Enkla, billiga Motor förare ombord för ArduinoMånga projekt med Arduino behöver ofta motorer, oavsett om det är en bil eller en dammsugare eller något annat. Men problemet är att du kan ansluta en motor direkt till Arduino eftersom den nuvarande produktionen är mycket låg. Så kan du använda en H-bridge circuit för att driva motorerna. H-bridge circuit kan fungera motorerna i båda riktningarna (medurs och anti medurs), men i många projekt behöver du inte en motor att vända åt båda hållen (t.ex. fläkt). I sådana fall är det ett slöseri med pengar att köpa en H-bridge circuit. Så, i detta instructable jag ska visa dig hur man gör en motor förare ombord med transistorer som kan driva två motorer. Denna motor förare ombord kommer att kunna driva motorerna endast i en riktning, men skulle vara billigare än en H-bridge (t.ex. för mig, H-bridge skulle kosta om Rs 150 +, medan jag kunde göra denna styrelse i ca Rs 30); och framför allt det är kul att göra det.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Bygga L293D dubbla Motor förare ombord för Arduino

Hej Instructables entusiaster...Numera köper i styrelserna för projekt som är mycket dyrt... Men kan man konstruera till mycket låg kostnad.Jag krävs L293D dual H-Bridge motor förare ombord för min nästa instructables.Så, för att spara pengar för mit...

Enkla, billiga Motor Controller

Jag har använt denna enkla krets flera gånger till drive motorer (som i min trappa klättring robot) samt magnetventiler. Jag ursprungligen plockade upp från detta instructable som är inriktad på att kontrollera en magnetventil. Jag ville isolera denn...

Bygga en LED förare ombord för Arduino (och andra parlamentsledamöter) använder Quad H-broar

Arduinos digitala utgångar kan pumpa om 40mA av strömmen varje. Detta är långt ifrån tillräckligt för de flesta belysning eller motoriska program, så att användningen av en relay board eller motor driver sköld är nödvändiga. Detta är oftast dyra och...

HobbyCNC 4-axlig Stepper Motor förare ombord

Bygg din egen hög-aktuell 4-axlig stepper motor styrkort för din DIY robot, DIY mill eller mill konvertering, DIY router eller något annat som behöver flytta. Detta är en bygg-det-själv kit från HobbyCNC.com.Steg 1: Inspektera komponenternaÖppna pake...

Enkelt dubbel effekt av en L293D Motor förare ombord

Ett enkelt sätt att dubbla den nuvarande kapaciteten av KEYES L293D motoriska kontroll sköld Motor Drive Expansion för Arduino (denna metod bör fungera för alla L293D marker)Detta är en snabb och enkel metod att fördubbla nuvarande tillgängliga på de...

Arduino Nano: Kontroll borstad likströmsmotor med L9110S förare ombord och Visuino

Borstad DC motorer används ofta för att driva robotar runt, eller för olika andra cool Arduino projekt. För att styra motorn med Arduino, måste du vanligtvis använder en drivrutin för motor. Det finns en massa olika motoriska drivrutiner. En av de me...

EL förare ombord

tidigare, jag gjorde en homebrew EL wire drivrutin som ska användas med en LilyPad Arduino ( Vi på Elektriska stygn (och med hjälp av iNMOJO) och tillverkas en ganska snärtiga letar sewable EL Driver finns här: http://bit.ly/q4DnXP. Styrelsen, använd...

CNC förare ombord (Multi axel)

detta är en instructable att hjälpa någon som gör CNC förare ombord av Tom McWire.Original InstructableFöreslagna design från HowimJag vill också tacka woodspinner för att besvara alla mina frågor.När du gör denna förare ombord hade jag många frågor,...

Gör: it Robotics startkit-förare ombord förtrogenhet

I detta blogginlägg kommer vi ta en titt på den förare ombord som medföljer startpaketet gör: it Robotics. Det finns ingen dokumentation som kommer med Start kit om förare ombord än schematiskt.Om du inte har några erfarenheter läsa scheman i uppgift...

Enkla billiga Halloween Wall Decor

Enkla billiga Halloween Wall DecorVad du behöver.1. locket på korgen2. gamla band spray målade, svart. Jag gjorde min brun3. varje part cirkel du vill matcha din inredning för Halloween4. LED-ljus lysa bakomSteg ett, sprayfärg lock och bandSteg två l...

Enkla billiga Ice Box luftkonditioneringen

i detta instructable jag kommer att visa dig hur man bygger en billig luftkonditioneringen från en Styrofoam ice box. Detta är en extremt lätt bygga och bör inte ta mer än en timme att slutföra.Jag bor hemma och har råd inte en annan luftkonditioneri...

Daft Punk tabell replika förare ombord

detta instructable presenterar en utgång expander kort för något som Daft Punk tabell repliken. Detta är ett pågående arbete och samarbeten på detta instructable är välkommen."Grafikkort" är bara en utgång expander. Bara tre microcontroller stif...

L293D förare ombord för CNC

Jag har gjort L293D stepper förare ombord för CNC skrivarenschamatic av dess ges även i innehållet.och öva på denna krets ges på youtube.Steg 1: Demo...

Den enkla relay förare ombord för TTL, Arduino, PIC, etc...

Hi all!Tack för att ha en gåskarl. Detta är min första video instructable, så jag hoppas ni alla gillar det! En hel del tid och detalj gick in i tillverkningen av videon. Detta instructable är en mycket enkel relä styrkrets som du kan använda till po...

Hur till få billiga motorer

ta med ett barn som inte kan ha ett jobb eller bara inte har mycket pengar är hårt så jag letar alltid för att spara pengar. Jag gillar att gå till arc eller goodwill att spara pengar.Steg 1: Shopping När jag går till en second hand butik jag alltid...

Göra LadyBug enkla billiga vibrobot

den första videon jag såg på youtube hade överraskade mig med sin enkelhet och fantasi av dess författare, det var vibromotor hans gamla laptop han hade monterat på huvudet av en tandborste, en enkel robot, det var verkligen förvånande?Eftersom jag h...

Enkla Stepper Motor Driver för Arduino CNC projekt

Detta är en enkel dubbel H-Bridge enhet jag gjorde för en tid sedan med några marker fick jag på eBay. Det använder en Pic mikro-controller för att hantera steg riktning ingångar för att spolen enhet logik. Jag använde de billigaste bilder jag hade d...

Hur man gör enkla Knex Motor Car

detta är min första instruktioner så vänligen vara trevligt. Jag använder en ackumulatorn driv och andra motor (den som du vrida).Steg 1: Batteri Motor U bör kunna göra det med hjälp av dessa bilderSteg 2: Icke-batteri Motor Same as last... Följ bara...

Enkla billiga pyro tändanordningar

dessa är extremt lätt att göra, mycket billig och mycket effektiv. De arbetar med någon spänning batteriet och är lätta att massproducera.Steg 1: Få saker Behöver du:-Matcher-Kromnickellegering Wire - se anmärkning-Någon form av brandfarliga lim (jag...