En stor böjning verktyg för fast MaterialJag har gjort uteservering med böjda ben av stål. Behovet av att böja tung fast material i en enhetlig och kontrollerat sätt resulterade i en ganska enkel maskin som gör det möjligt för otaliga priser av krökning och ackord längd.

I tabellen som du ser i bilden har fyra huvudsakliga ben som görs av 1/2" solid stål fyrkantig bestånd. Benen är lämpade för den styrka och styvhet krävs samtidigt ha den flytande kvalitet som önskades.

Denna böjning rigg passar mina behov och har förändrat hur jag böja saker. Jag trodde att jag kanske måste köpa en dyr tillverkad produkt, men detta var både billigt och är mycket anpassningsbar.

Beroende på dina behov, kan en ändring vara lämpliga. Hur som helst: få hjälp kontrollera att allt är stark nog att helt ladda systemet... det finns enorma styrkor löper genom denna typ av anordning.

Jag hoppas detta hjälper dig att spara några tior och många timmar när man försöker göra mjuka böjar i fasta material.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Stora hyllor, små verktyg

Jag älskar återanvända trä och bygga nya saker ur den. I denna istructable jag byggde en omfattande uppsättning av hyllor av gamla byggnadsställningar styrelser och några gamla inlägg, har nej jag kära vad de var från. Detta är verkligen lätt att gör...

DIY marimo bollen livsmiljö tank!

den som har marimo förmodligen vet att de kommer från mörka, kalla floder som ständigt flyttar dem.Jag ville återskapa den livsmiljöen för min marimo att hålla dem så friska som möjligt.här är ett mycket enkelt sätt att göra tanken.PRODUKTER för beho...

Stora Expanderande skum Prop - Monster Hunter Greatsword

Detta är mitt första försök på en stor prop. Jag slutade använda material som jag var bekväm med och lärt sig flera placeras där jag skulle kunna förbättra designen till nästa gång. Målet var att skapa en 1:1 skala version av en Montser Hunter greats...

Fasta ämnen FILTER - del av en aquaponic balkong GARDEN design

Aquaponic fasta FILTER - balkong trädgårdAquaponic fasta FILTER är en komponent i ett lager aquaponic balkong enheten System (se i bilderna ovan). Detta instructable att dokumentera bygga av fasta ämnen filtret och refereras i montering anvisningarna...

Carbon disc hjul för ett spår cykel utan anpassade verktyg

Detta instructable beskriver hur man gör en enstaka kol spår skiva hjul utan att fabricera jiggar, verktyg eller formar. Material kan beställas från ideas2cycles eller du kan göra dem själv med hjälp av dessa instruktioner. En svarv och en drill pres...

Slitsad Quilling verktyg

Jag har varit besatt quilling nyligen. Jag är särskilt förtjust i papper hantverk och quilling är något som är riktigt billigt att experimentera med, inga verktyg behövs. För min första projekt använde jag pincett och en stor nål. Bra, men inte optim...

Klara stora tvål

Big Oil är en referens till Supermajors, några mycket stora internationella olja och gasföretag. Denna beteckning hänvisar till sin makt, särskilt på ekonomi och politik, och inverkan de utövar på världen.Kan det vara så att några mycket stora intern...

Verktyg arrangör hylla

En av våra tre teatrar är på motsatt sida av byggnaden att springa tillbaka till butiken för "en verktyget" obekvämt. Som en lösning vände vi en av lagring garderober in en mini verktyg rummet att hålla en grundläggande uppsättning verktyg i. De...

Rengöring Rust utanför verktyg utan starka kemikalier

Jag fick en stor samling av verktyg (glad dans), som lätt kan delas in i tre olika grupper.De flesta verktyg är i gott skick.Några av verktyg behöver lite TLC.Den sista gruppen kräver en stelkrampsspruta bara för att komma nära dem.Tidigare skulle ha...

Hur man odlar stora kristaller

efter lite forskning på jag hittade inte en instructable som visar dig hur man odlar stora och vackra kristaller. Så jag tror att detta instructable är en bra idé.Växande kristaller är mer än bara en instructable, det är för mig en passion, så en lit...

Stora Format Adapter för din Mirrorless kamera

moderna digitalkameror är imponerande små, men ibland stor är vackra. Stora format filmkameror, oftast utformade för att acceptera 4 "x 5" skurit blad, har en viss charm. Det är inte bara eftersom den stora filmen är cool, men också på grund av...

Bli en Maker: den kompletta guiden till en fullt fungerande Minishoppen: verktyg

Vad är en maker? En maker är en DIY'er, återvinning och reuse'er och en hantverkare. De tar whats inte, och göra det vad är beslutsfattare har inte bara skicklighet, men också som bestämning för sitt projekt. Vad tar det för att bli en maker? Väl vis...

Svart & Decker High Speed Rotary Dremel verktyg Mod

Black and Decker får en dålig rep ibland, men de verkligen har en bra design/engineering dept som ibland ger ut en produkt som sticker ut från mängden. Jag älskar fortfarande mina Black och Decker 2 temp lödkolv/station som är enda beat av faktiska p...

Trycka ut för en svarv på bra och billigt sätt (Öland verktyg)

bra skölpar är dyra; men inte denna! Jag var glad att upptäcka detta fantastiska DIY svarv verktyg. Det kallas en Öland verktyg http://www.aroundthewoods.com/oland.shtml uppfanns på 1970-talet av Knud Öland.Gemensamma visdom berätta du inte kan ha al...

Stora 7 Segment klockan

Jag gillar att göra saker. Men jag ska vara ärlig med dig. Jag var inte begåvad med oändliga idéer. Brist på kreativitet? Nej, jag kommer att lösa alla problem. Brist på tid/pengar/energi? Alltid. Allt jag gör har dessutom några användbara syftet. At...

Rotery verktyg spindeln sander

en spindel sander gjort med en enda hastighet rotery verktygSteg 1: material För denna porject behöver du fyra 5'' bitar av trä. Det verkligen spelar ingen roll vad storlek eller typ av trä som du använder jag bara använde trim styrelsen eftersom des...

Gör din egen svarv verktyg i hårdmetall

Carbide roterande stämjärn är intressanta om du är ny till roterande eller en veteran. De är fantastiska för hårdare, mer nötande timbers och blandade material som vanligtvis skulle kräva en hel del slipning, och eftersom de är skrapor behöver du int...

Designa och bygga vackra RC flygplan

Hej alla detta är min första Instructable men jag är glad och ivrig att dela med alla bra människor här hur att designa och bygga en fjärrkontroll flygplan. Aviation har varit en passion för mig hela mitt liv, och har lett mig att bedriva min flyg-oc...

Nya och förbättrade borstlös Electric Scooter Power System Guide

2008, jag satt ihop en guide på Instructables om uppgradering av kraftsystemet av dina små personliga elektriska fordon. Det var en primer på grunderna i en elbil kraftsystem och erbjuds resurser och tips för kompakt elektrisk skoter konvertering. Fr...