nyligen, och populariteten har fört med sig en rad moderna bekvämli...

Raket från en Willow gren

En brokig samling av trä som samlats under åren kan leda till några intressanta projekt. Jag fick äntligen att göra något jag hade funderat på för en stund – skrapa bygga en raket från en willow gren. Här är ett sätt att göra det...Steg 1: verktygEn...

Handheld Car Wash

Jag byggde en fullutrustad ryggsäck-monterad kraftfull motordriven lösning till din smutsiga bil problem.Trött på att tvätta bilen medan bundna till trädgårdsslangen?Visste du njuta av tittar på Ghostbusters? Har du en gammal Scuba tank liggandes?En...

Flat Pack öl Caddy

Det har varit ungefär två år sedan jag gjorde The trä 6-Pack, men det har en stor brist... tre om du lyssnar på kritikerna som säger att 3/4" stock var för tjock och det skulle vara för tung. Till dem säger jag, "gör din egen och lyfta lite vikt...

Vigselringar från gamla schweiziska franc

Göra din speciella dag mer speciellt med handgjorda Vigselringar.Jag gjorde dessa ringar under loppet av en vecka (efter jobbet) för mitt eget bröllop. Efter cirka två år är ringarna båda fortfarande i bruk (usch!) och hålla upp bra, så jag beslöt at...

Hur man Art

2014 | Konstnären | Audrey Love från någon annanstansFörst, måste jag vill framföra ett stort tack till museet någon annanstans. Jag hade turen att beviljas uppehållstillstånd där, och det öppnade så många nya världar för mig. Jag lämnade denna plats...

Hitta exakta centrum och borra koncentriska hål i metallstänger

Att hitta och markera exakta mitten av en liten metallstav eller pluggen är svårare än att hitta mitten av en större cirkel. Jag ville nyligen att markera mitten av en 1" lång x 3/8" diameter mässing stav, sedan borra ett 1/8" koncentriska...