En av ett slag anpassade rörlighet maskiner för funktionshindrade!

Min idé!
En av ett slag anpassade rörlighet maskiner för funktionshindrade!

Jag har utformat och byggt alla typer av maskiner i förflutnan.
Jag konstruerade maskiner för Robot Wars och byggt över 30 elfordon och enheter. För närvarande jag konstruera och bygga egna rullstolar och skotrar för rörelsehindrade på min fritid. Jag kan donera ca sex av dessa elektriska rullstolar och scooters per år till personer som är ute efter något annat eller som inte har råd en min idé är att använda Jack Daniels prispengarna för att köpa flera delar av utrustning så jag kan designa och bygga mer anpassade rullstolar och enheter för funktionshindrade.
Utrustning jag behöver nedan ta mitt arbete till nästa nivå!
CNC-plasma cutter
Stoppning maskin
Liten svarv
Liten färg och sandblästra monter.
25K skulle få den utrustning jag behöver gå vidare med mitt uppdrag att få fler stolar ut till människor som verkligen behöver dem. Jag bara har designat och byggt en terränggående sex hjulsdrift gå någonstans rullstol med oberoende upphängning, denna stol kommer att låta en handikappad person gå nästan var som helst de vill gå utan hjälp från någon annan!.
Det har varit ett stort intresse från människor i funktionshindrade gemenskapen om mitt arbete och jag hoppas att få min all terräng stol ut dem snart folk letar stolar som återspeglar deras personlighet och inte vill ses i vissa medicinska ser enheten. De vill få utomhus och vara oberoende.
De vill ha stolthet över vad de får i och vara sett som elegant istället för funktionshindrade. Jag hoppas att genom att bygga och sälja flera av dessa alla terräng stolar om året tillåter mig att hålla designa och bygga en av sorten rullstolar
Jag vill kunna skänka dem till människor som verkligen behöver en stol men inte har råd en jag för närvarande har ett heltidsjobb och gör detta som en hobby. Jag skulle älska att hjälpa människor i rullstol på heltid.
Med Jack Daniels kan vi förhoppningsvis hjälpa en hel del förtjänar handikappade människor där ute.
Jag har en hemsida några verktyg och är redo att börja arbeta!
Tack
Lance Greathouse
www.greathouselabs.com

Födelsedatum
08-01-1960
52 år gammal

Relaterade Ämnen

Bygga ett par anpassade högtalare

Hej alla,Här är en Instructable om hur man gör ett par anpassade högtalare. Dessa högtalare använder ett par av Dayton Audio ljud magnetiseringsmaskinerna som kan förvandla praktiskt taget alla ytor i en högtalare.Jag gjorde detta att jag fortfarande...

Hur att kasta ett slag

Hi!Mitt namn är Scott i denna Instructable kommer jag att visa hur man kasta en effektiv punch. Lite bakgrund: Jag har studerat Martial Arts i ungefär åtta år, undervisning för tre. Jag är en andra gradens Svartbälte i Isshinryu karate och kom hem fe...

PC (persondator) till ett slags tunn klient.

jag hade en gammal maskin som hade lite problem med ide (äldre hårddisk)-styrenheten. Trodde de flesta maskiner nu använda vad som kallas "SATANISK". Jag ville inte kasta bort. Egentligen är detta en bra idé för små kontor, skolor. och även fami...

Hur man gör ett unikt anpassade kuvert utan lim

I detta instructable jag ska visa dig hur man gör en egen personlig kuvert utan att använda limmet. Detta är det perfekta kuvertet för mycket speciella tillfällen.Steg 1: Vad behöver du?-bomull baserade papper, helst utan syra.-100% bomull eller poly...

DIY en av ett slag keramiska muggar

Detta är en bra enkel lätt projekt att göra och riktigt billiga också. Det är ett stort projekt för barn, och skulle göra en stor personlig gåva.VARNING LÅT INTE BARN ANVÄNDA UGNEN UTAN TILLSYN AV EN VUXEN!Steg 1: Vad du behöver Du behöver nästan ing...

Här undersöker du kid. Gör en en av ett slag Valentines fickspegel.

