En hemgjord trä Gasifier som håller dig med ström efter rutnät misslyckasEfter April 27, 2011 utbrott av tromber i delstaten Alabama var halv en miljon TVA kunder utan elektrisk ström i upp till fem dagar. Jag har bott i regionen i större delen av mitt liv, och detta var i särklass den längsta tidsperioden utan makt som jag någonsin upplevt. Vi skrek med en 350 watt inverter ansluten till mitt bilbatteri och propan grill att laga mat på. Ända sedan som erfarenhet, har jag studerat olika sätt att förbereda för en annan katastrof, naturliga eller konstgjorda. En sak jag ville vara säker på var att vi aldrig gick utan ström igen! Så småningom kom jag över information om en hundra år gammal teknik som lovade att producera bränsle att köra någon förbränningsmotor, ge ljus eller värma ett hem.

Trä gasar har använts för belysning, värme och motorn bränsle sedan 1790-talet. Förgasning använder naturliga krafter att få annars slösat element för effektivare användning av vedeldade. När du bränner ved i din spis, är röken ser du stiger upp i skorstenen i själva verket brännbara gaser, främst metan, väte och kolmonoxid. Förgasning processen drar av dessa biprodukter att göra en gas som kan köra en motor som en generator, gräsklippare eller ens en bil! Detta instructable kommer att visa dig hur jag byggde min första bärbara trä förgasare för att köra en 1350 watt generator. Om detta lyckas kommer jag uppgradera till en 4000 watt generator och försöker köra grundläggande behov i mitt hus. I en akut situation, kunde detta hålla din förening eller din bugg-i läge med elkraft när resten av världen störta i mörkret!

VARNING! Arbeta med brännbara material och gaser kan vara mycket farlig! Använd gärna alla försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra från brand och giftig rök! Försök inte att använda en av dessa inomhus! Jag kan inte hållas ansvariga på något sätt, enligt lag eller på annat sätt, om du gör något som tillför skada dig själv eller andra som försöker att följa instruktionerna här. Så du inte gör något dumt!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Säkerhet hacks som håller dig utom fara

Oavsett om du reser till ett främmande land ensam eller går igenom parkeringen vid arbete, bör du vara beredd på värst. Tyvärr är inte alla människor här i världen söta, så man vet aldrig när en främling kommer att vara ute för att skada dig. Naturli...

12 volt Travelmate - en kylare som tillhandahåller lagring och Power

Som kan ses från min profil info till höger, leverera jag e-post för en levande längs småvägar i en liten stad i Massachusetts. Dess ett bra jobb, ro, och för det mesta jag ensam med mina tankar - vilket är där de flesta av mina idéer kommer från.Hur...

Ski kompis: Pälsen som lär dig att åka skidor.

Med en passion för allt skidåkning, jag känner mig alltid illa när jag åka skidor av gråtande barn som skrek åt av frustrerade föräldrar försöker lära dem att åka skidor. Om du är en skidåkare själv, är jag säker på att du har sett många tillfällen i...

Laser som hjälper dig att läsa

Detta är ett påhitt som jag kom upp med att hjälpa dig att läsa eftersom jag alltid skulle förlora min plats vid läsning och det blev riktigt irriterande.Steg 1: steg ett: laser måste du få rätt typ av laser eftersom andra lasrar kommer inte att fung...

6 LIVSMEDEL SOM HJÄLPER DIG VÄXA HÅRET SNABBARE!

6 livsmedel som hjälper håret att växa snabbare!1. lax: denna fisk är laddad med stark hår anhängare som D-vitamin och protein, men den innehåller också omega-3 fettsyror som främjar hårväxt genom att hålla hårbotten frisk.2. gul paprika: gul paprika...

PetBeHome: En enhet som låter dig prata med din pälsklädda vän för Under $100

Så en dag och min vän hängande och han berättade att han var tvungen att gå hem tidigt för att gå titta på hunden eftersom hans hund hade separationsångest. Det var olyckligt eftersom det fanns inga billiga sätt för att kunna prata med sin hund för e...

MagnaSaurus! -Kände små dinosaurier som håller sig till Metal

vad är mer användbar än små dinosaurier med en mage som är fullt av bomull och supermagnets? Dessa mjuka filt varelser kommer att hålla anteckningar eller håller just du företag.Steg 1: Material och mönster MaterialKändeBroderi Floss i två färger - e...

