En Charlieplexed Elf hattAtt sätta lysdioder i saker som inte redan har dem för någon anledning är coolt att någon geek och icke nörd lika. Min fru kom hem från arbetet med en Christmas Elf hatt och berättade att det nu är en del av hennes enhetlig tills efter jul. Det var inget speciellt med det, och vi kände bara det skulle kunna använda några jazzande upp. Jag berättade att jag skulle sticka några lysdioder i bara att göra det sticka ut. Mycket enkel uppgift, men hon hade en annan idé. Några lysdioder var inte bara kommer att göra för henne, hon ville ha 10 lysdioder som blinkade och blixtrade i olika mönster.

Det finns en hel del alternativ att välja mellan att utföra sådan uppgift, så jag började gräva genom min delar bin att få några idéer om vad jag hade tillgänglig till använda. Jag kunde ha köpt en adresserbara lysdiodsrand, och smällde en Arduino på det och kallade det gjort, men det var alldeles för lätt. I slutet bestämde jag mig att använda charlieplexing för att göra vad jag behövde. Jag hade inte gjort det förut och det verkade som en bra utmaning.

Jag tänker inte gå in i detalj på hur charlieplexing fungerar, främst eftersom om du söker Instructables, och Google, hittar du massor av förklaringar av charlieplexing. Dess ett mycket enkelt koncept att följa.

Video: Youtube-Video

Se Steg
Relaterade Ämnen

Enkel att göra Elf kostym - bra för Jingle Bell körs

så min familj är lite konstigt, och har fått ganska in lokala kul löper (5K, 10K, maraton) - naturligtvis finns det alltid en Holiday Fun run- och vem vill inte klä upp för det.Jag tittade över för en trevlig Elf kostym för mina barn till slit- och d...

Stocking och Elf kostym jul tröja konvertering

många av oss har samlat en mängd jul-tröjor, varav många hålla minnen till jul förflutna, eller gavs till oss av en kära vänner eller familjemedlemmar. Detta kan utgöra ett problem för din garderob när din säsongsbetonade kläder börjar fler än din va...

Santa hatt gjord av silvertejp!

jag var uttråkad på helgen, och beslutat att göra en santa hatt av silvertejp.Steg 1: levererarvad du behöver:3 rullar silvertejpsaxvissa kartongsträngSteg 2: steg 1: gör en stor ark av silvertejp. det första måste du göra en rektangel kontur på din...

Legenden om Zelda: Links hatt + mönster

jag behövde en "elf" hatt för kommande jul, och jag tänkte för mig själv, "varför inte göra det multifunktionella?" Så, inte bara kan du använda denna toasty varm mössa som en tomte, men du kan använda den som länk från The Legend of Z...

Sjöjungfrun katt kostym

vad du behövergamla tröjasymaskingängasaxSteg 1: ta din tröja / skjorta avskurna armarnaMät sedan 10-12 inches bred, och göra ett märke på toppen,nu skär diagonala till botten jämntfölja bilder om du är som mig :)Steg 2: nu, ta din seende maskin, när...

Champagne Cork Santa

nu när semestern är här har jag äntligen hittat lite tid att göra en Corky jag har planerat på att göra i månader: Jultomten!Även om jag planerar på att göra honom mycket tidigare än detta, nu är faktiskt en perfekt tid för något så julig. Naturligtv...

LEGO linck cap från legened av zelda

Steg 1: samla materialdu behöver en lego elf hatt från lego minifig serien en lego huvud grön konstruktion papper grönt och svart markörer en liten lera amd saxarSteg 2: sätta ihop mössan 1. Fyll insidan av mössan med lera2. lägga pice konstruktion p...

Elf kostym

så årets dräkt liknar förra årets, men jag la en bra mängd vit filt att lugna ner den överväldigande gröna. Den röda filten vi bär på jobbet är för röd, så jag valde nästa skugga ner, presenteras som fören. Öronen är Party City/Depot öron, klippa ner...

Elf på hyllan

Min 8-åring älskar att vara i centrum för uppmärksamheten. Så började vi brainstorming kostym idéer för i år. Vi hade på okej lista, men ingenting hoppade ut på oss när min son hade awesome idén att återskapa elf på hyllan!Jag är inte den mest listig...

Elven Princess eller Christmas Elf öron pannband!

Elf öron!Ja, en Elven öron pannband!Om en Christmas elf komplett med strumpan hatt...Eller en Elven Princess... dessa öronen är det perfekta tillbehöret!Steg 1: leveranser Du behöver:AluminiumfoliePolymerlera ugn grädda i önskad färgbrödkavelpeta enh...

Elf på hyllan DIY dräkt

Hur du skapar din egen Elf på hyllan kostym. För Halloween ville jag ha en annan att många människor inte hade varit ännu. Eftersom Elf på hyllan är en nyare del av många hem, hittade jag inte någon kostym instruktioner att följa mig. Jag anser att d...

Christmas Santa och Elf LED hattar

lägga till LED-lampor till tomten och Elf hattar för festligare blinken litez! Detta är mycket lätt att göra, bara tar ca 30 minuter, och kostar mindre än $10 per hatt. Jag är ganska säker på att det tog längre tid att skriva detta instructable än de...

Pocket Elf

inte har en ficka, inte har en tomte, du kan sticka båda! Använda fina ljusa färger, och 3mm stickor.Steg 1: Ett trevligt par ben Få ditt garn och dina mönster http://www.jeangreenhowe.com/Images/Rainbow_Babies.pdf och du är redo. Börja med en fot oc...

Kompis The Elf frukost

i 2003 filmen, Elf, kompis tomten gör sin egen frukost med en massa socker. Jag rekommenderar inte detta recept till diabetiker, alla med allergier eller någon annan som har problem med denna mat.Steg 1: Samla ingredienserSom ni kan se i denna Youtub...

Christmas Elf

göra denna lille tomten från gamla skjortor och loppmarknad material.Steg 1: material ELFTunt-liknande material (kropp)Randig Material (ben)Broderi floss (ansikte)Garn (hår)Gamla kudde (till fyllningen)KläderKände (skor)Färgglada skjorta (klänning &...

Papper Mache 3d hatt (Scarlet Witch)

Jag in en tävling kallad Outside the Hatbox genom en hatters grupp - där du måste skapa en hatt, men du får inte använda traditionella milinery material (läder, halm, woolfelt, sinamay, jinsin, modevaror tråd, fjädrar etc).Så beslöt jag att gjort en...

Duct Tape hatt del två - Baseball Classic

keps är förmodligen en av de mest kända hattarna runt. Med ursprung i tidigt 1860 har de blivit några av de vanligaste hattarna i världen. När jag ser en annan duct tape hatt instructable är det oftast för en keps (som är fylld med kartong). Denna mö...

En CharliePlexed RGB LED Tärning

detta Instructable kommer att visa hur man gör en färgstark tärning med hjälp av charlieplexing med RGB-lysdioder.Projektet använder 7 RGB lysdioder ordnade i form av tärningarna. Varje RGB LED har tre separata lysdioder inuti så som gör totalt 21 ly...

Virkade fyrkantig hatt - Instructable Robot, Sponge Bob & WALL-E

En av de projekt som har simmat runt i mitt huvud var denna "fyrkantig" stil hatt, även kallad en jester hatt. Jag kunde inte motstå att ange Instructable Robot tävlingen så detta Instructable är en produkt av två.Medan jag var att skapa robot h...