Hoppa över diamanterna. Du kan wow din honung med något kreativa, unika och gratis!Ett litet personligt projekt bara för din honung.CutYourWay.com alltid ger gratis 1 "x 3" prover i Välj material, så detta projekt blir en 1 "x 3" spege...

Att göra ett slag dart

att göra en fungerande blowdart är mycket enkel. Allt du behöver är.-metall hängare--tenn snips--garn--sträng--dubbla stick tape--hammer--lättare (valfritt)-Fil-Steg 1: Axeln Först med tenn snips klippa hängare till längden du vill ha den. Nu tar lju...

Hur man bygger ett hem gjorde spole slingrande maskin för Bifilar Trifilar spolar och bortom

detta är en Video av spolen slingrande maskinen jag gjort, mest sätta ihop med kasserade artiklar, endast ett par saker köptes från arkivet (kopplingsdosor, Counter), resten jag kommer från en mikrovågsugn, skrot trä jag hade liggandes etc. vad funge...

En av ett slag fotoram

förnödenheter som behövsTrä hantverk ramTrä-brännareDator och skrivareKulspetspennaMod PodgeGlitterSponge borste...

Speciellt en av ett slag buisness kort gjord på Techshop Detroit.

materials you will need:-Zip-enhet för att spara filer, köpt på Techshop Detroits reception.-Epilog laser som tillhandahålls av Techshop Detroit, tillgänglig för medlemmar.-Dator med corelDRAW, som tillhandahålls av Techshop Detroit.-Matt styrelse, i...

Modifided pistol till ett slags sniper

det är en mycket trevlig pistol (jag använder den till skrämmande min lillebror)skjutbana: mer än 30 fotvikt: högst 50 gramPro:mycket ljusmycket bra skjutbanaDet är modifidednackdelar ärJag använder inte mag (du kan fortfarande använda)...

Make an electric guitar

Till min lämnar cert fick vi veta vi kunde göra vad vi ville så länge det var inuti reglerna. Jag gjorde lite brainstorming och viss forskning och tänkte Hej varför inte göra en gitarr. Det var något jag hade velat göra för ett tag och detta verkade...

Bike Hacking 101 - hur du utför en cykel obduktion

Ta en cykel isärAtt bygga anpassade cyklar är en stor hobby som kan dras av alla som har en önskan att skapa. De färdigheter som behövs för att demontera, ändra och reparation cykel komponenter kan lätt lära sig, och de delar och verktyg du behöver ä...

Hur man gör en rustik läder rakningskit

Leatherworking är något som har gjorts sedan innan början av civilisationen, så jag var verkligen förvånad över kostnaden inblandade med har börjat. De flesta tutorials, hur man och andra guider börja genom att lista 20 + man använda verktyg som "beh...

Bygga en Kit gitarr

Här är historien. Flera år sedan, hade min svåger att sälja sin Fender Mustang® gitarr för att betala hyran. Vi talade för några nätter sedan, och han beklagar någonsin gör.En gemensam sak med musiker.SO, eftersom jag var skyldig honom en julklapp, (...

Mini mame arcade

detta är en en av ett slag anpassade gjort mini arcade machine.it har över en miljon spel installerade system på denna hytten inkluderar (super nintendo, nintendo, sega geneis, neo geo, capcom emulator, turbo graffix, Mame, varje system har everygame...

Bygga ett högpresterande FPV Camera Quadcopter

Detta Instructable kommer att visa dig, i detalj, hur man bygger en hög kvalitet quadcopter för flygande FPV och inspelning antenn bilder/video.Vi vet alla människor inte kan flyga. Våra ben är alltför tät och flaxa med armarna inte producerar tillrä...

Anpassade lasergraverade bröllopinbjudningar (med viktorianska Scrollwork Tutorial!)

Om du bara här för egna filer, gå vidare och hoppa över till sista steget. Glöm inte att rösta på mig för tävlingar!Jag gör en massa laser skärning och gravyr. De färdiga produkterna är ofta eleganta och med rätt behandling, ganska sofistikerad.I det...

Renovera gamla laptop till nya säkert maskin

Jag är säker på att du har hamnat i en situation där din nuvarande laptop bara inte klippa det. Den har skråmor och repor, färg är bortnött, och dålig maskinen är bara chock full av virus som bara inte kommer att försvinna och det bara hålla inte dig...