Enkel, billig MP3 Player Solar laddarese till att kolla in min blogg!

Detta är en riktigt enkel handledning om hur man gör en solar laddare för din MP3-spelare. Detta fungerar inte med en iPod touch (iPod ignorerar det, det är inte en apple-produkt), men bör fungera med mest generiska spelare. Jag använder det för min CreativeZen spelare.

Jag köpte min solceller här. Det är de bästa priserna jag kan hitta, plus gratis frakt!
Denna panel laddar @
5.13 volt
8 amp till 1 amp; i full sol

Eftersom MP3-spelare har inbyggt batteri sparare, finns det inget behov av en elektronik ombord eller batteri sensor. Det är fysiskt omöjligt för solceller att spontant producera en högre spänning. Om spänningen sjunker (av någon anledning) MP3-spelare kopplas automatiskt från batteriet.

MP3-spelare automatiskt koppla bort batteriet innan det overcharges
MP3-spelare kommer inte utsläpp i panelerna, de har byggt i dioder.

Att sätta det helt enkelt, det allra värsta som kan hända är att det inte kommer att ladda spelaren.
Men jag måste ändå säga: göra detta projekt på egen risk :)

Se Steg
Relaterade Ämnen

En primitiv USB Solar laddare att kostnader du mindre än 5 minuter

här presenterar jag en ganska söt enkel och primitiva USB solar laddare. Enkel, ändå användbart på en massa tid!Jag använder det att ta ut min power bank, men du kan använda det för att ladda en annan utrustning som kräver 5V input.Men vara medveten...

$4 Solar laddare

När jag kom in i elektriska kretsar och solenergi, var det första jag ville göra bygga lite solar powered laddare. Jag hade bara en häcklaren av en tid att försöka hitta en enkel och rak vidarebefordra guide till att göra detta.Så i den här guiden sk...

Solar laddare fönsterplats

maximera din sol laddare använder denna reflekterande fönster caddy: hänga den i fönstret, sätta din sol laddare på det och dubbla upp på allt det härliga grön el från gryning till skymning!BESKRIVNING/KONTROLLER:Återvinning är stor på vårt hus (och...

Enkel billig snabb Paracord lagring!

Om du är någonting som jag är du trött på gräva genom oavsett behållare du hålla din paracord i, bara för att komma ut känsla som Clark W. Griswold med sin julbelysning.Jag har försökt många saker inklusive de tjusiga lilla "munkar".Här är mitt...

Retro MP3 Player: De NASA Pod

ånga punk spelas, detta är rakt upp NASA punk. Eller åtminstone jag Tänk om man kunde rymdkapplöpningen 1960-talet och NASA fick i uppdrag att göra en MP3-spelare, detta är hur det skulle se ut.Detta projekt använder Daisy Mp3 Player kit från MAKEzin...

En enkel Solar laddare för Nickel/metallhydrid och alkaliska AA-batterier

Denna enkla anordning kan placeras på en fönsterbräda eller hängde i ett fönster som vetter mot utåt och laddas upp nickel/metal hydrid celler långsamt i bakgrunden. Fulladdat cellerna kan lämnas på plats får en mycket mild float avgift och att vara...

Hur man gör en solar laddare för iPod/iPhone-aka MightyMintyBoost

jag ville ha en laddare för min iPodTouch och MintyBoost var definitivt mitt första val. Jag ville ta det lite längre och gör det inte bara laddningsbara men också solar powered. Den andra frågan är att iPhone och iPodTouch har stora batterier i dem...

Altoids USB batteri/Solar laddare för iPhone och iPod

jag vet att det finns gott om USB-laddare ute för dig att bygga. Men här är en som inte använder en spänningsregulator eller ett IC-chip för att driva. Grundtanken är att använda 4 - AAA laddningsbara batterier (1.2V en bit) till makten USB och ett p...

Solar-laddare för din sladdlösa motordrivna verktyg

Solenergi är ett bra sätt att få El ut till en avlägsen projektwebbplats. Ett enkelt sätt att göra detta är att använda en solpanel för att ladda batterierna i din sladdlösa motordrivna verktyg. I detta projekt ska jag visa dig flera sätt att du kan...

DIY solar laddare för mobiltelefon laddare ficklampor.

jag ville dela med min soliga laddning av mobiltelefon. Jag avrättades henne flera månader från laddning med soliga batteri ficklampa sedan. Till denna tid agerar utan några problem.Steg 1: Köpa soliga ficklampa. Ficklampa då den enkel anordning som...

Billiga lätt Solar Powered Robot

gör ett mycket billigt, relativt lätt att konstruera robot som kommer att vakna upp varje gång du lysa en skrivbordslampa på den. Det finns inga sensorer på det, även om jag antar att solpanelen kan kallas en sensor. Jag planerar att lägga till solpa...

Billig sol 5 volt laddare / nätadapter

i detta instructable jag använt 5 billiga sol ljus. Som jag minns att jag köpte dem för $2 vardera på Wal * Mart över ett år sedan.Det skulle vara svårt att hitta de Sol-cellerna för detta pris inte tala hela lätta monteringsarbeten etc.Steg 1: Låt o...

Daisy Mp3 Player Kit

2001, konstnär och designer Raphael Abrams letade efter en ny utmaning. Efter lång och noggrann uppmärksamhet kom han på idén att designa och bygga sin egen öppen källkod mp3 spelare kit. Hans kriterier? Först måste det att vara lätt att bygga. För d...

DIY 9v Usb Ipod, mobil, Mp3 bärbara laddare! Mycket lätt!

Har du haver behovet av energi för att ladda din mp3, mobiltelefon, etc. När du är utanför hemmet?!Jag hade... Så väljer jag att beskriva hur man bygger din bärbar laddare.Jag hoppas att vara användbar.LEDSEN FÖR MIN ENGELSKA, JAG ÄR ITALIENSKA!Steg...

PET-första hjälpen set - enkel, billig och effektiv

För några år sedan på en av de kallare nätterna i januari min fästman "och jag hittade en liten förlorade valp längs vägen. Efter att ha sökt högt och lågt för hans ägare utan lycka beslutat vi att ta honom som vår egen. Sedan dess har han varit en s...

Super enkel DIY A sol USB-laddare ryggsäck!

Låt solen lånar du makt när du behöver kraft och batteriet är dött ~ prisa solen!Här delar mitt senaste projekt, en sol USB-laddare ryggsäck ~Steg 1: Vi behöverHårdvara:3W solpanel 138 X 160Lipo Rider V1.3LIPO batteri 38 * 42 * 3,7 mm, JST 2.0-gränss...

X Solar laddare

Varför X sol laddare? Först och främst är solenergi förnybar och hållbar, medan solpanel ger förorening-fri kraft källor och ger nya nivåer av oberoende energikonsumenter. Med 3D tryckta cool telefon innehavaren, och din egen designade färgglada Lego...

Solar laddare

Varför köpa en laddare när du kan göra en solar powered?Vad du behöver:Solpanel (jag använde ett 3V / 250mA en)Använde upp uppladdningsbara batterier (jag använde 1 AA och 1AAA)Mynta tenn (jag kommer att använda en herbal candy tenn)Några kablar1 AA...

NES MP3 Player

detta är en enkel 20 minuters projekt om hur man bygger en läcker MP3-spelare från en NES-kontrollant för ca $20. Alla mina vänner som såg det vill veta hur snart kan jag göra en för dem.Steg 1: leveranser Behöver du en gammal NES controller. Du kan...