J3WL-TP: En Borderlands klyschor inspirerad låda som håller värdesaker (om du litar på honom till...)

Hälsningar, Traveler! Idag, vi ska lära dig att bygga din egen J3WL-TP, eller som vi kallar honom, JewelTrap! Nu vet jag att du tänker, "men Escap075, hur kan vi lita en dumma klyschor variant enhet att säkert lagra våra värdesaker?" Nåväl, låt...

Själv som innehåller elektroniska komponenter lampa

Vi har alltid fått höra att elektroniska komponenter måste anslutas i en krets väg att arbeta. Batteri, switch, LED ljus, de kan inte existera ensam och arbeta av individen. Men jag vill driva gränsen bortom detta begrepp och göra en serie av själv i...

Papper kopp som håller vatten!!!

Detta är en mycket enkel papper kopp som kan göras hemma med ganska mycket varje typ av papper, jag använde vanliga skrivarpapper och det fortfarande håller vatten! Vad du behöver: 1 bit vanlig skrivare papper saxSteg 1: Steg 1 Får en regelbunden del...

Hur polska 3D tryckt klar harts modeller som innehåller många detaljer

För två månader sedan ut jag 3D min första modell/artefakt för mitt pågående projekt kallas "Material spekulation: ISIS" som en del av min Pier 9 artist residency. Jag lärde mig snart att polering transparent/clear Vero objekt som innehåller mån...

Skapa en dold Partition på USB Flash Drive som håller även efter formatering

jag har en hel del av viktiga filer som jag bär på min USB Flash Drive.I inte vill att andra människor att se dessa filer om jag ger dem min USB Flash Drive.So startade jag zippa de viktiga filerna med ett lösenord. Några nyfikna vänner ville veta va...

Att göra en hemsida om dig med Visual Studio (HTML, CSS, JQUERY)

Hej alla!Detta är min första instructable och i detta instructable jag ska visa dig hur du använder Visual Studio för att skapa din egen hemsida!Här är en nedladdningslänk för Visual Studio:Visuella Studio´s hem länkRikta data överför länkDetta kan v...

Hemgjord Emergency Power Bank för Smatphone med TP4056 Li-Ion laddning modul

Hemgjord Emergency Power Bank för Smatphone med DC spänning Step-up Boost modul ochTP4056 1A Li-Ion batteri laddning modul, 2 cells laptop batterier, mini box leksak och några gångerModell: TP4056-Material: PCB + plast + järn-Styrelsen TP4056 litium...

Hur man återställer olja liv: Pontiac strävan efter 2005-2010

Denna video visar dig steg för steg instruktioner om hur du återställer din olja liv indikatorn på en Pontiac strävan efter 2005-2010.Om du gillade den här videon och tyckte att det bra gärna vilja, dela och kommentera för att hjälpa oss att ge ännu...

Hemgjord Mini tryck Drill DIY PCB borrning med Collet ER11 Spindle Motor

Hemgjord Mini Press Drill DIY PCB borrning med Collet ER11 Spindle MotorMaterial:2 st LMK12UU 12mm fläns med CNC fläns linjär kullager fläns linjär Bush2 st 12 mm 350 mm linjär axel Cylinder Liner järnväg linjär axel axel cnc delar göra redskap 8 x 2...

Hemgjord digital stereo till 2.1 splitter med ic PT2353

denna krets kan användas i assembeled hem threatare, boom lådor, bil ljud etcSteg 1: Samla delarnapt2353 ic-1 (indianerna kan köp den här:- http://www.ebay.in/itm/PT2353-stereo-to-2-1-audio-... )perforerade kretskort-1taktil switchar--6capicitors:C -...

Hemgjord M40 gasmask som fungerar, använda reservdelar

I världen lever vi i, globala kriget kunde tänkas hända när som helst. Med så många politiska fejder och religiösa fanatiker behöver som bor i befolkade områden förberedas för radioaktivt nedfall, eller åtminstone nerven gasar.För detta instructable,...

Hur man bygger ett kök kompost lagring behållare som håller flyger ut

en olägenhet om kompostering är att dess allmänhet en god idé att hålla komposten från huset. Detta håller bort potentiella ohyra, flugor och luktar. Nackdelen med att hålla kompostbehållaren på baksidan är att det skulle kräva flera dagliga turer ti...